Супер си е докторот, али зашто толку одолговлекува... Па ти почна да се отвараш 35та 36та недела... не дека и тогаш ќе беше страшно да се породиш. Јас мислам акомосеќаш болки да идеш и порано на контроли, зашто 10 дена е прилично долго, а веќе и поише од 39та ќе си.
Ќе пукнев денес 145/81 притисок и 140 пулс.. ме држеше 1 сат и од нигде никаде како на тастер да ме исклучи некој секундарно ми помина.
Еве сум јас. Се враќам од кај матичниот. Сабајле пишав дека сум со болки ми личеа дека почнуваат вистинските пошто се засилија во стомак и во кичма. Се истуширав и директно кај матичниот. Болките ме попуштија. Ми направија цтг и ехо кај матичниот, цтгто е мирно. Вика лажни болки се тоа припремни контракции. Изгледа додека дојдат вистинските ќе си трчам нон стоп на доктор.
Читав по групи и мажот ако оди на работа те следува. Ама ни сум аплицирала ни па сум сигурна како оди цела процедура, дека немам потреба. Но убава можност за мајките што се сами во странство.
Отиде он минатата недела на одмор и као да пробам да го дочекам до враќање, мене ми се имаа смирено болките ама еве од вчера пак. Ќе видам како ќе бидам деновиве, ако треба нека го вади било кој доста му беше, ме измрцварија по топлото со недели, а големо е бебево баш баш…
A izvini, sto upagam vaka, no od koja nedela pocna da sledis bremenost kaj Ilievski? I dali kaj nego si pravese i skrininzi?
Кај матичен си бев до 35 та и таму правев скрининзи,имав една вечер болки и отидов во Чаир на дежурство после полноќ и бидејќи бев отворена ме превземаа за да ме следат и од тогаш сум кај Илиевски Се надевам ќе го дочекам и за пораѓај бидејќи ми се погоди да оди човекот на одмор последниве недели од мојата бременост, а многу сакам кај него да сум, по препорака од многу блиска другарка појдов и Чаир ради него го бирав, а имав врски на ГАК
Ti blagodaram I, na vistinsko mesto si, super e doktorot. No dokolku ne e tamu, a moras da se porodis ne se plasi site se super, Mladen, Nedzipi... Samo opusti se, se ke bide dobro mami
Ситно бројам, викам каде издржав до сега ќе стискам уште една недела. Ти благодарам на утешните зборови, како треба да биде нека биде, да сме живи и здрави само
Подобро верувај отколку да те остават и таму како @Eli23 да си лежиш два- три дена, ќе се мрднеш. Ептен ситно броиш ајдеее
Бевме денес на орво цтг, мирно океј и интересно искуство Све океј, инаку 35+ сум и така ❤️. Али денов беше лу ди ло, таман завршив со преглед, шетам низ град паднав колената лом У паника па оѕидов на преглед се беше океј и си реков веќе не се опуштам, а се опуштам а нешто се дешава