Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Еве ме мене ,јас ја почнувавам утре 37 недела и баш како топка сум, тешко мие се, незнам за вас ама јас есвај се облекувам, тешко,бавно одам, а денес цел ден киселини имам едвај дишам,што не пробав, нема лек,колку е гадно да имаш киселини ,без воздух како да остануваш...позитивна работа е што мм го монтираше креветчето, па сега си го гледаме :)
    @mami blue ,најверојатно мислиш на лажни контракции,оние болки во јајници,стегања,болки во половина кои престануваат, или се појавуваат неколку пати во ден... ;)

На mila25ve и mami blue им се допаѓа ова.
  2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    13+2 сум,кој месец е тоа?Јас појма немам сите различно кажуваат...

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    На tweety26 и espana им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Majki sto ste pri kraj i tie sto vekje imate bebufcinja, koga pocnaa gradite da vi pokazuvaat znaci za mlekce? Jas eve vekje 40ta nedela sum i nit podueni mi se, nitu nekakov iscedok imam. Posle poragjaj odma doagja mlekceto?? Ne sum se rasprasala za ova :)

5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    37nedela sum..prethodno gi imav tie laznite i toa nekolku pati vo denot.poslednava nedela jok.aj belki ke pocnat posto jas i ne znam kako e so bolki posto so prvoto nikakvi bolki nemav a mi pukna vodenjakot so eden prst otvorena..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    :):):);)
    Jas na pupkite uste vo 7 mesec imam ko zasireno belo a drugarka mi od 7 i potece kolostrum.se e individualno.sega od vreme na vreme osekjam ko nekoe struenje niz gradite, a so prvata bremenost vednas stom se porodiv mi nadojde mleko

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Јас откако се породив ми дојде млеко, пред тоа немав никакви симптоми.

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Jas nakaj 30 nedela pocustvuvav deka imam mlekce,koga se bajnav mi tecea mali kapki a od kako se porodiv imav na pocetok okolu 5/10ml a nareden den i nataka se zgolenuvase kolicinata.

9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608

Јас сум со царски породена на 9ти попладнето, на 12ти ми дојде млеко, ја прокапав спаваќата.
    Претходно ме стискаа сестрите и имаше колострум, ама третиот ден по операцијата имав количински.

Потоа ми требаа 6 недели за да воспоставам асална лактација.

На elena.mak и mariz им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Fala fala na odgovorite na site :) Jas vikam da ne nemam zatoa sto nemam do sega znaci nikakvi, inace si imam i prirodno golemki gradi i zatoa ne primetuvam dali se oteceni. A drugarka i protekuvase pred da se porodi i toa dosta i zatoa pobarav i od vas mislenje :) Fala vi mnogu :mm:

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас уште од шести месец имав колострум, кога ќе стиснев излегуваа мали жолтеникави капки и така беше до крај, до после породување. Млеко надоаѓа под дејство на хормоните кои се лачат за време на породувањето, па така отприлика за 24-48 часа би требало да почне чисто млеко да се лачи. Кај некои жени може и доста покасно, да речеме после недела до две после породувањето. Затоа не треба тазе мајки да се откажуваат од доењето после третиот ден ако гледаат дека нема млеко.

На zuto, mami blue и mariz им се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki,da ve prasam,denes bebceto mi e epten razmrdano,neka si mrdka ne mi smeta no koga se prevrtuva tamu negde okolu papokot osekam i vnatre vaginalna bolka,dali i vie osekate taka,ili da ne mi e od drugo bolkata?

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Ne od bebeto ti e bolkata, mene 2,3 dena me cepka desno ama mnogu cudno, kako da si kopa dupka na plaza :D i me boli mestoto tamu haha... Inace bolkata celo vreme ja imas ili bas koga mrdka bebeto? :)

14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Море шо убаво си пишувате која што чувствува.
    И се што пишувате ме смирува кога гледам дека не ми се дешаваат само мене овие работи,како што опиша Мариз за повремените болки на одредени места што доаѓаат од бечето,и ред други работи.:l:

Ти објасни мила Мариз но само да додадам.Ти си полни три и започнат четврти.Да не дојде до забуна.

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Еве ме и мене, кога ќе мрдне бебуш дека сега големи сме,и тесно и е, осеќам болка, е е баш јака болка ама се осеќа ептен поместување.Инаку долу со раце или главче кога мрда е баш болка и тоа во јајник, вагинално,додека си се намести :) А деновиве, осеќам и некое тапо моментално сечење вагинално...

16. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Samo koga mrda koga kloca,i bas vaginalno go osetam kako bolka nekoe neprijatno cuvstvo,eve sega se potsmiri i sum dobra,sigurno od bebco e bilo

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Veruvaj toa vaginalno peckanje kje go osekjas uste mnogu :D jas koga i da me pecne mislam kje puka vodenjakot, osobeno taka me sece koga ne sum bila vo vece po mala nuzda, osobeno znaci nokjeska koga stanuvam :D i vo dvizenje mnogu me pecka, ama ajde mene denot mi se blizi.... Bebevo e dosta golemko vekje 3 kila i vise ima :D

На menelele, SpangeBob и espana им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Ic da ne se sekjiras togas od nego ti e :) Si igra bebus, zamisli go se tegne so racinjata, si gi istegnuva nozete... Mora da go osekjame toa malku povekje :D Jas denovive duri mu vikam ajde be majka klocni malku povekje, ispruzi se kolku sto si dolg pukni mi go vodenjakot hahaha :D

На bella.s, espana и eleni27 им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, ти навистина ситно броиш, баш до крај си седи бебчето твое :) Како се чувствуваш?

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Pa stomakot mi e spusten nadole i od sto me tegne me boli pod pupakot, a i mi iskocija strii mali tamu :/ Inace taka imam nekoja epten cudna bolka vaginalno, ama podlaboko bas kaj sto pocnuva matkata, drugata nedela mora da bide :D stanuvanjeto od lezecka polozba mi e najtesko, se fakjam za dusekot i se tegnam... A pa za spienje da ne zboram, cela sum vkocaneta koga kje stanam... Zatoa sto epten tezi bebus i kukovi i ramenja se me boli. Edvaj cekam da se porodam :D

На menelele, awl, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.