Јас ја пратев обуката за доење и хранење на Лулка во петокот, и се осеќам исто како пред неа со знаењето. Ништо не научив посебно и се што кажаа веќе имам прочитано тука, вие ме учите и некако како доволно информирана се чувствувам А и обуката 80% беше нивна реклама, де за приватни обуки кои се наплаќаат, де за осигурување. Ќе и дадам шанса и на обуката во август, ама сепак мислам дека најголемата припрема ја имаме од форумот преку лични искуства. Е затоа ве обожавам и станав зависна од вас
Dali piese nesto? Jas deneska se napiv eden paracetamol i eden vitamin c od 1.000 mg, i stavam sprej za nos. Temperatura do sega nemav ama sega pocna treska da me fatit i sigurno ke krenam temperatura :/
Imav eden den tem. Pijav fervex ili paracetamol na 6 saati mozi pomalku ... izdrzav toj den i vecherta se ispotiv odma poinaku .... dozvolen e paracetamol , a Dzikova od na Gak mi reche mnoguuuuu technosti , supi , sokovi , vodaaaa ... i pochnav da pijam d32000, zink, c1000ka , i elktroliti ... eve me veke 8 den i sum super nishto nemam ... inaku nesmeesh spreevi za nos za zatnato , shpricav jas voda so sol so shpric ipomaga epten... Mnogu ima coronosani ama sojov e kako da si nastinal , nishto strashno ... odmaraj i ke se potish samo Inaku se beshe vo konsultacija so doktori specijalisti, ne matichen
Vrska nemashe predavanjeto .... katastrofa beshe bash me razocharaaa , nitu na prashanjata odgovorija , 5 prashanja odgovorija ....reklama za osiguranje od pola saat pushtija
na gak samo ako imas bolki nesto ili za poragaj ima posebno za kovid vk odnos na bremenosta da te vidat,a terapija nikakva ne davat toa na infektivno ili maticen
Да, уште не ми се верува дека изгубив 2 часа на глупости и тоа ден пред испит. Ќе и дадам шанса и во Август, ако е исто срање ги бришам од фб
Фервекс ми се чини не е дозволен во бременост. А спрејовите како Аква марис и Марисол се дозволени мислам ради тоа што се солена вода, ама ај прашајте доктор пред користење.
Prasav za sprejot mi rekoa dozvolen e , lelee ne sakam da se testira oti znam deka ako li Izezit pozitiven ke se ispanica… dva dena samo kivnen i zatnat nos ama eve deneska site koski me bolat i pocnuva temperatura da kaca ://
Не се секирај, јас пазев 2 и пол години на крај на пораѓај на гак закачив корона. Брзо помина 2 дена температура и 2 дена нос затнат, среќа бебето не фати ништо. Од терапија ми дадоа Д од 4000, витамин ц и цинк и парацетамол по потреба само за над 38 температура.
Оваа споредба воопшто не одговара! Секако е добро да прочиташ нешто и да знаеш одприлика што те чека. Ти бидејќи си веќе мајка затоа вака, а инаку оние што стануваат прв пат мајки треба да имаат некое познавање. И јас сега знам се, ама кога се породив не бев свесна баш дека тоа ме чека па стално читав и барав нешто по нет.
Ништо не штети тие се витамини, ако сакаш можеш да испиеш. Таа е терапијата за корона не даваат друго посебно не на трудни и доилки.
Еве јас втора бременост врвам и ич ме ми е иста ко првата. Зборувам за искуство ете, а не за прочитано.
Да, ама одприлика знаеш што и како. Ете јас од мое искуство споделив дека ќе беше подобро да имав малку повеќе прочитано. Пракса и теорија не е исто, ама ако знаеш нешто од теоријата сепак е полесно.
Јас цела бременост пијам витамин д3 од 4000, нема штета од него.Цинк има во пренаталните, не ти треба плус, јас кога бев болна стсвав и оперил капки со дозвола од гинеколог.
Da da od ivf doktor i toa , zatoa pishav specijalisti , paracetamol ili fervex , vo nego ima 500 paracetamol plus c vitamin ,i taa edna kiselina za vkus ...
Кај Корнелија сум, презадоволна. Од 20та недела одам и ја чекам од одмор за да почнам со цтг ❤️ Само убави зборови можам да кажам, смиреност, посветеност, се! До сега се е супер