Не Е сега, да се пораѓам дома во базен ко што е во мода низ странство... искрено нема да ми е сеедно, иако е нешто најприродно во свет. Женското тело е створено да донесе нов живот
Кај мене беше ниско ставав утрогестан месец дена после се си е икеј не се грижи не кревај тешко мене тоа ме советуваше и да одмарам да не се замарам многу
Их многу сум пропуштила од вчера. Јас гледам ваши менија, а желудникот го осеќам толку смален што на сите им се јаде многу на крај, само мене од три залака во нос ми оди сѐ. А бебево е се потешко, а мм уште ми вика денес ееееј си ослабела, викам само ти зезај ме, ќе ти врзам да носиш една лубеница напред и една позади
Како јас со моите мачнини. Цела бременост си плукам, ми кажаа дека е тоа редок симптом. Не се издржува веќе Не можам нормално да функционирам.
Хахаххаа мене он ме тераше така да се сликаме ама немав некоја желба. Сега го терам да се фотнеме некоја фотка обична со меше додека уште го имам за спомен
Јас оваа бременост од страв немам ни една слика. Од минатиот пат ќе се најде некоја безвезе спонтана, ама од овој пат јок. Ај може ќе ме охрабрите сега на крај да се фотнам за спомен со лубеницава
Па сега ... Како да ти кажам не знам а да не ме сфатиш погрешно .... Види. Мора искрена да сум јбг... Страшно е. Озбилно сега да не се лажеме. Човек од човек излегува. Ама! Ако беше нешто неподносливо, како стигнавме планетава 8 милијарди да ја направиме?
Abe toa normalno zatoa i trpime sve sto trpime i normalno deka pred sve toa mi e najbitno no onaka sakav informativno tie sto imale serklaz posle kolku vreme se porodile. Ama sto rekol gospod to ke e
Ај сега едно прашање имам, каков појас да земам за после породување, видов на чико и видов еден убав ама многу скапо тоа околу 2000ки, дали може некој кој веќе користел да ми даде совет ❤️
27+4 сум. За 2 недели имам пак преглед и тогаш ќе видеме дали се качува на горе. Ако треба да е царски нека е, само да нема додатни компликации
Мене па многу ми е страв. И мислам дека никогаш нема да го надминам тој страв. Уште 2,3 недели ми останаа и се повеќе го мислам пораѓајот. Знам не треба ама посилно е од мене. До сега се тешев дека е рано и има време. Ама сега ...
Ерика ти планираш во ремедика да раѓаш колку што знам, така да не се секирај ако е природно ќе ти дадат епидурал, ако е царски со спинална. Болките од кои најмногу се плашиме ќе ги избегнеш, така да не се секирај многу. Е сега е нешто ново што ни се случува, еве јас 2 пат знам што ме чека па ме фаќа некогаш нервоза, не па прв пат
Мене сега ми е повеќе страв од за првото. Не се плашам од болки, нека боли колку сака, се плашам од други лоши филмови што си вртам низ глава.
https://forum.femina.mk/threads/Преку-ред.2549/page-9#post-6236522 Сите мислења поврзани со пуштањето преку ред се префрлени во посоодветна тема, па можете таму да продолжите со дискусијата доколку сакате. Нормално, без навреди, навредливите постови се избришани. Благодарам.
Јас богами од болките се плашам, си признавам. Пошто се знам каква сум и не сум баш толерантна на болка доле, и телово рефлексно ќе ми се трга пример кога ќе ме шијат тешко дека мирна би седела. Циркузи ќе правам сигурно Ама ај се тешам дека саати се у прашање.
Девојки аспирин 100 или кардиопирин пиете? Благо покачени ми се тромбоцитите и Ивановски ми рече пак да почнам, ги прекинав ради крварење од хематом. Не знам што е полесно за пиење, до сега само аспирин 100 имам пиено.