Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Ista sum i jas, eve me cel den vo krevet kako Morz nekoj sum. I jas mislev kje se razboluvam, tesko na dusava nekako cudno epten se osekjam... Ajde tolku cekavme i izdrzivme, uste malku imame :)

На Maceto123, espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mene mn mi vlijae i vremevo t.e promenive..denwes ete bas me boli kicma i sum nepodvizna.ne deka toa sto sum vo 9 ti ne igra uloga ama so samata promena na vreme se ukocuvam

3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Кога се жалиме да кажам и јас,еве ме лежам,едвај станувам да седнам, цело време како помочана, ме стега нешто вагинално од лева страна, па грб, па стомак од страна...се нешто чудно,ама тоа е....сега ќе чекаме ден за ден...со страв да не пукне водењак, да не не фатат болки и нема да знаеме кога да одиме, како ќе биде пораѓајот, дали се ќе помине во најдобар ред со бебето и со нас....и ред др.филмчиња :)

На Ivanushkaa и SpangeBob им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Nema potreba za strav.Iskreno,i mene taka mi zborea,ama pak se prpav ;) I da pukne vodenjak,ima vreme I tus da udris I na vreme da stasas...I bolkite ke gi prepoznaes...vsusnost,koga ke dojde momentot,instiktivno ke reagiras,uzivaj,ne misli...koga se ke projde,ke si se cudis na segasniot pamet ;)site sme go prosle toa,taka sto...:);)

На Maceto123, Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Lele be zeni nisto ne mi ostana vo stomak deneska, posle sekoe jadenje povrakjav... Se isturiv od povrakjanje, mnogu omalaksano se osekjam :/ i dodeka povrakjav koa me zabole stomakot... Ahh :(
    Ampulata Tothema si ja povrativ baska :/ Kaj sekoj den se macam da ja ispijam... hh

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    еве сме и ние крајот на 19 недела остана утринските повраќања ама веќе е полесно. и да ве прашам бидејќи бев на гинеколог на обично ехо дали може за 1 недела да одам на 4д ехо? нели е штетно нешто толку често да ме гледат на ехо

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    288.961
    Не е штетно.
    Јас би почекала до 22 недела барем за поубаво да се види бебчето.
    Јас сум денес на 4д. Едвај чекам:inlove:

На awl, espana, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Не е штетно ехото, но и јас како Дани ќе ти препорачам да одиш на 4Д во 21-22 г.недела и тогаш убаво ќе си го видиш бебето и скринингот ќе се направи убаво :*

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ne e stetno.Jas bukvalno idev na sekoi deset dena(poradi neuspesna prva bremenost),preventivno.A za na 4D zosto na svoja raka?Baska preporaclivo od iks pricini e od 20-22 nedela.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    За 4Д, секој гинеколог ти кажува кога се прави, така да консултирај си се.

На PUPICA и Maceto123 им се допаѓа ова.
  11. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Трет ден еве само што завлегов во 12 недела главата ми е за никаде, немам енергија , па попладне само лежам неможам да подстанам.... до сега гајле немав со ништо , али овие три дена ужас, како билка овената сум.... дали времево ми влијае или што да е незнам, притисокот од секогаш ми бил понизок, (100, 110 со 60, 70) исти ми е и сега, крвната слика се во ред ми беше во 8-ма недела.

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас мислам нема место за паника штом крвната слика, железото ,ти е добро...некој има лошење на почеток, некој, на крај ,некој цело време :) Можеби состојбава ти е поради времето, јас сум со низок притисок и кога е вакво времево ми е баш така, утепана сум, си пијам мн.вода, кафе а по потреба и чаша кока кола и станувам на нозе.Земи јади овошје, течности, измери притисок, ако е низок земи кока кола,барем ќе знаеш дали ќе ти помогне и дали е од тоа...

На ladymici му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Знам што ти е... бремена си :P Јас буквално се губев, баш тие денови реновиравме дома и кога одев со мм да бирам работи, плочки, туш кабина, мебел мислев дека не сум со нив во моментот. Само се вртев и барав место да седнам некаде, вртоглавици што да ти кажам... После 14та недела тек ми стана подобро :) Ајде уште малку се надевам и на тебе ке ти престане :)

На awl, Maceto123, ladymici и 2 други им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, ќе и помине, па после на крај пак се ќе и биде лошо, ќе си се навикне.Еве јас се тркалам, колку сум бавна :) Моиве дојдоа чистат генералка, менував завеси, сестра ми ми црта Мини Маус на ѕидот кај креветчето, а јас само лежам, седам, гледам...ама ајде тоа е,се да помине и да заврши добро, па ќе бидеме добри, подвижни, ќе трчаме ,полни со енергија ;)

На PUPICA, bella.s, Maceto123 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Ама ови три месеци до сега уште и се фалев дека ништо не ми е , супер сум , ни гадење ни повраќање, растрчана на сите страни и ние сме во фаза на средување стан... на работа семинар по градови... спремав испит (на магистерски сум) али деновиве нова фаза гледам почнуват... кај да е втор дел од одмо го пишувам од понеделника вака не бидува, па едни подочници што ми виснале темни ... аууу со ништо не се скриваат.

16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Труднички како сте денес? Бев на цтг и на брзинка да ме ѕирни докторот и ми вели се се совпаѓа 32-33 недела, плодова вода супер и немај гајле од сега зрело е бебето......:^) Како зрело во 33? Можно ли е?

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Штом така ти рекол докторот,така е.. мене ми рече една недела е понапредно, ама рече поубаво да си поседи уште недела две да не лежиме во болница повеќе дена...според него најдобар период е 38 недела...

На Ivanushkaa и SpangeBob им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.041
    Допаѓања:
    328.297
    Секако дека да.Тоа зрело значи дека и ако се породиш сега( не дај боже) бебето има шанси да преживее.Има тежина,може самостојно да дише,развиени екстремитети има.

На makedonkamak, galapce, SpangeBob и 2 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    288.961
    Се си е формирано и правилно развиено...способно за живот и во случај на предвремен.
    Од сега треба само да си расте...како и што треба да биде во оваа фаза.
    Без страв, галкај мешето и уживај:hug:

На makedonkamak, galapce, SpangeBob и 3 други им се допаѓа ова.
  20. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Здраво и од мене мамички,како сте?
    Ние го поминавме и вториот скрининг и си ја тераме 23недела.Се е супер,на место што би се рекло.
    Освен моето метеопатско расположение,со ова неубаво време се тече како што би требало.Само здравје..
    Душата си игра во мешето на мама,веќе си направи и распоред,знаеме и кога спие и кога е активна.
    Останете ми поздравени,и нека не ве совладува ова време,како што ми го прави тоа мене :yawn:

На espana и SpangeBob им се допаѓа ова.