Не ми збори за шопингот! Ми фалат уште некои ситници, ама сакам сама да си ги одберам. Неможам да возам веќе зошто сум огромна и само,чекам милостина некој да ме однесе до некаде а соте абе уживај имаш време, кажи што треба ќе земам
Тотално те разбирам. Онлајн не сакам креветче да купам или постелнина, не знаеш дали е мека или крута ќе се погоди, сепак за бебе е, јас сакам да изберам. Си велам после 35 недела ќе излезам, па после тоа ќе ме удри помислата, дали ќе издржиме до тогаш, па бебе и без креветче да остане...
Ќе издржиш, период е ќе си речиш и ќе летне времето да знаеш. Во меѓувреме најди филмчиња, книгите шо си ги ставила за другпат читај ги сега. Најди игри за на телефон, гледај мода, музика слушај. Баш сѐ шо ти е на ум прави. Сфати го како време за тебе, кое подоцна помалку ќе го имаш за тебе. Само за убаво да е
Јас па би го поносила уште некој месец бебчево. Благодарение на него во бременост ми исчезна мигренава. Не знаете колку е поубав животот без мигрена. После пораѓај пак ќе го јадам.
Братучетка ми ја успале. Ние паника сите и се јавуваме на една што ја знаеме и ни кажа дека почнале да успиваат, бидејки многу паничеле жените. Ова пред 5-6 години во чаир.
Така проаѓа време од јануари навака . Па толку време помина, ќе пројдат уште тие 5-6 недели, само на бебенце да му е добро.
За првото лежев со месеци и немав проблем дека сама бев. Сега лежам 5дена и ќе се скреееенам Ќе стискам заби уште 3 недели дури влезам 36та недела после нема да застанам
Ајде ништо не се. Еве уште малку пола јули, ќе помине и после уште ситното ќе биде. Меше гали си Е сега како ми се пријаде една сецкана зелка со оцет и со сол, мислам киселкото во уста го осеќам. Го пуштив маж во продавниче, се молам да најде некое топче мало.
Jas isto pred nekoja vecer vo 22h pravev salata so zelka...mmm Nikogas predhodno ne sum ja obozavala.
Велат киселото значело машко дека е. ај баш нека кажат и другиве ако сакаат. Ќе видиме, здравје Боже само. Јас ждригам многу, ко жаба сум овие дена. Ти? И имам само мачнини без повраќање. Инаку најде зелка!
Da haha i jas taka sum slusala za kiseloto deka znaci e masko, ako sakas blago zensko. Jas ne zdrigam, tuku se zaikuvam kako bebe koga mu e ladno. So macnini sum raat, skoro i gi nemam. Ajde sega drobi salaticka kiselka, nazdravje.
Па... Не баш. Моите да ме зезаат ми изнакупуваа тегли краставички зашто нели тоа им се јадело на трудниците, еве ги си стојат за следната зима изгледа. Моето маже не сака кисело, ама затоа може шопска у сред ноќ. Нека е на здравје зелката!