Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Со првото искачав по неколку дена, Во парк ја прошетав после 10тима дена. Исто не сум за влечкање новороденчиња по молови али до парк, негде на одворено зашто да не.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.758
    40 дена дома се мисли само во соба дома? Ни на тераса? Или да не е преку врата? :?:
    Кој седи во куќа со голема тераса или убав двор реално не ни има потреба по улица да шета, освен ако мајката сака да излезе, ама може и сама да излезе.

На Kate Rina 93 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Познаничка моја заради ова рампа правеа пред зграда. Незнам како уште има згради без соодветен пристап:(

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    И јас сум на 4ти кат, 30та недела сум. Имам куче и морам барем 2 пати да го прошетам во денот, башка што слегувам за други потреби. Не можам со исто темпо како порано, ама не е страшно. А кога ќе стигне бебето количката ќе ја оставаме најдолу во влезот.

На VirgoStar и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.559
    И јас сум на 3 без лифт по цел ден се досадувам дома маж ми кога е дома по еднаш излезам прошетам сега две недели на терен јас како затвореник сама не ми се излегува тој ми купи се што ми треба бидејќи не смеам да кревам ништо тешко, за пешачење кога сум со него се осеќам сигурно и затоа пешачам и сега тој ми вика излези прошетај не седи дома ама јас не можам а и другарките ми се погодија втора смена и ептен сум за никаде

На Nela_21 и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  6. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    839
    И ја сум без лифт ама нема простор за паника, и докторката ми викаше полека скала по скала ем супер за раздвижување и за дишење. Да за количка и јас планирав во багажник а бебе во кенгурче… ни први ни последни не сме :) да се тешиме позгодни ќе сме нс толку качување после хаха :rofl:

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Epten mi se misla skalite. I mene sama nigde ne mi se sleguva, se cuvstvuvam nesigurno. Ko ke dojde bebe mislam polesno ke e, ke najdeme mesto i za kolicka i vo race ke se nosime, ama sega se grebcam kako machka od strav po skalive:D

Drugo da prasam, zosto me boli nisko,levo, kaj jajnikot, ne postojano, koga se dvizam, a ponekogas i pri miruvanje kako peckanje? Od sto moze da bide?
    Na posledna kontrola mu kazav na maticniot mi rece ne e strasno, moze da e hormonski.

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Уринокултура?

9. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Na 27mi juli mi zakaza maticniot urinokultura i krvna slika. 12 nedela ke sum, ne e docna? Ili trebase i do sega da mi napravi?

10. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Тогаш се прават и брисеви, генерално може да е за тоа што од тогаш се смета побезбедно за одредени антибиотици доколку ти откријат бактерија..? Ама ако имаш уринарна инфекција, верувај ми тоа неможе да го промашиш, тоа се болови во бешика,константен нагон за мокрење, чувство на недоволно испразнета бешика,печење...

11. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Јас сум на мирување и ми рекоа да избегнувам скали максимално, живеам во куќа, спалната ми е на кат само навечер де качувам за спиење неможам да спијам долу во дневна, а преку ден не, што и да ми треба го прќам мм да ми донесе, и не одам никаде каде што има скали, освен на лекар,да живеев во зграда незнам штоке правев, свекрвата живеат на 4ти кат без лифт, среќа што не живееме таму.

12. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Женички здраво
    Испитував Д-димери и се 220.
    6та недела сум,докторката ми рече ако ми се покачени ќе треба да буцкам клексан. Е сега пошто не ми се покачени дали ќе има потреба од клексан а пред тоа сум со два спонтани

13. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Cesto mokram sto mislam deka e normalno. Ama drugi simptomi kako pechenje i slicno nemam.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.563
    Допаѓања:
    8.565
    Нормални се болки во стомакот ниско во 9ти месец не како бодежи туку како пецкање повеќе? не се јаки ама си траат константно, не се онакви да те боли па да пушта.

15. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Фала тии ❤️

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    Здраво ^_^

Како ми е некако мачно во стомак, не ме боли желудник, ама ми е непријатно. Не ми се става залче, ама морам, бидејќи уште потешко ми е повеќе часа без храна.
    И еве сега каснав проја со јогурт, а бе јадена сум таман, и почнаа црева да ми кркорат и она чувство ко празен желудник. Добро, ова вака у реду е или?
    Ај вие од прво тромесечие кажете како ви е?
    И како ви е сега во меше, шо осеќате? Утре сум на контрола, ме мачи психа аман веќе

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, скроз нормално. Вака се поправив во првата бременост премногу во првото тромесечие. Ем ти е мака, ем константно глад осеќаш. Морав цело време да каснувам нешто инаку уште потешко ми беше.

На Kate Rina 93 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    И кај мене така се до 4ти месец. Само што јас ослабев 3,4 кг

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Само што ќе се најадам, стомак подуван, а имам чувство како да не сум јадела цел ден:(

20. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас осеќав јако гадење кога бев гладна дури и повраќав пена, а кога бев сита немав проблем, баш трети месец...
    Исто кркорење на цревата, понекогаш опстипација,подуеност... ова уште ме држи а влегов во 6ти