Според циклус. Ке си родиш крупно бебе. И јас бев цело време со две недели покрупен плод, родив големко бебе. Во 40+ неколку дена по термин.
Јас купив од се по нешто , бодиња , шпихозни по кратки , по долги , нешто 56ка , нешто 62ка , два пара долни само со ногавички , некое чорапче , не трупав многу , секако може да се докупи во секое време
Ја изнакупував можда и глупости бодиња лигавчиња кебенце постељина прлени кадичка колица креветче тропки чекам да се роди за козметика и остало
Според циклус. Мене ми е цело време 10 дена понапред и прилично големо бебе али нејќат да чујат за порано да ме породат.
Како сакаш одлулата е твоја ако сакаш оди и за приска комплет е 8500. И ако се одлучиш за приска сепак влези спремна после тоа што го прочита од мене и знај дека се може да очекуваш од Таше. А ако си кај другите доктори се по фини и по љубезни не се толку болни за пари како овој. Како и да е јас сеуште се созимам од искажаните зборови сабајле и кај матичен бев и кога му кажав се шокира тој. Јас вика испраќам на нифти ама ако има нешто недобро. Ризик секако постои и јас сум се родила жива здрава ама на 6 години на детска клиника од прв степен леукемија се лечев. Бог да чува џабе не велеме само да сме здрави и живи. Па еве сега сум супер ризик секогаш постои во животот ништо не се знае. Сеуште се двоумам ама изгледа ќе направам нифти а за нареден преглед ќе одам кај матичен на контрола само скрининзите ќе ги правам на приватно или ако има потреба за второ мислење. И матичниот ми вика требало одма да ти каже за нифти зошто сте правеле приска тоа немало потреба. На што личеа тие зборови ако треба да бидиш ти од тие 5000 жени ти ќе бидиш носи си го со здравје а ако се роди си аномалии ќе си го гледаш цел живот одликата е твоја. Два дена ја тупам со таше ама препукувам немам збор да го опишам. Стеучен е ама понашање
Sum slusala i od drugi bliski takvi iskustva so nego. Ama da napraam nekako koga ne e toj na rabota da odam Moram kaj niv da odam. Podaleku mi e Sk. Sekako se plasam da patuvam mnogu.
За полесно породување да, истражував многу у петок сум на преглед п ќе зборнам и со докторката као убаво е од 35та недела да се пие
Zakazi si kaj drug doktor vo Plodnost, ne e samo toj. Eve Kristinka na primer, doktorkata e vrv tamu.
Јас уште пред да останам бремена бев на еден преглед кај него. Тоа беше прв и последен преглед кај него. Прво ме тераше да се оперирам за нешто што после тоа и матичен и на ГАК и во Ремедика ми рекоа дека не е за оперирање, второ такво понашање и таков простотилак мислам дека немам никаде сретнато. Веќе кај него не би стапнала, профитер од прва класа е.
Da, javi se na nivniot broj i kazi im sakam da zakazam pregled kaj Kristinka, ke im kazes za sto si. I tolku, nikoj nitu preprasuva i nitu ima zabeleska kaj koj doktor si.
@Lina-Detelina да др. Кристинка е многу добра а тој е постојано таму дури и Недела и ти кај кој доктор ќе си закажеш кај тој ќе одиш. Таше ги воде само бременостите со ин витро до крај инаку другите бремености ги воде до некој месец незнам точно и после ги предава кај др доктори. Тој е најмногу за стерилитет. Мене ми е ск поблиску а се одлучив бт имав добри коментари за успехот слушнато. И така е таму е ембриологот Стефан детето е препрофесионално, сестра Снешка јас секогаш кога излевав испреплашена од кај него таа ме смируваше и советуваше за се.
Никој веќе не препорачува приска освен матичните зашто морале, ова ми е баш чудно што пишувате за Таше, повеќе од очигледно е што прави.