Сега у вожња една колешка погоди една дупка ама онака дури отскокнавме....кажете ми дека не е страшно ..се загрижив...
Девојки првиот скрининг помина супер, бебињата супер, растат симетрично, се е како што треба. Докторот остави на нас да одлучиме дали ќе направиме приска или нифти, според ехото рече дека не гледа ништо лошо за да инсистира за нифти, па затоа направивме само приска и излезе low risk. Овие денови имам боцкања, тежина, болки во долниот дел, ама не е ништо страшно, се надевам од ширење на матката е. Е сега има друг проблем, докторот измери цервикс 38мм, рече супер е, ама во извештајот напишал проценка за серклаж за нареден преглед. И секако одма филмови ме мават дека ќе ми се скрати цервиксот, а јас нема да знам. Во Систина ќе одам дури за втор скрининг, во септември, не знам кај матичниот на колку време да одам за да се следи и дали има некој симптом да може да знам дека е скратен? Докторот во Систина рече зошто се две, може затоа ќе било потребно серклаж, поголем бил ризикот.
Не е, без грижа. Маж во првата бременост сите дупки ги погодуваше и тоа во 9 ти месеци се порпдив дури 39. Немаш гајле
Здраво девојки, моментално сум во 37ма недела, кренав температура викендов па денес правев крвна слика. Железото ми е 6.3, а само пред еден месец ми беше 15. Пијам глобифер форте+ цело време заради хемоглобинот (10.2 моментално), ме интересира зошто ми е серумското железо толку нагло паднато. Дали од настинката, или од бременоста?
Nemas mesto za panika. I jas sum kaj doktorot. Temelen e, i otvoren, sto ima kazuva direktno. Toa procenka mu e za da se potseti sledniot pat ( dokolku ima potreba ke ti kaze sledniot pat, on e epten strucen za bliznacka bremenost, veruvaj mu). Opusti se i uzivaj
Настинка не се карактеризира со температура. Направи брз тест, од корона знае да падне железото. Ако е паднато ради корона, ќе се качи брзо кога ќе се опоравиш.
Секогаш кога имаме инфект во тело, без разлика вирус или бактерија, железото се намалува. Значи еден ден може да е 20, за 2 дена може да е 5. Тоа само. по себе не е веродостоен маркер за анемија. За анемија се следат сите параметри т.е хемоглобин, еритроцити, МЦВ, МЦХ, МЦХЦ итн.
Снежана Стојковска сега сум на преглед оваа недела кај неа, па ќе правиме договор што како. Јас сум решена за природно, ама ќе видиме
Ми дадоа лист што ќе примам и каква нега ќе добивам, меѓудругото ме следува и физиотерапет. И на ГАК да не е воведено?
Знам дека не смее повеќе од 8-9 часа да се оставиш без јадење преку ноќ. Може тоа ти имало удел. Ај провери за некој ден, ама од вена, а навечер гледај да си каснеш, макар и во 11. Со лесно само нека е. Јас дури за 2 недели, конечно закажав. Дотогаш кај матичната.
Па тоа ни на приватно го нема! Браво! И заслужуваш масажа, после таква исцрпеност. Честитки, здрав и жив да е синко! @shz честитки за малата ѕвездичка! Здрава жива да биде!
Штом ти поминало од парацетамол не е страшно некое џепче веројатно а и парацетамолот е дозволен во бременост
Zenska naprajsi pcr obavezno , jas vchera kachiv tem cel den, pravev brz test od apteka izleze negativen ... utrovo napravi pcr izleze pozitiven ... Mi licheshe na nastinata , na preladena radi promenata na vremeto , ama covidot si se shiri na veliko periodov a nema nikakvi merki , maski ...