A mene i drugo me zagrizuva,e dobro be zeni kakov ke bide toj poragaj bez klizma,eve sto imam razgovarano so zeni koi ragale ovde,site bez klizma,e da, ima slucaevi i koga si primal klizma da napravis belja ama setiki po drugo e malku,a vaka bes nisto,neznam sto moze da se dluci ama spored mene e cista glupost i neznam zosto e isfrlena od upotreba,a ova za bolkite nekako neme zagrizuva,ke gi prepoznaeme,kako nema,od sto mislam deka imame vreme,pa ne izleguva bebeto vednas posle vodenjakot ili krvta na gakite,a i sigurno se pojaki od voobicaeno,a i po cesti,
Со првиот порагај добив клизма со вториот не Инаку да знаете може болките да почнат без пукнат водењак.
Мојата матична ми рече доколку почнат болки само, да си чекам дома да бидат што почести и да одам во болница, затоа што таму нема многу да ме тинтраат ако немам чести болки, како и да е ќе ме остават во соба да чекам... а поубаво дома да си чекам а ако ми пукне водењакот да си одам што поскоро во болница, но не како на филмовине да трчам одма ... можам еден туш да удрам, да си се спремам
Убаво ви кажале и си знаете Инаку во Чаир ставаат обавезно клизма. Живи смешки сум била...ко пингвин одев до вц-то а оно си тече вода низ нозете, неможеш све да задржиш. Замолете ги на влегување во болница да си внесете своја тоалет хартија или барем палома марамици, и влажни. Јас се најдов во ситуација да ми снема тоалет, па чистачката пола саат ја чекав да донесе и на крај излезе дека немало, па ми даде едни брисачи што ги стававме на креветот.
Ова за мене се важи посебно, јас сум најбрзо тука мислам.. а башка одлучена за Чаир Обавезно тоалетна ќе си носам, па и влажни
Да ти кажам вака...кога ке отидеш во претпородилна сала те прашуваат две работи-дали си бричена доле и дали си се испразнила.99% од жените дома пред да дојдат ставиле Dulkolax чепче и го завршиле тоа бидејки сите знаеме дека клизмата е непријатна. Среди си ти дома за таму да не те клистираат
Za vo mk znam deka nekade stavaat nekade ne,jas ne sum vo mk,a za ovde eve sto prasav velat ne se koristelo klizma,a i jas si pomisliv na toa doma da si stavam cepce,ama od kaj da znam koga da go stavam,odkako ke me fatat bolkite taka li,toa odma deluva neli,nemam koristeno do sega,
Чепчето се става и ке почне да ти ,,врие,, за одење у веце одма после 10 минути, но ти треба да издржиш барем пола час за да делува убаво. Штом ке ги осетиш болките, пред туширање стави едно и чекај си Болките и така со саати траат, секако дома ке седиш додека дојде она вистинското
Mene maticniot mi rece deka na lekar se odi odma ako imas crvena krv ( ako e rozevo ili kako kafeav iscedok znaci deka pocnuva procesot i cekas bolki) ako pukne vodenjak za saat dva da si vo bolnica zosto si otvorena i moze infekcija da fatis i zadolzitelno da ja zapazite bojata na vodata prozirna matna zelenkasta zosto sigurno ke ve prasaat i vo bolnica se odi ako se dr e vo red odnosno koga ke imate bolki na 5 min za prvorotki i 10 min za vtororotki- zosto i da otides porano gabe nisto ne ti pravat. A za klizma doma nikako ama nikako na svoja raka zosto mn cesto mislis deka ti se odi vo wc a nedaj boze moze bebeto da izleze. Izv za dolgiot post ama e ubavo ova da go znaeme site. I moram da spomnam mn bila bitna psihickata podgotvenost na majkata i nekoj gore pisa slusaj ja akuserkata sto ti kaxuva i disi. Ete taka teoretski sum max podgotvena ama ko ke dojde cinot offffff
Еве ме и мене со милијарда прашалници.Читам ако пукне водењакот немора како во филмовине да леташ,значи туш, се облакаш и одиш.Јас сега се бањав па кога излегов седејќи осетив ми протече нешто,одма од памет се извадив,одам во тоалет нема ништо,сега ми е страв да станам од кревет.Бебево си мртка... А јас да видам крвод страв да не е лошо во несвест ќе паднам .Постои можност да си тече по малку плодовата вода,или тоа се осеќа наеднаш истекува?Па ме фати страв,сама дома, додека дојде мм,дали ќе стигнам на време кога ќе треба....леле, тешко било, секој месец со разни ,,проблемчиња,,
Ne e plodova ne se sekjiraj, nekoj gore pisa nemoze da ne se oseti toa mlaz topla voda protekuva... Jas vekje 10 dena imam taka protekuvanje nekoe, duri koga ke sednam mi slapnuva, odam vo wc nisto na sekojdnevnata... Malku isedok samo. A preeska sedam na krevet si igram igricki na FB i da si gi krenam nozete koga mi slapna, krcna dole nesto, duri glasno bese, nekoj da bese so mene kje slusnese i se stapisav... Dali da stanam ili ne rabotava, odam do wc nisto
Леле, @mariz, добро што пиша, мене ми беше незгодно да не е чудно.И јас седнав по бањање ,бебево мртка а јас долу осеќам некој звук,баш така крцкање два пати...што ли е тоа којзнае?
