На почетокот и мм беше ист. Не беше свесен веројатно што се дешава и дека бременоста не е едноставна. Многу се нервирав и еднаш ми пукна филмот по мн плачење седнав му објаснував колкав ризик е стресот. Нешто и си уфилмав плус за да допрам до негова психа. Му реков дека со моето плачење го стегам стомакот и така ги притискам вените и крвта не може да помине до бебето и во тие неколку секунди тоа е без воздух. Се стресе кога го чу ова и од тогаш е друг човек. Ама и јас навикнав да не ме нервира кога е расфрлано по дома, некогаш јас фатам некогаш тој, а некогаш оставаме така како што е. И кога он чисти, јас мижам и се трудам да не му замерувам, зашто со опашка фаќа колку да му помине редот Само разговор, убаво објасни му ги ризиците, ако треба и додади нешто да изгледа по драматично. И терај си по твое, никако не попуштај и не го навикнувај дека можеш се да правиш, зашто се потешко ќе ти станува како ќе расти стомакот
Само што се вратив од ехо. Бебе сосема одговара на неделите одлично напредува од минатиот пат ставило пола кило и тежи 2600 Во четврток кај матичната сум на цтг. Денес 35+5
Баш така, знаеш еднаш му кажав јас можам без тебе - сега ама буквално можам да се спакувам и да си одам, но ти нема да можеш без детето. Толку ме изнервира немаш појма колку, вака океј помага неможам да се жалам све е супер ама осет дека се носи друг живот се нема. Кај мене тоа пали само, буквално “ ако сега се породам тоа значи 15.000евра у систина за инкубато” , “ ако сега ми боде нешто бебето може да касни поради тоа што плацентата ми е напред” ау буквално морков и стап техника - само така ќе разберат, они немаат појма за ништо, не ги знаат ризиците
Ти како си тргнала ќе ме престигнеш Како си со стомакот? Дали често ти се згрчува? Јас а станам направам 2 чекори ко камен ми се прави и додека не седнам некоја минута не ме пушта. Тек петок сум на контрола и цтг
Не ми збори. Абе шо да ти кажам. Башка ти се верува ли дека ,он цело време беше запнат за машко...коа ми кажаа дека е женско беше срекен и толку, а да беше машко мислам дека у секунда ке разгласеше на сите ....маживе се страшна работа....без осет . Башка он цело време имаше желба да го прајме тоа со балони за откривање на пол а ја немав нешо желба посебна и на крај се осекам ко шит шо не му го исполнив тоа
Мачнини се кога постојано ќе имаш во стомакот гадење и ќе ти се повраќа секој момент мислиш ќе се изповратиш ама не. Јас вака имав 24часа дури и од сон ме будеа мачнините. А ретко повраќав. Што е полошо.
Јас па мислам дека стомакот ич не ме ни пушта камен е цело време. Многу мачно. Многу. Се испожалив кај матичната да не беше срамота и ќе се расплачев до толку ми е пукнат филмот.
Devojki, ve molam za mislenje .... Denes bev na ginekologija za izvestaj i konzilijarno, mi napravija exo, doktorot iskomentira ima lakuni ( ili kako i da se vikaat) na postelka, no toa usno ne go zapisa na izvestaj.... Inaku so kleksani sum, po 1 dnevno, preventivno gi primam nemam mutacii...I se javiv na maticnata, ona vika nema prostor za panika, pred 10 dena mi pravese exo i se bese vo red. Sea misla mi e moze trebase kaj maticnata da si napravam edno exo denes, za da mi bide mirna glavata
Девојки десниов крајник ме подзаболува нешто и црвено ми е грлото.. Што употребувате? Што ви помага? Да земам додека е време нешто, осеќам само насабајле кога голтам потешкотии после ми поминува..
Фемибион 2. Од почеток ги пијам и сум баш задоволна, за премама не би знаела да ги кажам, немам искуство.
Jas pred da se porodam edno 5-6 dena imav jaki bolki vo karlicata i dole megju nozete. Dojde ponedelnik bev na ctg, mi pravea eho mi vikaat super si odi si doma. Vikam abe imam jaki bolki dole skoro nedela, i doktorkata mi vika aj legni da te vidam. Shto da vidi jas 5 prsta otvorena i me zadrzaa za poragjaj
Mene iskreno premama poveke mi se dopagaat i po sostav, i sum zadovolna Ako si zapoznala so edni od niv, ne se prsfrluvaj na drugi, teraj si isto cela bremenost