Мм ќе прави помфрит, тоа знае. Не се бунам ќе јадам со сиренце.Овие два дена не функционирам од мигрената. Прв пат оваа бременост. Дали од промена на време или не знам што е, битно не попушта. Освен парацетамол што е дозволено во трето тромесечие? Или нешто природно да ми предложите. Пијам електролити по голтка, вода не можам ми се лоши. Ќе пиев бруфен ама ми текна дека трето тромесечие не е дозволено.
Јас почнав со протеинска исхрана ама многу ми е лошо од неа,цело време ми се гади,ми се повраќа,киселини имам, апетит никаков,со зор јадам, и почнаа пак да ме вртат коски,и све да ме боли,и да сум уморна, предходно како исфрлив млеко, леб,месо ми беше подобро а сега како бумеранг ми се вратија симптомите, едвај можам од кревет да станам,па си мислам дали да јадам со зор тоа што не ми одговара заради бебето да видам дали ке напредува или да не се измачувам да јадам тоа што мене ми одговара.Какво искуство имате вие што сте биле на сличен режим,вреди ли да се мачам?
Телешка чорба, телешко месо, грчки јогурт, доручек обавезно јајца сма телешкоѕо месо има најмногу протеини и е малку скапо ама најмногу помага
Значи ова веќе нема смисла! Се пројдовте, кај и да е ќе се породам а од прв ден бременост сум вклучена на форумов и за се се истепавте свекрвите никако да ви дојдат на ред Ај ќе ги чекам во групите за бебе, тогаш може хормоните обратно ќе маваат од сега
@V.N. препека за свекрвите. Почни ти еве да не ти е мисла, ќе се надоврзи некоја сигурно Помфрит за ручек - ко и мнозинството тука.
Јас мечтаам за печен модар патлиџан со мелено месо и после одозгора кисело млеко. Може и шопска во пакет. Од вчера планирам да го напраам јадењево, гледам уште го готвам. Можеби деновиве ќе биде. Уште нешто да ми се случеше во бременоста, па може и поспособна ќе бев. Ај може маж ми ќе му здосади гладен да седи. Или пак, пак палента ќе си јадеме. Да му се позлатат рацете на оној што ја измисли, за две минути готово јадење.
Имаше и за тоа расправија, си пропуштила... Мене не ми беше интересна дека немам свекрва и немам такво искуство, ама ако ти е желба еве ке почнеме
Ич не ми е желба ама тогаш е најкрваво Нели бе! Од кога ги зборам зошто ако се фати муабет за нив децава уште не родени во школо ќе ги пратиме, да ни пројде време побрзо Инаку помфрит, чипс од тиквичка, салата со тиквици и уште нешто ....мммм
Јас сум нетолерантна на млеко,на секое месо освен пилешко, на глутен, а со јајца не смеам да претерувам имам камче во жолчка, кога внесувам од оваа храна ми се прават воспаленија или имам болки, тоа е маката, а незнам колку тоа стварно може да помогне за бебе да напредува ке јадам до следна контрола со зор, ако има ефект ке продолжам,а ако е исто ке си се вратам на предходната исхрана. Има посебна тема за свекрвите, ѕирни таму
Јас тоа завчера правев со сосови, со растечен чедар, со свашта, бурито си го викам Леле, стварно ќе се тркалам. Мммм, ми даде убава идеја за утре
I jas sum na proteinska ishrana, i prvenstveno toa go pravam od navika veke so godini, a koga mi kaza doktor deka e polezno i vo bremenost, eve si prodolziv... E, sega, imav momenti koa mi se smaci i edno vreme nekoi 3 nedeli si ruckav se i sesto (preteruvav so cips i slatki raboti) No, od vcera pak si se vrativ na staro, proteinska ishrana, polesno mi e na mene, imam kombinacii za obroci eden kup Ako ima potreba, naglaseno od doktor praktikuvaj, no ako ne mozes da ja podneses takvata ishrana, ne se maci uzivaj vo bremenosta