Има некој кој одел во Чаир на цтг? Прв пат кога бев немав упат, ми направија цтг но ехо и преглед никој не ми направи затоа што сум немала закажано термин, втор пат закажав и си земав упат, ми направија цтг и преглед но ми го земаа упатот и сега пак треба да одам кај матичната да зимам упат??? :/
Ние со бебушов почнавме малку да се шеткаме. Вчера не пуштиа дома. Утре ке одиме до матичен па ќе видиме како сме. Имаме веќе 2700гр.плус минус 200. Леукоцитите беа се качиле на 18,но по неколку дневна терапија со антибиотици паднаа на 14. Се надеваме да издржиме бар уште две недели.. Пријатен ден мешиња.
Јас вчера ќе направев белја.Качувај се по скали снема струја во ходник и додека го вклучжив тел. се сопнав на скали и едвај спасив глава.и јас како и некоја феминка погоре ке си одам на породување солинато колено и модрица.Инаку и јас ситно бројам
Kako mene jas i vo dvor si podkleknav malku, si sednav na nogata sega da vidis kako se simnuvam po skali, kako stara baba se drzam za ogradata lesno sme pominale, ajde pazi se sega povekje... a snema struja, zastani ne se mrdaj
Супер,баш убаво што сте дома, ќе издржите уште недела,две,храбри сте...убаво да се дружите, забавувате...
ЛЕЛЕ кога сум почнала да плачам ко мало дете,башка маж ми го префркнав. Инаку си имам поставено цел секој ден да пешачам по пожовина час демек за полесен пораѓај ама ќе видиме здравје како ќе поминеме ,господ да е со нас
Haha lele i jas se utepav od placenje, race mi se tresea pola saat, kako malo detenci si liptav duri dusicka jas mnogu setkav so mm City mall, pa i toa valjda se racuna vo dvizenje... Cat pat i vo maalo, sega vekje nemozam osekjam nekoj cuden pritisok dole i strav mi e
Јас пак мислев поголема плачка од мене нема За секој кажан збор ми се плаче, си плачам, помешано ми е се, среќа, возбуда, немир, страв, неизвесност...и само плачам...а и тешко на тие околу мене,напорна сум, ама мн.ме разбираат, за среќа
Немаш потреба од нов упат Мариз, со извештајот кој ти го даваат на крај од прегледот (кога плаќаш на шалтер) одиш секој пат, ти важи еден месец. Значи со тој извештај одиш на цтг и чекаш некој доктор да ти го прочита цтг-то, а ако има потреба и ќе те прегледаат (ехо и рачно ).
Јас утре сум на преглед, но да се пожалам многу и страв ме фаќа имам некои чудни болки во долниот дел од стомакот, не знам што ми се случува како некој своевиден притисок на јајниците, цревата, кичмта сама не знам веќе што, се ми е измешано. Бебенцето го осеќам скроз горе, имам чуство дека ме стиска на желудник и клоца кај ребрата. Болките значи ги чуствувам во долниот дел од стомакот. Да не направам јас некое чудоооо, се плашамммм многу. Утре од сабајле одма летам на доктор.
Таκа е. По пρавило од почетоκот на 9ти месец се оди. Но, имав гρчеви во стомаκот често и од 28 ма одам на цтг. Пρевентивно, да не тρеба да пρимам нешто. Фала богу засега со магнезиум само се подобρи ситуацијата.
Можеби веќе си на пρеглед, но јас сепаκ да ти κажам што ми ρече мене доκтоρот вчеρа. Болκа ви интеρвали да не се игноρиρа. Дρуга болκа ноρмално е да се има. Сеκаκо неκои денови повеќе, неκои помалκу. Но, најбитно е да се штедиш повеќе аκо не си влезена во 9 ти. После аκо саκаш на планина κачувај се. Ете таκа ми ρече....
женички не дека на своја рака ќе одам на 4 д ама минатиот пат кога го прашав докторот ми рече од 20 до 22 ако сакаш да одиш и затоа сега планирам да си земам упат. а ме интересира што се гледа на тој скрининг? никогаш не сум била ни со првото дете не правев такви работи а сега со ова ето планирам за прв пат
Мене ми беше многу убав тој преглед,пред да дојде е стресно,мислиш што ќе биде, ама кога ќе легнеш таму, супер е, подолго трае од вообичаен преглед,околу 30мин,зависи кај кој доктор, ти ги покажува посебно органите на бебето, како се развиени,значи секој орган детално го разгледува и ти кажува како е...потоа кога ќе видиш дека се убаво си се развива, среќна си одиш дома
Овој ти е втор скрининг , првиот се прави во 12-14 недела, а овој од 20-22 недела, али боље земи си упат за во 22 недела оти бебенцето е поголемо и ќе можете поубаво да си го гледате. На овој преглед се мерат големините на главата на бебето,рацете, нозете, абдомен ( слично како и на секој преглед) и органите ги гледаат на бебето детално а и срцето го гледаат и детално ти објаснуваат се и си одиш среќна и задоволна дома Мене ми беше многу убав овој преглед и некако после него малку и како поопуштено се осеќав, а како што кажа Еспана пред него душата ми беше стегната и бев уплашена ама ете после се беше во ред
Мамички, идни мамички, добро утро,прво ви посакувам убав ден, а потоа ве замолувам да ми одговорите Се ближи време за перење на алиштиња, со што си ги исправте, и алишта и тетра пелени, на колку температура....Друго прашање ,ме интересира ваше мислење, искуство,став за стерилизатор за шишенца?.... Уште нешто, кога одите на цтг, докторот ве гледа за плодова вода, постелка и толку?Јас очекував пак да си ја видам бебушка и слика ама нема