Мене денес ме мавна некоја психоза, имало мн.денови кога имам секрет што е нормален, кога ме боли половина, јајници...ама денес дека баш така наеснаш нешто малку ми протече, умрев од страв,немам никакви болки, бебево си мртка,е сега мн.ми е соле наместенко и може и од тоа е како ме притиска јас имам секрет, ама јас сум во филм да не е моментот, баш се плашам да не е тоа а да не препознам, да не пукнал водењакот....
Нема шанса да не го препознаеш моментот, секретот значи дека се подготвува организмот за породување, се подмачкува родилниот канал, притисокот е нормален, бебето е веќе големо, местото за движењето е ограничено така да притисокот и болките се сосема нормални, непријатни но нормални.
Женски,последните 2-3 пати ко ќе одам во вц изметот ми е црн. Треба да се загрижам или можи да ми е од апчињата што ги пијам (прегназон комплит и магнезиум) бидејќи откако почнав да ги пијам ја забележав оваа промена, ама сепак ми е страв. И да напоменам дека пред да почнам да ги пијам повраќав секој ден и имав запек, а сега се се смени
Мислам дека во прегназонот има за подобрување на железото бидејќи кога испитав крв железото ми беше ниско
Да не беше темава и вие секако ќе се мрднев до сега.Ме прашуваат како за некои работи реагирам смирено,како си знам на што да пазам за што да не се секирам.Прва бременост ми е и нормално и паника ме фаќа и страв се,ама читајќи искуства,ми помагате посмирена да сум,да не офкам на секоја болка туку да викам дека си е нормална,да не паничам при секое протекување на секрет зошто и тоа било нормално,да знам во кој период што следи да бидам подготвена,едноставно ни ја олеснувате бременоста на некој начин вие што сте пред нас,и вие кои веќе имате дечиња. Постов ми е само за да ви се заблагодарам и да ви посакам со лесно да поминете и живи и здрави дечињата да ви се.
Potpolno se soglasuvam so tebe.Si vikam eh da znaev porano za forum,kolku ke mi bese polesno,vo sekoe vreme mozes da najdes nekoj sto vo potpolnost ke te razbere,ke razmenis iskustva,nesto ke naucis...jas si znam kako preziveav spontan vo poodminata bremenost pa potoa povtorna bremenost so edvaj nekolkumina sto delumno me razbira,femina togas ne ja znaev.Zatoa sega mi pomaga za sinko od sekoj aspekt,nega,ishrana,razvoj...P.S.na site vi posakuvam lesna bremenost pa ve cekam vo bebeski muabeti
@mariz dosta veke dezuras ovde,prosetaj do Cair i prefrlaj se vo bebeski muabeti P.S.kaj i da e fakjas 40-ta nedela?
dobro utro trudnici,jas uste rano nasabajle so prasanjava,prvo da si se pozalam,poslednite nekolku dena epten zgolemena kiselina pogotovo nautro dodeka sum uste vo krevet,me budi od spienje,me zakasluva strav mi e ke se zadavam taka,odvaj se sozemam,,nego,sakav da ve prasam,za ovoj iscedokot sto zborite,proziren e taka,kako vodicka,jas sabajlevo se poglednav na ogledacevo,ima sto da vidam,bel sekret kako mleko,tecen,nekako nemi lici na normalen ,da nee infekcija,a i drugo,dali ste zabelezale promena vo izgledot na vaginata,jas prvo si velev od sto sum popravena i taka mi se cini,no ne ke da e toa,koga kese mijam dolu na zavrsetokot na intimata,na mestototo izmegu dvata otvora,neznam kako precizno da objasnam,i kako poduenko topcinja mi stoi,mislev od kandidata e,no eve uste si stoi,a i imam kako crvenka linija kako zaseceno tamu,pregledot mi e dur na 17,daleku mi e a ova dolu nemise bendisuva,neznam dali objasniv dobro,ako nekoj me razbra,i ako imal nesto slicno,pisete,
Во врска со белиот секрет, прашај на доктор, мене сега ме виде кога ми земаше брис за стрептокока,без да земе брис, ми даде вагиналети рече тоа било некоја инфекција, за да се прочистам....киселини јас ги имам постојано....а за ова др.што објаснуваш да не мислиш на Бартолиеви жлезди ,тие две од страна што се како топчиња, a меѓу нив местото е како да има црвенко, јас имам така ама тоа е од оптегнување на кожата...незнам дали за тоа мислиш....
