Исто и мене! За првото немав страв, не знаев што ме чека....сега знам што ме чека, ме фаќа страв и плус филмови дополнително си правам. Знам не треба така....но посилно е од мене
Има некоја од вас користено Milk saver collectors? И дали ги има воопшто кај нас во Мк? Ги гледам актуелни се ептен по интернет па си реков некоја дали има лично искуство
Devojki ste se satirale za vreme na bremenost? Cel zivot sum plava sega veke sum pola pola i ne se trpit a vika so malo bebe uste pomalku ke moza da izleza. No se plasa da ne mu nastetit nesto na bebeto ://… sto vikate?
Не знам дали е тоа што мислам. Додека доев од едната града, од другата ми течеше млеко. За да не оди така, си држев шишенце и го собирав млекото. Ако е тоа намената мислам дека е џабе фрлање пари зашто млекото тече неконтролирано краток период додека се воспостави лактација.
Тоа е намената, наместо да користиш nursing pads ги ставаш овие и млекото што неконтролирано тече се собира па потоа си го префрлаш во шишенце. Мене ми е прва бременост, па затоа барам искуства. Фала што сподели
Јас вадев прамења во саботата. Баш тука прашав , коментираа дека нема штета. Исто и фризерката ми рече
Ако ти е мерак купи си Ама кратко се користи, после си се адаптираат градите на побарувачката на бебето и не тече веќе.
Честитки. Не се плаши само, одмарај, не кревај тешко. Мене ми дадоа и утрогестан и плус одмарање, исто беше ниско и имав кафен исцедок еднаш.. Чест е и исцедок да знаеш да не се плашиш.. Ти посакувам се да е во ред
Не ми е мерак, туку мислев дека е нешто многу практично Плус не ни знам дали ќе имам млеко, дали ќе успеам да дојам воопшто за да купувам вакви аксесоари.
Мене искрено повеќе се плашам како ќее се одвојам од син ми него од пораѓајот. За овие 2 ипол години никогаш нема спиено со друг. И сега како не идам на работа по цели денови сме заедно.
27 nedela sum, vo poslednive denovi ne cuvstvuvam tolku silni dvizenja i udari kako prethodno, poveke se kako branovi ili ke mi se ispakne na edna strana stomakot kako spic mi se pravi, verojatno glava, gaze ne znam sto e... Kaj vas kako e vo ovaa nedela?
Ај и јас со прашање. Бебево доле ниско под папокот го осеќам и така при неговите движења осетив неколку пати како бодежи долу во вагината, нормално е?
Не воопшто Посебно самиот чин раѓање т.е излегување на бебе ич не е страшно а ни болно ни малку болно , болките нормално болки се треба да се издржат ама за тоа сме створени од нив не се умира хаха Мене ми беше многу страв иако ми е прво бебе , кога ми кажаа дека ќе останам ќе пукнев од страв а сега за второ воопшто не би ми било страв
Стравот е некоја состојба на умот и сите имаме различни стравови. Немам раѓано, ама и немам страв, знам дека е потреба да излезе нешто од мене и си го сфаќам како задача. Ама дојди убеди ме дека тврдокрилци што летаат и пеперутки големи-молци ништо не ти прават. Вриштам како да ме колат кога ќе видам. Стравовите се релативна работа, обиди се помалку да гледаш пораѓаи или да го замислуваш сопствениот ако е веќе нешто кое сега ти се појавува.
Мојот е на иста возраст и сега претходниот викенд за прв пат бевме 24 часа разделени Ние на свадба,тој кај баба и дедо на гости. 100% доверба имам во моите,но го премислив да не ме бара дента,ноќта,за спиење. На мене ми беше потешко отколку на него. Уште два дена би седел да не го земавме јас се стрчав уште сабајлето иако очи ми паѓаа за спиење. Така што не се грижи,децата се повеќе прилагодливи од нас.
Мене нешто не ми е јасно со неделиве Сеа јас сум 30+4 според циклус ама според бебе две недели е плус, и според кое се гледа за пораѓаи пак според циклус или? И стомаков мислам ќе прсне камен ми е
Ти ми кажа дека лесно ке се одбие само не сум решила јас доволно? Епа во право си била целосно. И сега си во право.
Жени за почеток што е потребно да се купи за бебе, од алишта најмногу ме интересира, колку е доволно не знам? Страв ми е да не фали нешто, дали ке ми бидат доволни работите за почеток, веројатно и брзо ке растат па ке треба поголеми бројчиња... Какви се вашите шопинг листи?