Со првото искачав по неколку дена, Во парк ја прошетав после 10тима дена. Исто не сум за влечкање новороденчиња по молови али до парк, негде на одворено зашто да не.
40 дена дома се мисли само во соба дома? Ни на тераса? Или да не е преку врата? Кој седи во куќа со голема тераса или убав двор реално не ни има потреба по улица да шета, освен ако мајката сака да излезе, ама може и сама да излезе.
Познаничка моја заради ова рампа правеа пред зграда. Незнам како уште има згради без соодветен пристап
И јас сум на 4ти кат, 30та недела сум. Имам куче и морам барем 2 пати да го прошетам во денот, башка што слегувам за други потреби. Не можам со исто темпо како порано, ама не е страшно. А кога ќе стигне бебето количката ќе ја оставаме најдолу во влезот.
И јас сум на 3 без лифт по цел ден се досадувам дома маж ми кога е дома по еднаш излезам прошетам сега две недели на терен јас како затвореник сама не ми се излегува тој ми купи се што ми треба бидејќи не смеам да кревам ништо тешко, за пешачење кога сум со него се осеќам сигурно и затоа пешачам и сега тој ми вика излези прошетај не седи дома ама јас не можам а и другарките ми се погодија втора смена и ептен сум за никаде
И ја сум без лифт ама нема простор за паника, и докторката ми викаше полека скала по скала ем супер за раздвижување и за дишење. Да за количка и јас планирав во багажник а бебе во кенгурче… ни први ни последни не сме да се тешиме позгодни ќе сме нс толку качување после хаха
Epten mi se misla skalite. I mene sama nigde ne mi se sleguva, se cuvstvuvam nesigurno. Ko ke dojde bebe mislam polesno ke e, ke najdeme mesto i za kolicka i vo race ke se nosime, ama sega se grebcam kako machka od strav po skalive Drugo da prasam, zosto me boli nisko,levo, kaj jajnikot, ne postojano, koga se dvizam, a ponekogas i pri miruvanje kako peckanje? Od sto moze da bide? Na posledna kontrola mu kazav na maticniot mi rece ne e strasno, moze da e hormonski.
Na 27mi juli mi zakaza maticniot urinokultura i krvna slika. 12 nedela ke sum, ne e docna? Ili trebase i do sega da mi napravi?
Тогаш се прават и брисеви, генерално може да е за тоа што од тогаш се смета побезбедно за одредени антибиотици доколку ти откријат бактерија..? Ама ако имаш уринарна инфекција, верувај ми тоа неможе да го промашиш, тоа се болови во бешика,константен нагон за мокрење, чувство на недоволно испразнета бешика,печење...
Јас сум на мирување и ми рекоа да избегнувам скали максимално, живеам во куќа, спалната ми е на кат само навечер де качувам за спиење неможам да спијам долу во дневна, а преку ден не, што и да ми треба го прќам мм да ми донесе, и не одам никаде каде што има скали, освен на лекар,да живеев во зграда незнам штоке правев, свекрвата живеат на 4ти кат без лифт, среќа што не живееме таму.
Женички здраво Испитував Д-димери и се 220. 6та недела сум,докторката ми рече ако ми се покачени ќе треба да буцкам клексан. Е сега пошто не ми се покачени дали ќе има потреба од клексан а пред тоа сум со два спонтани
Нормални се болки во стомакот ниско во 9ти месец не како бодежи туку како пецкање повеќе? не се јаки ама си траат константно, не се онакви да те боли па да пушта.
Здраво Како ми е некако мачно во стомак, не ме боли желудник, ама ми е непријатно. Не ми се става залче, ама морам, бидејќи уште потешко ми е повеќе часа без храна. И еве сега каснав проја со јогурт, а бе јадена сум таман, и почнаа црева да ми кркорат и она чувство ко празен желудник. Добро, ова вака у реду е или? Ај вие од прво тромесечие кажете како ви е? И како ви е сега во меше, шо осеќате? Утре сум на контрола, ме мачи психа аман веќе
Да, скроз нормално. Вака се поправив во првата бременост премногу во првото тромесечие. Ем ти е мака, ем константно глад осеќаш. Морав цело време да каснувам нешто инаку уште потешко ми беше.
Јас осеќав јако гадење кога бев гладна дури и повраќав пена, а кога бев сита немав проблем, баш трети месец... Исто кркорење на цревата, понекогаш опстипација,подуеност... ова уште ме држи а влегов во 6ти