Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Јас сум цела бременост со нормални ддимери , немам мутации ниту тромбофилија , но времињата ми се скратени и уште се боцкам уште некој ден во 36та влагам, види консултирај се и со трансфузиолог , не се клексаните само за покачени д димери

2. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Ќе даде ли некој слика како изглрфаат почетни стрии на стомак на гугл се вадам од памет а не знам дали имам или си трипам гледајќи го стомакот :D

3. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Мене ми беа скратени времињата, а димерите во граница на нормала. Не ми дадоа терапија никаква. Се прашувам зошто на тебе ти е дадена?

4. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Јас примам цела бременост , со ин витро сум и ми беа дадени превентивно , бидејки сме со идиопатски стерилитет а имавме три неуспешни трансфери , после позитивен тест правев ддимери и хемостаза и времињата беа многу скратени , и мк ги продолжија секој месец проверувам времињата се скратени и не ми ги прекинуваат ради нив , инаку во 35та недела ддимерите ми се 800 , инаку скратени времиња се исто фактори за коагулација така да , види ако ти се многу скратени препрашај си уште еднаш кај матичната .

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  5. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    И јас сум со скратени времиња а нормални ддимери. Не даваат кај секој затоа што следат и како напредува плодот и следат протоци. Доколку тие се во ред не даваат терапија, бидејќи с еочува да се намалат временињата во бременост.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  6. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Prvite bolki se jaki bolki kaj mene zapocnaa na 7minuti koga otidov na bolnica 2cm otvorena mi stavija infuzija provokacija da se otvoram bolkite se zacestija na 2 min I 10x pojaki bolki. Ovie dosega gi osekav kakoo menstrualni. Koga veke se otvoriv 7 8 prsti pocnav pokraj tie menstrualni da osekam I bolki za vo vc napon osekav I plus jaki menstrualni.... Ama po 30sekundi traat znaci ne mozis da umris od tie bolki site gi izdrzale. Nakraj sama si go ragas so napon za vo vc

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  7. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Da prasam nekoja sto e veke vtororotka posle prv poragaj prirodno posle kolku vreme vo vc na golemo se odi... Pokraj sienoto dolu nemam napon za vo vc a imam bolki od ranata

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.392
    Никако чекање какви 40 дена.
    Како што ќе се осеќаш спремна така.
    А и со природно и со царски ќе се осеќаш спремна многу побрзо пред 40 дена.
    Мора да се раздвижиш, да видиш луѓе, да намалиш ризик за постпородилна депресија, да почне бебето да го фаќа воздух, ветарче, птици да слушне, имуниот систем да се развива и да се изложува, сетилата да почнат да се прилагодуваат.
    Не знам дали сеуште постои некој што го применува тоа со 40 дена, многу стар обичај е, а навистина не знам поради што почнал.

На ivance.., mal.ecka, Freckles. и 4 други им се допаѓа ова.
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Дали е можно бебето во 20та недела да притиска на бешика и цервикс?

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Аууу македонските свекрви да те слушнат одма ќе те искараат за ваквото размислување (ретки се исклучоците).
    И јас апсолутно сум за тоа дека треба да се оди на прошетки штом мајката ќе се почувствува спремна.

На Kate Rina 93, mal.ecka, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Глупости се тоа, кој кога е спремен може да си шета, јас никого не фермав, на син ми направив крштевка после 20 дена баш на водици во сред зима, и го однесов во ресторан,имавме изнајмен дел внатре за ручек, само не им давав во раце никој да го зема од роднините.

На Kate Rina 93, mal.ecka, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Има :( За да не се налути свеки, па да не ги чува внуците после, а и сметки да плаќа. Да, сега ова :D

На Kate Rina 93, Misskirova, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас со ќерка ми пред 5 години искочив уште пред да наполни 40 дена. Некако не сметав дека треба баш 40 дена да седам дома, а и времето беше одлично, баш за шетање.
    Е сега кога ја виде мајка на другарка, прво леле здрава жива да е вака така, и кога и кажавме дека нема ни месец, одма се повлече :)
    Ваљда незгодно и беше не знам, иако ништо лошо не направи жената.
    Јас мислам кој кога е спремен треба да си искочи.

На Freckles., Bebulleee, macalavica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    3-4 дена едвај го осеќав бебе,само нежно ми се мрдаше во стомак,ама денес цел ден ме шутира буквално,ми се стресува цел стомак,клоца,се тегне,се врти,секое движење ми е многу болно,дуи и половина ме боли,неможам да станам,а ќе станам цел стомак ми се скаменува,болки јаки и напред и во кичма и клоца,мислам дека сите органи ми ги расклоца на сите страни,до сега никогаш вака не било,испив магнезиум,измерив притисок добар е,легнав и чекам да се смири,дури и тв изгасив.30+2 денес

На Ljubica87, Freckles. и fana им се допаѓа ова.
  15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    15.529
    Навикни се, се почесто деновите ќе ти бидат такви :)
    Еве 36 сум денес, не е застаната. Незнам дали повеќе од внатре ме копа или од надвор стомакот ми го шета лево-десно, горе-доле. Вчера дури од толку шутирање и тегнење мислам дека ми испука кожата.
    За стоење и одење можам 10 секунди, од 11 почнува се да ме боли посебно кичма

На Freckles., Erika.greeneyes, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Исто, страв ми е да не ми пукне водењакот од толку клоцање,мислам дека ке излезе од стомак буквално цел ден,незнам дали е нормално ова веќе паника почна да ме фаќа.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И моето така е овие дена, камен ми е стомакот, а таа уште на грбот што не ме мава и тоа цел стомак ко планина ми го крева, најмногу под гради. Претешко ми е дишењето, не можам никако позиција да најдам, лево е цела, десно нема шанси да легнам ме боли цел стомак, на грб се гушам, никако буквално. Тахикардија имам и аритмија, срцето во грлото го осеќам. Плус мака со столицата, ми иди да си седнам и да си поплачам :D
    И тоа 33та недела сум само, не знам ко ќе е уште поголемо ако не се спушти како ќе функционирам. Се мислев да правам некои вежби за спуштање, ама да не се породам па пред време. :D

18. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Здраво мешковци. Зошто не треба лак, јас се налакирав?

19. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Да одам на дежурен се мислам, Screenshot_20220714-213544.png

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @macalavica за се пиши вака на google. И за намалено движење и за зголемено, и за различно. Јас го прашав матичниот ко бев на преглед ми рече нормално е и попасивно да е некогаш, и многу да мрда.
    Па и првото така имаше помирни денови кај мене, а имаше и денови мислев ќе излези низ стомак, се си беше во ред.

На Freckles., purple..m, GoldenFrida и 1 друга личност им се допаѓа ова.