Како боли кичмата пред пораѓај? Почнав да ја осеќам како да ми студи во кичмава како гола да сум во кичмата. И ја фаќам , местото ми е ладно. Не знам дали е од промаја ова.
Stiskaj jas maliov go stiskav da ne bide lav hahahahaha sega gospoza valjda skorpija ke e, dzabe stiskanje tamu okolu 7mi noemvri treba da se porodam
Со првото цел ден ме болеше кичмата кога ми пукна водењакот. Најмногу кај крстот како некој да ме гмечи таму. Ладно не осетив, само јака болка.
Од 35 та недела сум 3цм отворена, ставав три дена вагинално утрогестан и одмарав до средина на 37ма, од тогаш сум баш активна ама нема абер да трга бебево, веројатно прогестеронот направил некој застој па ќе си го носам може и до крај Денес 38+2
И ја демек го стискав ми рекоа нема шанси да издржам до 38ма, тоа очигледно решило и до крај да седи. Реков ја ова дете рак нема да биде
Па ако поубаво е да поседи повеќе. Јас од што сакам да го носам до термин, на ова моево изгледа му се брза.
Нека седи колку му се сака, ептен се паничев додека влезам 38 ма дека тоа ми беше целта да го доносам и да си е развиено како што треба. Сега он е 7-8 дена понапред така што кога ќе реши, тогаш, важно сама си ја прекинав фазата на мирување, а Мг пијам сѐ уште бидејќи лажните контракции има денови кога се многу болни и долго ми траат.
Дали ќе има влијание врз резултатите ако го примам последниот клексан во истиот ден кога ќе ми земат крв за проверка на д-димерите и хемостазата? Имало термин само понеделник а јас баш тој ден завршувам со терапија
Јас се боцкам клексан навечер, сабајлето одам за да ми земат крв. Никој ми нема кажано да не ставам клексан пред проверување д димери.
Ама тебе тоа ти е доза практично за претходниот ден. Друго е да боцнеш утрото па потоа да одиш за анализа.
Istoo ko tebe i jas bev so serklaz mi e izvadija vo cetvrtok cerviks 24 mm 4 meseci se molev aj iste eden mesec aj uste 2 nedeli,,, odam nakaj 38 nikakov abeer od bebe nemat a cela kuka deneska i vcera cistev abee nisto od nisto ne me bolit moza da izleza i edna niva da kopam
Дечки чувствувам чат пат така како за какање да се стега стомакот ))) Немам појма што е тоа и така како малко болка како за какање баш јахахаххаа ама еве денес еднаш осетив што е тоа
Не мислам дека е лажна узбуна отидов во вц хахахааххаха лелеле многу се смеам два дена немав одено лелеле се извадив од памет