Мое искуство, испитувам крв сега 16,5 железо а прошли месец 12,5 се зачудив искрено, ама ми текна дека усвари почнав пак како порано што си јадев пред бременост( железо 32) јајца секоа вечер, а сега неможев до 4-5 месец да ги јадам, и сега сум 30 та недела и пак јадам секоја вечер од пред месец ипол и мислам дека жолчката добро ми влијаела, друго ништо поразллично не правам од претходно само јајцата. Ова сама си заклучив ама нема што да е друго, а жолчката има железо знам
Исто ми се случува и на мене, само десната нога ми отекува. Приметив ако пешачам или стојам дента повеќе ми се случува да ми отече.
Луѓе... Од почеток се фарбам со истата фарба како и секогаш ,не гледав дали има амонијак или не....пола коса ми е бели влакна па морав. Е сега ја прашав матичната за вадење прамени и она рече може ама без амонијак...и ја одма помислив на минатите месеци кога се фарбав со амонијак фарби.....некој да се фарбал вака ? Можно е да сум напраила штета?
Мене за првата бременост цело време ми ја водеа две недели назад. Ме преплашуваше матичниот, д димери ок, ама тој таков си е постар и постара опрема има, па други мислења ми потврдија дека е ОК се' додека РАСТЕ, односно, од контрола на контрола имаше напредок, хгб не ми падна под 105, ама и јас не се хранев нешто посебно... така да, се' е ок додека си расте, се роди 2700, 2550 од болница излеговме, но потоа беше се'ок, дај боже така да е и сега ќе бидам презадоволна. Уживај си