Гледам, на големо се спрема овде за по породилишта! Од една страна ве жалам што ви завршува едно прекрасно поглавје од животот, бременоста е совршена. Целиот тој контакт кој е само ваш, целата таа поврзаност. Дури себична желба да си го чуваме бебето внатре, затоа што е најсигурно и заштитено. Од друга страна пак, првиот поглед, првото мирисање, првиот контакт, првото доење, држење, гушкање, тоа е прекрасно. Тоа е толку нешто што никогаш не можев ниту да го замислам дека може така да биде! Па и болките, и тие се такво доживување! Знаеш со секоја болка дека си поблиску до целта, се бодриш и Бога молиш се побргу да биде. Иако завршив на царски на крај, се е прекрасно. Спремете се за најубавото доживување што НЕ можете да го замислите! Ние растеме, во четврток влегувам во 17 недела. Веќе мрда бебче, сега полесно препознав дека е бебе а не црева. Се спремам за Кумбсов тест во петок, се надевам дека ќе биде негативен. На 18-ти сум на контрола, па ќе ни покаже можеби дали буцка ќе има братче или сестричка!
espana stvarno neznam sto e,ama eve do sega na pregledite nikoj nisto mi nema kazano,a i testovite sto gi pravam se uredni,moram da cekam i da prasam vaka samo si nagagjam sto moze da e
Епа штом на преглед не ти воочиле ништо значи не се секирај....и јас така си видов како крваво,оптегнато, што незнам да објаснам, ама кога бев на преглед, ништо, нормално си е....ќе си видиш следен пат... @elena.mak , што убаво ни објасни, сега и покрај страв со нетрпение си чекаме прв поглед, допир...мене ми се чини дури како сон, невозможно, уште неверувам што ме чека
Dobro utro mesinja.. Se vaka raspolozeni da ve citam.. Kako be uspevate da si gi vidite?Jas edvaj se bricam na dve na tri Nema da pisuvam za svoite stravovi oti vekkkke sama na sebe sum si dosadna Ama zatoa pak sakam vas da ve citam i se pronaogam skoro vo sekoj post.. Prijaten den i sto pomalku stresni situacii i misli
galapce mora da se snaogame,e bez ogledace bogami nemozeme da si gi vidime,ama bas zatoa,cat pat treba da se pogledneme da vidime se li e ok,ubav den i tebe
Moooore ne mi teknalo ova so ogledalcevo.Dali deka do skoro bev vo bolnica,pa radi drugive problemi zaboraviv da pomislam vaka da si ja "sredam" Duri edna od sestrite mi se ponudi,vika dojdi na boks jas ke te izbicam ...nema sansi beee
Е баш така , благодарение на огледалце се сеедувам и гледам Инаку, за стравовите и јас веќе сум досадна, ама што да правам само се молам се да биде во ред...се ближиме кон целта ама опуштена не сум баш, незнам за вас а како си ти?Дома си е дома,така? Како бебушот,клоцка?Моево нешто мн.активно вчера и денес цело време се превртува, ми прави планини во стомакот
Bev vcera ama nisto inace sum 39+3 znaci ja teram 40ta ned vekje, se nadevam deka kje bide nedelava mi rekoa ako ne se porodam do 4ti April da odam, e togas neznam sto kje mi pravat :/
Doma si e doma,koj ne osetil ne go znae tocnoto znacenie na ovaa recenica.Bas taka espana. Bebusot mrdka,cat pat duri me faka panika deka e spusteno madolu.Postojano si mislam deka sekoja edna sitnica e znak za predvremeni bolki. Nema spienje navecer,preku den pak iiiccc.. Uste edna cudna raborta sto mi se slucuva vo bremenosta veke tri meseci odprilika,koga i da legnam me obliva pot i toa samo glavata i vratot. Preku nok menuvam navlaki i ja vrtam pernicata de od edna strana,de od druga,de druga pernica Sinko koga klocka se raduvama ama i se plasam da ne mi go pukne vodenjakot predvreme.. Dokolku dojde do poroduvanje pred da vlezam vo devetti ke moram pak hitno Skopje da go baram,taka rece maticniot.. Baska vo bolnicava tuka doktorot e na bolovanje pa sega bolnicata e pokriena samo 20% od vremeto so doktor.. Stravovi i stresovi kolku sakas.. Ama se nadevame se na ubavo neli?