Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,те сфаќам, ти верувам дека едвај чекаш.Јас еве неделава што измина се занимавав со чистење(јас седев и организирав кој што да чисти:), креветчето е наместено, зидот е нацртан, еве денес уште нешто средува мм, утре да одиме до Стружанка за уште некои работички,и ќе дојде среда, на цтг ,вака кога одам на една недела брзо ми поминува :),па со Господ напред следен викенд да завршам со перење,пеглање :) и за Велигден да чекам најубав подарок :) :) :)

На galapce, menelele, awl и 4 други им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169

И мене ми е спуштен стомакот, ме тегне надоле, ама не е болно. Се спрема бебуш сигурно. Мене термин ми е 5-ти април, на работа сум до 4-ти, па се надевам бебенцето дека нема да ме изненади пред 5-ти.

На galapce, Kiflicka05, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.684
    Допаѓања:
    76.965
    Moevo kako sto trgnalo i toa da ne saka da bide veligdenski podarok :D Jas utre kje odam vo Cair na ctg, pa da vidime dali voopsto se sprema bebus i kolku moze da nadminam :)

На galapce, menelele, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Zenicki eve i jas da vi se pridruzam hihi :D i ja osekam bolka na momenti nakaj vaginata, ama najcesto koga mrda bebush, nekogash znae epten bolno da e :) a nekako ne mi e bas spusten stomakot, navecer mi se prci so gazeto tocno pod gradi heheh i me udira so nogice vo lev bubreg hahah inaku i mene termin tocno na veligden :D ke se poredime site, za ubavo neka e:inlove: inaku MNOGU mi e stravvv, no edvaj go cekam momentot :*

На menelele, Maceto123, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    А јас бе жени зошто не се плашам од пораѓај??? Другарка ми е преплашена, а има уште месец дена. Јас уште една недела, а осеќам дека порано ќе искочи ич не се плашам. Дури секоја вечер сонувам како се пораѓам и мнооогу лесно поминувам... И бебето си го сонувам секоја вечер. Јас се плашам дали ќе ги препознаам болките. Еве сега мрда и ме влече надолу, си мислам да не сака да излага, ама не ме боли...добро ептен малку ме наболува.

На menelele и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    E ve cekam i jas so netrpenie da se olesnite pa da ni kazete kako ste pominale,posto uste sega me faka panika sto kako ke bide,a imam uste mesec i vise do kraj,eleni super sto si opustena,abe arno i jas si bev mirna,ama toa lugeto okolu mene poveke ispaniceni od mene,pa da sum barala vrski pa da sum barala so carski i uste sto li ne,i koga gi slusam si velam ova mora da e mnoòogu strasno:sweat::shake::D

На galapce и menelele им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.684
    Допаѓања:
    76.965
    Jas edvaj cekam znaci bolki da me fatat :D ic ne se plasam, ama bas ic :D sakam da ja osetam taa bolka, od drugi iskustva znam deka MNOGU boli ama sepak sekoj preziveal, mozam i jas :D vredi za bebus moj :inlove:

На menelele, SpangeBob, Maceto123 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Ivanushkaa , јас сум како тебе, ем едвај чекам, ем страв ми е :) Си велам ајде нека биде побрзо и кога ќе осетам нешто ми тече, си викам леле ако е водењакот и ако дошол моментот, па ме фаќа страв :)И мене стомаков не ми е долу, обожава со нога во лев бубрег, а со раче во лев јајник :) а за киселини да не ви објаснувам, ако е вистина за киселините и косата, треба да се роди со коса колку мојава :) :) :)

На Ivanushkaa, menelele и SpangeBob им се допаѓа ова.
  9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А да се подружам со другарка ти.... :D Јас драга кошмари имам. Не сакам да мислам од што ми е страв... Ептен ме фаќаат точки на моменти. Гледам да не мислам.... бидејќи имам време. Ти се восхитувам на храброста. Прво ти е?

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Прво. Го чекам веќе 3 години... Може од што едвај го чекам, па не се плашам. Само се надевам малку да ме здоболи еве ги болките одма станувам и ништо...
    А не ми е јасно како може да не ми е страв, со години патев од анксиозност, депресија, се плашев од се и сешто.
    Бебево ме излечи од се :l::l::l:

