Болките почнуваат најчесто после 5 до 6 см отворена и откако ќе го пукнат водењакот...не можете да не ги сетите пошто се на точни интервали и се бајаги јаки. Со лесно
Исто сме со денови и јас веќе со многу болки во бешиката, ваљда бебе расте и повеќе ја притиска. Исто, ја примив Флостерон пред некој ден, но немав никакви тежини, а што читав дека и бебето ќе е поуспано, кај мене не, фала Богу си е активно цело време. Немаш потреба од паника воопшто, не е од инекцијата
И јас сум тука со вас со неделите, за Clover знам а ти Blue moon зашо ја прими инекцијата? Јас наредниот вторник сум на преглед и брисеви треба да направам а досега матичната не ми спомнала за таква инекција..
Затоа што од 30та недела ни еднаш бебето не беше наместено за породување. Константно до сам пораѓај беше карлично и родилна тежина 4100гр. За разлика од сега, бебево си е наместено за искачање и ниеднаш не се преврте а килажата повторно голема, пак над 4кг ќе е...
Исто.. заспав кога се раздени. Удира во бешика со нозе најверојатно, а бе мислиш се тепа.. па боли тоа у пм. Сега кога гледам првото бебе ми било ептен мирно во стомак во споредба со ова. Си мрдаше редовно ама не вака болно да ме боксира @JuLleE што направи? Вистински болки се кога боли кичмата па се префрла болката накај предниот дел, јајници,долен дел од стомак.. не мора да е јака болката. Јас знам дека ако одиш да се истушираш со топла вода и да легнеш да одмориш, ако ги снема значи се лажни, ако се уште тука тоа е тоа. Ако веќе си отишла да раѓаш. Со лесно
Синоќа јадев доцна, 11 часот, па и благо, па денес шеќерот 5.4, само што ми стигнаа резултатите, можеби има навистина врска тоа што претходно пред да испитувам бев прегладнета (немав апетит, не дека трпев). После земам рез од д димери па одам кај матичен, не знам кои резултати ќе ми ги зема за валидни
Zdravo, jasum 5ta nedal i 6ti den dva dena imav braun iscedok pa vcera bev na lekar mi dadoa dobroston da pijam i plus progesteron depo vcera se bocnav i vo cetvrtok da se bocnam. Vcera vecerta imav po obilen iscedok odnosno krvarev i mi padna edno parcence koe bese so dolzina od santim ipol a sirina okolu pola santim. Denes nemam obilno krvarenje taka po nekoja kapka doktorov mi zakaza duri utre na eho da me vidi. Dali imal nekoj vakvo iskustvo mnogu se plasam ova mi e vtora bremenost, prvata zavrsi so spontan.
Како откри дека ти е скратен? Многу се плашам да не се скрати а јас да не приметам, зошто вагинални прегледи немам веќе 2 месеци, последно кога меревме беше ок.
Абдоменално мерат, јас досега не сум имала вагинален преглед. Баш вчера бев на контрола, мислев дека сум отворена и одма и спомнав, имав некое такво чувство. Го измери абдоменално и рече немам потреба да мерам вагинално, 4.5 е. Така да, сигурно ти мерат ама не ти спомнуваат, евентуално да видиш во извештајот дали е напишано или ехо снимката.
Цервиксот се гледа и абдоменално, но со помала точност. Така да и на абдоменално ехо може да се види дали дошло до кратење и по потреба да се измери и вагинално. Замоли на следен преглед да ти погледнат дали се изгледа во ред, мојата матична секогаш прегледот го почнува доле ниско со сондата.
Не бе, каква Петранка или Петра, си има име смислено оддамма, брат и ја крсти Се шалев дека денес Петровден. Јас таман решив да одам се смирија болките. Некоја тапа болка во кичмата имам, но да се правите, немаше да спијам до сега. Секако ќе следам, доколку ме фатат ќе одам. За лажни стварно не ми се оди.
Ти кажав знам зашто иста бев пред некој ден. И сабајлето кога станав од спиење си викам епа да беа вистинските болки ваљда породена ќе бев до сеа
Немам јас лично искуство но моја блиска знам дека имаше и тоа пообилно крварење на почетокот на бременоста буквално со крпа меѓу нозе отиде до гинекологија но плодот си беше добар. И кажаа дека се чистела од предходниот спонтан Искрено не се разбирам дали е тоа возможно но знам дека има еден куп други фактори кои може да доведат до крварење а да нема опасност по плодот. Мирувај денес, иако имаш ехо закажано за утре сепак исконтактирај го и лекарот и денес.
Уште иам тапа болка, мала. Ќе следам, ама знам кај синко кога почнаа се појаки стануваа. А и со него имав вака лажни на почетокот на 9 ти.
Мамиии во врска со депилацијата имам едно прашање. Секој пат ме депилираат со восок за една употреба на интимата. До сега го депилирав и стомакот ама сега дека ми е поголем 30+5 сум се мислам дали да го депилирам со восок или некое друго решение да барам во смисла дали може да го повредам бебето или слично со тоа тегнење на восокот? Дали вие го депилирте стомакот со восок во овие недели?