Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Јас ја пратев обуката за доење и хранење на Лулка во петокот, и се осеќам исто како пред неа со знаењето. Ништо не научив посебно и се што кажаа веќе имам прочитано тука, вие ме учите и некако како доволно информирана се чувствувам :inlove: А и обуката 80% беше нивна реклама, де за приватни обуки кои се наплаќаат, де за осигурување. Ќе и дадам шанса и на обуката во август, ама сепак мислам дека најголемата припрема ја имаме од форумот преку лични искуства. Е затоа ве обожавам и станав зависна од вас :D

На jelo, Lavica2602, Blue moon и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Dali piese nesto? Jas deneska se napiv eden paracetamol i eden vitamin c od 1.000 mg, i stavam sprej za nos. Temperatura do sega nemav ama sega pocna treska da me fatit i sigurno ke krenam temperatura :/

3. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Imav eden den tem. Pijav fervex ili paracetamol na 6 saati mozi pomalku ... izdrzav toj den i vecherta se ispotiv odma poinaku .... dozvolen e paracetamol , a Dzikova od na Gak mi reche mnoguuuuu technosti , supi , sokovi , vodaaaa ... i pochnav da pijam d32000, zink, c1000ka , i elktroliti ... eve me veke 8 den i sum super nishto nemam ... inaku nesmeesh spreevi za nos za zatnato , shpricav jas voda so sol so shpric ipomaga epten...
    Mnogu ima coronosani ama sojov e kako da si nastinal , nishto strashno ... odmaraj i ke se potish samo
    Inaku se beshe vo konsultacija so doktori specijalisti, ne matichen

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Vrska nemashe predavanjeto .... katastrofa beshe bash me razocharaaa , nitu na prashanjata odgovorija , 5 prashanja odgovorija ....reklama za osiguranje od pola saat pushtija

На pikachu2 и Gabrielle... им се допаѓа ова.
  5. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    na gak samo ako imas bolki nesto ili za poragaj ima posebno za kovid vk odnos na bremenosta da te vidat,a terapija nikakva ne davat toa na infektivno ili maticen

6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Да, уште не ми се верува дека изгубив 2 часа на глупости и тоа ден пред испит. :@ Ќе и дадам шанса и во Август, ако е исто срање ги бришам од фб

7. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Фервекс ми се чини не е дозволен во бременост. А спрејовите како Аква марис и Марисол се дозволени мислам ради тоа што се солена вода, ама ај прашајте доктор пред користење.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Prasav za sprejot mi rekoa dozvolen e , lelee ne sakam da se testira oti znam deka ako li
    Izezit pozitiven ke se ispanica… dva dena samo kivnen i zatnat nos ama eve deneska site koski me bolat i pocnuva temperatura da kaca ://

9. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    6.709
    Не се секирај, јас пазев 2 и пол години на крај на пораѓај на гак закачив корона. Брзо помина 2 дена температура и 2 дена нос затнат, среќа бебето не фати ништо. Од терапија ми дадоа Д од 4000, витамин ц и цинк и парацетамол по потреба само за над 38 температура.

10. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Ne znam dali da pijam i jas eden vitamin D i zink ako nemam napraeno test ?

11. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Оваа споредба воопшто не одговара! Секако е добро да прочиташ нешто и да знаеш одприлика што те чека. Ти бидејќи си веќе мајка затоа вака, а инаку оние што стануваат прв пат мајки треба да имаат некое познавање. И јас сега знам се, ама кога се породив не бев свесна баш дека тоа ме чека па стално читав и барав нешто по нет.

12. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    6.709
    Ништо не штети тие се витамини, ако сакаш можеш да испиеш. Таа е терапијата за корона не даваат друго посебно не на трудни и доилки.

13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    119.127
    Еве јас втора бременост врвам и ич ме ми е иста ко првата. Зборувам за искуство ете, а не за прочитано.

На JuLleE, Kate Rina 93 и V.N. им се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Направи си дома еден тест за да знаеш на што си, нема за што да паничиш.

На Joraa и oblace1 им се допаѓа ова.
  15. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Да, ама одприлика знаеш што и како.
    Ете јас од мое искуство споделив дека ќе беше подобро да имав малку повеќе прочитано.
    Пракса и теорија не е исто, ама ако знаеш нешто од теоријата сепак е полесно.

16. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Добра ви вечер милички, ми треба мислење од вас Др-Дракулевски или Др-Корнелија? ❤️

17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Јас цела бременост пијам витамин д3 од 4000, нема штета од него.Цинк има во пренаталните, не ти треба плус, јас кога бев болна стсвав и оперил капки со дозвола од гинеколог.

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    119.127
    Која недела си?

19. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Da da od ivf doktor i toa , zatoa pishav specijalisti , paracetamol ili fervex , vo nego ima 500 paracetamol plus c vitamin ,i taa edna kiselina za vkus ...

20. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Кај Корнелија сум, презадоволна. Од 20та недела одам и ја чекам од одмор за да почнам со цтг ❤️ Само убави зборови можам да кажам, смиреност, посветеност, се! До сега се е супер

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.