На mal.ecka, SpangeBob, Maceto123 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    елени и моето прво бебче се роди на 5април,(оваа година на 5 ке полни 7 години) терминот ми беше до 1 април, јас се породив на 5 април, дури сакав да се породам на 4април, затоа што е убава бројка 4.4 ама не е како што сакаме, ние туку кога тоа сака да излегува...е сега за ова здравје ке гуркам до мај...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    без плашење трудници, се ке биде во ред, со позитивна мисла станувајте од спиење, јас пак знам какви се болките, не ми е страв знам дека се ке помине, поминуваат и тие болки, се се издржува, и јас сакам да се олеснам поскоро, оти ова стомакот тежи, ама ке си почекам до мај, сега сум окупирана со роденденот на синчето на 5 април, па се спремам деновиве да поравам торта, па гости дома, па да го поминам велигден, и после на чистење, перење алиштенца(п.с ништо не сум купила од првото ке користам) само ке купам за излегување од болница и лека полека времето ке си дојде, имајте нешто со што ке се занимавате, така нема да мислете на порагај, на болки, еве баш како што прави елени до 4 на работа, а термин до 5,, браво за неа..
    мариз и моето 1 бебче се роди 3850, сега кога бев на контрола во петокот, бебчето пак бега 2 недели напред, аууу вика докторот, голема глава, големо стомаче долги нозе понапред за 2 недели, и ова ако тера така ке биде накај 4 кила,,затоа без страв ,,, го водев и син ми да го виде братчето и докторот му покажува му вика го гледаш ли ова е тоа е куре,, и син ми вика, значи ако има куре е машко и вика јеее супер, не испосмеа сите нас,,,
    еспана браво за наредбата за чистење и јјас така мислам да чистам, да седнам а маж ми да потргне гарнитурата да исчисти под неа, ке перам завеси, и некои такви ситници, да биде чисто за дочекот на бебчето,,
    поздрав трудници и имајте убав ден...

На SpangeBob, Angel.Heart, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mekuska mozebi vie sto ste go pominale ednas ova,imate iskustvo znaete sto kako e,i ste posmireni,no stravot od nepoznatoto nee za potcenuvanje,mislam deka bas toa me plasi sto neznam sto me ceka,se bazirame na ona sto ni go kazuvaat drugite,a sekoj za sebe si e podebna prikazna,site razlicno pominale,a i bas citav nekna,ovie sto sme so prvo treba da se informirame za se vo vrska so poragajot,demek kolku poveke znaeme tolku polesno pominuvame,posto sme spremni veke na toa,pa zato iskusni mamicki sekoj vas sovet dobro ke ni dojde:inlove:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ах наши слатки маки, од една страна и јас едвај чекам да го видам бебуш мој од друга страна со филмовите и стравот за пораѓај. И јас вцера наредив генералка ко espana, ама рано е уштеееееее некако. Мене па запек ме фати леелелелеее ќе полудам што се не се напив и што се не измешав и мака мачам. И да ви кажам уште колку работи имам за купување а си чекам ли си чекам, ај па се нека е добро па се друго се купува. Имајте убава и леснааааааааааааа недела:)

На Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    menelele,probaj so vodata od svareni suvi slivi ,pomaga za zapek

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @menelele , значи секој со некоја мака сме :) јас незнам веќе што да направам за киселиниве, цел ден ги имам без престан,ама ајде ќе издржиме.Инаку јас морав порано генералка, бидејќи мајка ми и сестра ми и дома ќе си прават, па сакав прво кај мене да завршат, за да си бидам спокојна, вака .цело време на тоа мислам.Јас сум за чисто и чистење ептен, сега дека неможам се што не е на место ме нервира :) А сега откако се е средено,останува мм.да одржува :) :) Ама си го знае и тој редот бидејќи 8 месеци домаќинството е во негови раце.

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Најбитната работа за време на породувањето е да слушате што ви кажува докторот, вежбите за дишење се многу важни затоа што со контролираното дишење не се губи силата која е потребна кога ќе дојде до самиот чин на туркање, ако викате безвезе (иако боли се издржува) се губи силата и тогаш е болно породувањето, ако се сконцентрирате на зачувување на силата и правилното дишење се оди многу побрзо и побезболно.:)

На SpangeBob, makedonkamak, PUPICA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Еспана незнам дали си пробала со јаболки против киселините,мене ептен ми помагаат.Инаку сакам да прашам кога се спушта стомакот ? Јас сум веке во девети и некако сите ми викаат како ми стомакот уште горе

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.684
    Допаѓања:
    76.965
    Mene mi se spusti pred edna nedela, ne nesto da reces drasticna promena da mi e nadole stomakot ama kje si primetis, pocna povekje da mi smeta koga sedam. Mene me cesase mnogu levo i desno tie denovi... Inaku sum 39 ned + 2 dena :)

На Dreams11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.020
    Допаѓања:
    328.093
    Ах бе идни мамички ...:*
    Водењакот кога ке пукне неможе да не го осетите.Значи ке протече поголемо количество на топла вода и тоа е тоа.Може доле да бидете мокри скроз (гаки,панталони).
    Читам и за болките се мислите дали ке ги препознаете.Кај мене и двата пати почнаа како менструални со тоа што не се константни.Значи контракции се појавуваат во интервали.Може ке осетите болка во кичмата која личи на болка(појака) во бубрег.Кај мене така беше.Јас штоперица навивав и мерев :D
    Кога дојдоа на секои 5 мин заминав во болница.За 2 часа бебето се роди :)

Инаку сега читав за чаеви.Чај од лист од малина,коприва,ајдучка трева не треба да се пијат.

На Kaetana, Maceto123, makedonkamak и 3 други им се допаѓа ова.