Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @Erika.greeneyes пробај да му пееш и да го галиш мешко. Што си ти посмирена, тоа побрзо ќе се смири... Моево си спие стандард навечер, ама затоа уште од 6 растргнува раце, може бурекџија ќе родам м?

На Kate Rina 93, pikabu5, Erika.greeneyes и 8 други им се допаѓа ова.
  2. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.249
    Исто беше и моево синоќа.. ептен размрдано ама сум приметила кога ќе апнам нешто пред спиење ептен е радосен, скока, мава, се превртува... инаку не знам дали беше раче или ногичка ама за првпат ептен остро ми се испакна на едно место и се стопив, душичка :inlove::inlove:

На Martka, Kate Rina 93, Coco31 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Иста бев од 4ти месец, не можев да станам од кревет, не можев да седам долго.

Матичниот само боловање ми даваше никаква терапија, што беше уште полошо бидејќи колку повеќе лежев толку повеќе ме болеше. Дури во 7ми месец ми препиша масажи и Krankengymnastik но касно, не се наоѓа така лесно слободен физеотерапевт.

На крај најдов приватно еден специјализиран за бремени, бев неколку пати, вкупно дали и 100€ ме кошташе. Еве сум 9ти месец ни грб, ни кичма ништо не ме боли.

На Kate Rina 93 и danichap им се допаѓа ова.
  4. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    809
    Девојки јас уште пред да останам бремена пред да добивам имав бодежи во вагина од време на време и сеа сум бремена и од почеток на бременост до сеа ми се појавуваат пак тие бодежи ко со игла да ме боцка а бремена сум 15 недела дали е нормално почнува паника да ме фаќа немам стално ама од време на време.

5. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    за сите да се смириме еве ја мојта апликација сабајле :)

Прикачени фајлови:

На Bibi_23, Kate Rina 93, TheGoldenPeach и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    И јас имам исти бодежи, ама се препишувам на ширење на матката. И мене ме интересира дали има место за паника.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Нема,сосема нормално е,сите ги поминавме,скоро секоја недела има различни болки и симптоми,ке се навикнете

На pikachu2, Beatris, ija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.155
    Допаѓања:
    6.778
    Нормални сее и јас ги имав. И сега некогаш знае да ме боцне, ама поретко. На почетокот беа доста чести

На pikachu2, ija и Beatris им се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    @macalavica како си денес? Како е бебуш? И како е синчето?

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Може сум прашала веќе, ама ајде пак. Пред некој ден бебе ме осакати, уште што не се породив, буквално ме измести.
    Сега кога клоца, тропа, осакатува, главчето го чувствувам кај папокот. Или од лево или од десно, повеќе од десно. Убаво се чувствува дека е глава, тврдо е, поголемко. Дали тоа значи дека конечно се свртило надоле со главата?
    Исто вчера до продавница бев на кратко, толку ниско го чувствував, што си мислев, готово, бебево искача. Морав да си го држам стомакот, за да ми биде полесно.

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.490
    Вас прво бебе ви е нели?
    Идни драги мајки, не сте можеле да спиете со бебе во стомакот, ама како да ви кажам, во раце ќе биде уште поинтересно :D:D
    Ако имате неспијач како моето(facepalm)

Како да ги успале во стомакот(facepalm)
    Од хормоните ви е:D

На Eli23, Kate Rina 93, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мислам дека е газето тоа, ако е така најверојатно се наместило со главата доле.

На Kate Rina 93 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  13. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Имате ли проблем со бешика или си мислам дека е бешика, веќе немам памет прошли Пон кога бев на контрола за истото како воспалена преладена бешика осеќам незнам ни како да го опишам не беше ништо и траеше 2-3 дена помина еве од синоќа пак. Не мочам по три капки ама цело време имам како притисок како минимална болка како пецкање незнам како да го опушам ама е многу нелагодно и неможам да спиам константно е. Земав брусница сува и чај др знам нема ама ако ми е и тоа.

немам глава веќе :(

14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    А бодежи во ректум, го осеќам дебелово црево како потиснато по некогаш и при движење некогаш ме боли, од лево ниско во стомаков исто? 10+5 сум. На минатата контрола кажав на Др, не кажа дека видел нешто на ехо, ми рече сигурно е хормонски и дека е пониско имплантирано ми кажа, повеќе одмор ми препорача.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.073
    Јас редовна сум на физио поради ногата. Последниве месеци прекинав оти акупунтурата ми помогна, ама ќе им се пријавам пак за термин, штом може и кај нив.
    Јас гуглав посебни масажи за трудници во градчето, ама ниту едно од студијата не им беше наведено дека се сертифицирани. А искрено во ваква состојба не ми се вози до поголемите градови само за масажа.
    Имам уште две недели до прегледот на гинеколог и скринингот. Ќе прашам да ми даде рецепти за физио, ќе прашам и дали може да продолжам со акупунтура. Карлицата ме уништи, волку јаки болки, волку рано, во предходните бремености немав. Се плашам до крај како ќе терам.
    Очајна сум, се мислам нешто за поткачување да носам со мене под рака за во кола да можам да влегувам(facepalm). Да не ми требаше со 7 седишта ќе досаѓав на маж друга да купиме Оти не се трпи ова(facepalm)

На kikikikirika, mal.ecka и JuLleE им се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.566
    Допаѓања:
    8.570
    Може моето и на @Anturium ќе бидат мирни, останува да видиме :D

Инаку на шала беше пишано тоа. Не можев да спијам и барав дали има некоја како мене што не спие.
    Иако сум прворотка сепак не сум до толку забегана па да мислам дека преку стомак ќе го успијам бебето, тоа и родено кога ќе биде ако не сака да спие нема сила што ќе го натера да спие а не пак во стомак :D

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @Joraa како си денес?

Вие што сте август термин ве болат ли градите? Немам колострум да ми потече, ама еве ги мачкав брадавиците и гледам дека ми се поосетливи него обично.

18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.566
    Допаѓања:
    8.570
    И мене ми се поосетливи, ама исто немам колострум до сега.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Katastrofa ke pojda da pra test za korona deneska. Lele kolku mi e krivo poslednata nedela da me snajdit ova a 9 meseci nistoo sum nemala. Najlosoto e sto vaka nema da me primat vo remedika :((… samo zatna mi e cela glava i mrsuli imam mnoguu i kivnam mnigu, ne znam dali e nesto mastinka oti i pred 2 dena sedev nadvor na terasa a znam deka duvase mnogu ili pak e korona :(

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    12.670
    Со синуси да не имаш мака? Јас од синусите си ги имам постојано овие симптоми, не значи дека е корона.