Добри сме фала богу,и на мајка ми и помина,изгледа некој стомачен вирус и бил,не е се ковид,аман не збудалеа само стресови да си правиме. Син ми има 4.5год и уште спијам на рати,иако он не се буди ноќе јас уште се бидам да го проверам, ке спиеме кога ке пораснат и кога ке се иселат од дома.Сестра ми има големи деца тинејџери па уште станува преку ноќ да ги провери,да ги покрие.
Двете деца на брат ми и снаа ми од 4 месец си спијат по цела вечер без будење . Ах, такво бебенце да ми се погоди и мене
Мешиња да си се олеснам да си кажам... 26та недела сум, деновиве имав обврски кои неможев да ги избегнам и повеќе се заморив. Од вчера чуствувам болка во грло,затнат нос,темп имав 37 со 5 , омалаксаност. Свеки се тестираа пред недела дена испаднаа позитивни, ме фаќаат паники , бебе како помалку активно да е, дали си умислувам нешто или не незнам искрено. Цедам лимони,портокали, орс , чаеви , супи ама ми е многу мисла за бебчето .
Здраво мешиња,каде го правевте вториот скрининг и како поминавте? За првата бременост го правев на клиника и не сум задоволна ич нит ми кажаа нешто нит бутур докторката почна да ме напаѓа зашто сум распукала на стомак млада сум била не сум требала да дозволам бла бла.. Кај матичниот мој е 2500,препорака ваша за друг некој и цената која е?
E kupiv sprejot samo zaboraviv da e prasam kolku pati na den mozam da go koristam. Kolku pati na den e koristese ti?
I jas na site im vikam pa i denta na svadbata na sestra mi da se porodam ke e osta nejse vo bolnica jas navecer ke oda ma svadba… i site mi vikat sto ubo e prva bremenost odis da se porodis so vakvi misli a jas vaka sedam
Jas site 3 skrininzi gi imam praeno kaj Elena Petrova vo Remedika i sum stvarno mnogu zadovolna zenata pred sve e mnogu dobra licnost ti objasnuvat sve tolku detalno tolkuu milno a i e mnogu profesionalna vo toa sto gledat
Мојот почна да преспива кога го одбов од цицање (некаде на година и 3-4месеци). Е пред да го одбијам мислам беше најстрашното. Последните неколку недели мислам на пола саат/саат се будеше за цицање и он одма си презаспиваш, ама битно мене сонот ми беше прекинат. Делумно и заради тоа и го одбив. Ќе станеше, ќе потегнеше неколку пати и заспиваше. Од тогаш наваму (еве 5 год. ќе полни скоро) си ги преспива цели ноќи. Ако е кај нас не мрда, ако е во негова соба, знае да се разбуди, да побара да го земеме, ама одма продолжува како да не бил буден. Играње на сред ноќ никогаш немало.
Мислам дека 3 пати дневно. Или 4 пати. Прочитај на упатството. Исто ако моеш и инхалација со провриена вода и сол прави.
Се изначекав и јас Еве јас сум жив пример дека од една крајност у друга крајност може да се смени состојба. Петокот контракции родилни, кои и ги осеќав и среќа прием одма што не ми направија, а денес ни ме боли нешто ни ништо. Утре сум на контрола па. ќе видиме
На бебе не му е ништо. Имаше истражувања дека вирусот не пробива низ плацента. И да се имаш заразено, не се плаши, новите соеви се како настинка. Како што си почнала, продолжи. Нема друго чаре, ќе помине.
Не, самиот така си одлучи. Нејадач беше и тогаш, па кога ке останеше гладен знаеше да побара, ама најаден никогаш не се разбудил. Не ми текнува точно кој период беше кога почна да преспива, околу 8-9 мислам.
Која недела си ти? Мислам дека рече дека си отворена,ако не те помешав со друга. Колку си отворена, и дали од тогаш само лежиш одмараш или се нормално си правиш?