Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Ја сум дури нареден четврток на ехо + цтг...ваљда не е касно.

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    180
    Јас денес бев на преглед за последните брисеви кај замената на матичната зошто е на одмор и замената ми рече од понеделник да почнеш со цтг кај ќе се пораѓаш..

Е сега докторот за пораѓај ми е на одмор до крај на јули, се јавив во Систина и ми рекоа дека сите цтг од 36 недела натака се наплатувале освен како ќе кажел докторот, не ми беше јасно тука зошто по групава читав дека не се наплатуваа…а мене на телефон ми викаа дека тие породилните пакети им биле од моментот на хоспитализација…

Е сега незнам дали да одам на државно негде за цтг ако не додека да се врати докторот од одмор дали на гак или чаир? дали би ме примиле незнам…

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @pineapple93 и јас се мислев исто, јас Плодност ќе се пораѓам, а матичниот моментално немал ЦТГ. Ми рече сакаш на приватно, сакаш на државно, ама не знам како би не примиле штом не се пораѓаме таму. Со упат веројатно?
    Ми рече и ако сакам доплер да ми прави еднаш неделно наместо цтг, ама не знам, не ми е исто.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pineapple93

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    180
    @kristina.k незнам да ти кажам, ептен лош период некако сите на одмори, мене и матичната ми е на одмор и докторот шо сакам да ме породи… денес бев кај замената на матичната она има цтг ми рече од понеделник дојди ако сакаш тука на два дена ќе ти правам јас -500ден едно цтг викам ај прво да се чујам со болницата кај шо ќе се пораѓам, таму па -1000 ден…. А бе сѐ е печатница за пари, се изнервирав на државно ќе си идам ако ме примат без упат, нема кој па ни да ми даде :sweat:
    да плачам ли да се смеам ли :D

На Rtulka, pikachu2 и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Значи у систина после 36та не се наплаќа. Ќе им вртам ќе се карам ќе видат што е луда хормонална жена.

На Rtulka, Doktor F, pineapple93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    8.565
    Цтг кај матичен 500 ден. Озбилно ова?
    Матичниов мој знае дека Ремедика ќе се пораѓам, ама тој ми е многу блиску нема ни 5мин пешки, па пак кај него одам за цтг и не ми наплаќа ништо.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.516
    Јас минатата недела бев на цтг во систина не ми наплатија ништо. Во петок сум пак па ќе видам. Мене докторот што планирам да ме пораѓа ми рече дека тие не се наплаќаат што ти остава можност на крај на друго место да се породиш. Баш ме зачуди неговиот муабет.

Е сега тие на шалтер изгледа се посебна држава. Јас кога прашував за плаќање со дајнерс картица брендирана на систина дали следува попуст и мене ми рекоа на пакетите нема попуст. Се јавив во дајнерс од таму ми викаат специјално за пораѓај ги вадат овие картици заради попустот, ама они таму така си кажувале.

Така да мој совет, ако имаш доктор што те води таму пиши му смс и прашај го дали се наплаќаат или не и со тоа после оди им.

На Rtulka, pineapple93 и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  8. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551

Фала ти ќ, да си имам доктор и имам и уплатено капар веќе за во Систина уште во марѕ

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pineapple93

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    180
    Фалаа ти, ќе си одам државно еднаш, два пати дури се вратат од одмор па ќе си комуницирам после со докторите таму.

Инаку да, бев кај замената на матичната Вероника Кокомарова…. Или како и да беше…женава вика спуштено ти е бебето во карлица со главчето од понеделник на цтг кај мене доколку е потребно на два дена да го пратиме бебето, 500 денари цтг а јас 35+3 сум и воопшто не се осеќам како нешто да ми се дешава :D

ќе си идам чаир или гак да ми направат едно цтг да слушнам чисто и друго мислење, ќе замолам без упат да ме примаат доколку може, се отепав пари давање шо по Систина шо по матичниве државно-приватни доктори шо секој пат од ракав куцаат фискални…

На Rtulka, V.N. и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.516
    А зашто капар? Јас кога прашав докторот ми рече не треба капар

11. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    имаше понуда во систина во март 200 евра капар и као масажа брсплстна предавања, јас не отидов на масажата с предавањата секако ги има на систина нема везе мене ми беше полесно да дадам ми дојде како една рата мала да сум дала, го видов ова на сајтот кај нив. И тогаш ми рекоа после 36та цтг не се плаќа

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    8.565
    Како сте мечиња?
    Прашање до вас што сте околу 36 недела. Како се осеќате?
    До сега немав некои поголеми маки. Ама последниве недели посебно последниве денови некогаш имам болки во стомаков од тие лажните.
    Ама и не можам веќе убаво да дишам како здив да не можам да земам.
    И кога ништо не ме боли седам, ама стомаков чудно се движи не како бранови туку целиот како да се тресе внатре, а вака на око не се познава тогаш. Скроз непријатно чувство, језиво. На моменти и болно.

На Freckles. и V.N. им се допаѓа ова.
  13. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.516
    Мене денес ме мава некоја нервоза ми иде да се фрлам од 10 спрат.
    Ова ко мажоретка ми е во стомак. Неможам да замислам колку ќе ми фали тоа движење, ама само тоа и ништо друго од бременоста.
    Тешко ми е движењето, после 20 метри одење мислам готово ќе се породам од што стега притиска. Ме фаќа сафра веќе

На kikikikirika и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    На Ljubica87, Coco31, Erika.greeneyes и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Како вибрирање? Мене оваа недела неколку пати ми се деси да се тресе/вибрира. Гуглав нормално било.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Истово го осеќам секогаш кога ќе одам малку подолго, немав појма што е мислев да прашувам во петок. Фала ти

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.459
    50 ка, ама зависи од каде. Европски број и 56 ќе е таман.

Ај мајки кои имате родено, 62 многу ли ќе е големо? Се заљубив, ама само 60 ка има. Преубав е
    Screenshot_2022-07-13-03-13-08-009_com.hm.goe.jpg
    Да го ставам во машина за сушење, ќе се собере ли малку?

На mal.ecka, Rtulka, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Мислам да. Кај мене малото беше како глувче, 46 носеше на 2.500гр, и тие и беа големки.
    Другите на 3830, 3570, 50ки таман им беа. Барем месец со 50ките беа, пред на 56 да се префрлиме.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.459
    Леле јас претежно 56 ки купив. Немам 50 ки, и за вадење зедов 56 од Окаиди, таму помали се броевите.
    Сега ова сакав, ама нема 50 ка. Ни 56 ка нема.

На Doktor F и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Хммм есен да не дојде додека и дојде таман за носење големината на бебуш…набљудувај деновиве дали другите величини ќе бидат достапни.

Кај мене корпите со wish парчиња кај хм, Зара, манго полни се. Чекав првен да се достапни, сега си викам ај барем и втор скрининг да помине, после ќе си викам ај да се преселиме да не биде плус алишта да шетам од куќа во куќа(facepalm).
    Едвај се воздржувам:D.

На Doktor F, mal.ecka, kikikikirika и 3 други им се допаѓа ова.