Па јас од 18 недела некаде ама многу нежно како скокоткање ама зависело и на кој ѕид ти е постелката ако е на преден покасно ако е на заден порано
Па докторов што ќе ме пораѓа е на одмор до 25 ти и рече кој и да ме гледа до тогаш вагинално да не проверува додека нема индикација на цтг или пукнат водењак пред он да се врати дека голем бил ризик и да не е почнат пораѓај така да тргне бебето испровоцирано. Ќе видиме како ќе терам тековнава недела, па ќе се видам со него на 25 ти здравје ако туркам до тогаш
Женски блазесиви. Едвај чекам да се породам. Кога ве читам дека сте при крај ептен ви завидувам Ич немам страв, само сакам да се породам, а тоа што уште немам ништо спремно за бебе, ни торбицата за мене.. е тоа е друга работа 28+6 сум. Имам спаваќи од тие што ги користев пред 2 год. Се мислев да не купувам нови, секако само во болница ми се носени тие.Башка таа во која се пораѓав ми е како без ракави, а не сакам друга да земам дека со оваа како "среќа " да имам, ептен лесно поминав, па се надевам и сега исто ќе биде. Не е срамота крај на септември ,почеток октомври да раѓам со спаваќа на ептен кратки ракави?
Цтг и ехо ми правеше една нова докторка, буквално сеа специјализирала 2022. Фина си беше се, али мислам не изведува уште самостојно царски. Бојачиев сеа му почнува смена, дежурен е денес. Така да таман он да ми е таму ако вечерва треба да се работи царскиот.
Aко не те сфаќа сериозно смени ја или плати си преглед кај друг доктор. Ама нешто ако ти е сомнително и се плашиш не се оставај така иди нека те види некој. @Misskirova @Iris-1234 Женски тука сме со неделите. Дали ви ја притиска бебето бешиката и цервиксот? На моменти такво чувство имам. И дали ви е голем стомакот?
Мене ми порасна сега наеднаш последните две недели. На моменти имам чувство на боцкање од игли ако е тоа тоа незнам и мочам многу. Ама многу. На 10 мин
Колку што знам куќна помошничка те следува доколку имаш повеќе деца или некакви компликации после пораѓај.
Јас сум после кај него на цтг и со него договарав царски, ама рано ми е уште јас сум 36+1. Ајде со лесно, па ќе споделиш искуство како си поминала
Мене некни ме проверија и вагинално, 1 прст бев само отворена. Синоќа бебе не се смири од мрдање, а ја од вецето не излегов. Бројам ситно. Една недела имам уште, 37 утре влегувам. Не ми се верува дека уште толку остана. А колку се плашам, леле. Неделава ќе перам, пеглам, да уште не сум оти имам закажан термин, па се да е тазе наместено. А да и влечки да си купам Спавача не носам, и така се валка постојано и овде даваат се. Јас само лични работи требало да носам и влечки Друго, те следувало од болницата.
Девојки 15 недела сум бремена од вчера запрометив дека ми се воденет гакиве ево и денес на два пати да не речам ко подмочната да сум дали е нормално во бременост до сеа не ми се случувало ова.
Само што реков и еве го мрдна. Мислам дека тоа е тоа ...како мрдање мускул ама дури и преку фустан ми мрдна видов Леле топење