35+4 сум јас, денес Котларова ми мереше цервикс 25мм. Ја прашав дали е малку? Рече за неделите е супер дури и повеќе имаш. Ваљда знае што збори. @Eli23 кога ти измерија тебе 40? Има некоја пиено но спа?
Какви цуцли и шишенца купивте за почеток? Рано ми е ама прееска чекајќи во аптека ме фати мерак, имаше многу убави, ми се засвиѓаа едни филипс авент, цели гумени и не многу големи... Шишенца стаклени/пластични, на која фирма сте задоволни?
Јас баш преска го гледав паќетот, многу е поефтин одколку посебно да ги купиш ама не знам дали ќе ми требат толку. Ајде поискусните нека кажат
Не се крати кај сите. Мене пред термин ми беше 4.7 и за 2 дена ме породи царски докторката, си остана таков цела бременост. Ми рече со толку долг нема шанси природно.
Пишав погоре Котларова ми измери 25 мене ми дојде малку некако. Ама ми рече како малку за неделите имаш и повеќе во 9ти влегуваш нормално е.. Значи ако се скратува добро е за природен? Сега не знам од кога ми е 25, и колку можам да терам вака. Таа ми рече не се секирај се е во ред.
@Erika.greeneyes да, супер ти е тебе за неделите. Ќе се крати последните недели уште, за природен така треба.
Devojki vcera i deneska mnoguu suvi mi se gradite osobeno onoj cerveniot del leele mi se lupit koza od tuka golemi parcinja… normalno li e?
Нормално. Можеш да ги мачкаш со некое природно масло, маслиново, кокосово. Гинекологот мој препорачува трлање со груб пешкир при крај на бременост за да се спремат за доење, да станат погруби и да излезат пупките. Баш за ова правевме муабет на последниот преглед, бидејки скоро и да немам пупки, премногу се меки дури и проѕирни.