И уште нешто да ве прашам,вие што сте деветти месец, дали уште пиете магнезиум?Јас заборавив да го прашам докторот, а знам дека некои од вас тука пиша во деветти се прекинува магнезиумот.
Espana jas od denes ne pijam, taka mi rece ginekologot....denes sum 38+1, a znam nekoi pisaa deka stom vlezes vo 9 ne piele, a pak nekoi do kraj piele....pa taka da vidi kako se osekash, uste edna nedela spored mene ne e na odmet bebce mrda, retko spie no koga ke udri silno dolu abe mislam me bolat dvata otvora hahah do tolku sto ednas viknav, cudni pritisoci osekam, neobjasnivi... inaku utre sum na ctg i kontrola, pa da vidime do kaj sme, uste ne mi rekle sekoj den na ctg, valjda nemora da znaci za sekogo, deka pisaa nekoi deka sekoj den odat na kraj, ili uste e rano za toa...mozebi od naredna nedela..pojma nemam
Благодарам @Ivanushkaa , јас сум 36+2, значи да си се напијам, зашто ме заболеа нешто јајнициве, плус од памет се извадив со течност што ми протече малку и тоа нешто што ми крцна...си викам да не е дојден моментот.Да може да ме видите само како лежам,не мрдам од страв , вчера викам аман,ајде нека дојде побрзо, а сега викам леле,немој денес,нека си почека )) Читам и не ми се верува,стигнавме деветти, вие 39,40, недела, со душа чекавме последен месец.Искрено,верувам дека сите го делите моето мислење, со форумов полесно и побрзо мина се, јас тука баш сум си отворена и опуштена, најубаво ми е кога тука ќе споделам,некако се разбираме Да не си споделувавме исти искуства, болки кои биле нормални, ќе ,,шекнев,, до сега
Nemaj gajle dushicke i sega da bidne veke so gospod napred na sigurno sme valjda, isteravme do ovde posle meseci druzenje edvaj go cekam momentot, samo si go gledam krevetcevo do mene go stavivme, si planiram sto da si zemam za vo bolnica i daj boze so lesnooo da gi doneseme na svet zdavi i zivi bebcuvcinjata i samo ubavi iskustva da si raskazeme aprilov
И јас наместив до мене креветчето, станувам,легнувам со поглед кон него Знам дека не е опасно и да е сега, ама не сум спремна(а незнам и дали некохаш ќе бидам така ме фаќа страв ако е сега,па др.не ми е на работа,па што како....уффффф ,лелеее
Aaaa posle banjanje obavezno mi slapka taka, najverojatno voda od banjanjeto e toa, kolku i da se izbrisam so krpa, koga kje sednam bas taka kako sto vikas krcka, slapka jas mislam deka i vo 9ti vekje normalno e i taka povlazni da sme dole, matkata se podgotvuva, baska tezina imame golema... A i nema sto da se sekjirame, sme dosle pri kraj, pa i denes da mu tekne na bebceto da izleze, spremno e.. moevo i povekje od spremno
Ај, @mariz, е ова ти е младост немаш гајле, штом старееш мислиш на се и се плашиш,хахах, да се нашалам малку инаку ,во право си и тежината си го прави своето ,сигурно сега сум +25, па бебуш тежи 3 кг.тежи надолу и може затоа се ова осеќам, па и секое движење му е некако болно, или ако се намеси со грбче или газе нагоре,како ме оптегнува ,ме боли, ама само таа нека уживка Само Господ нека е со нас, нека не чува,живи,здрави, да си се вратиме дома
јас денес си правев генералка, ја чистев терасата, (јас, не други) досадно ми е да лежам, башка беше топло... потоа си направив ручек и си одмарам... ама ептен ми мрдат момите, де лево де десно...ми се тресе стомахот, скокаат... денес им пуштив детски песни да се навикнат малку ... креветче се уште немаме купено,ниту количка, велам рано ми е уште, по велигден od utre vleguvam vo 31недела, да докупам уште нешто и ке почнам со перењје и пегланје.. ама мислам ке пукнам стомахот ми е како буре..