Зедов антролин, мислев ајде појак е, ќе помогне. Ич не ми помогна, не го намали ни воспалувањето. Леле шти збориш.. јас пак се тешам после пораѓај ќе го снема..
Ама ме утеши леле Јас со Софи кога бев бремена од 8ми месец си носев хемороиди и на пораѓај уште неколку ми излегоа, внатрешни, надворешни.. дома ми поминаа за неколку дена. А овој хемороид си го носам од 6ти месец, еве уште една недела 8ми ќе бидам
Поради притисокот на матката (односно бебето) врз ректалните вени. Всушност хемороидите се попуштени вени.
Жени, Ја има некој земено она книгичето мало Бебе упатство за употреба ?? Се мислам да ја наречам, ваљда ке има совети некои фини ... ???
Јас ја имам )) многу е забавна и корисна се. едетално објаснето мислам дека е супер ако не фати паника
@Erika.greeneyes имав ситуација и јас денес со една соработничка, за исплата на едни пари се маткаме со месеци и сѐ пробува на црно да ме убеди да плати… налет од газди со про форма фирми, за ситни пари се мрцварам на крај и реков после пораѓај ќе си соберам мое и ќе раскинеме договор… Друго, денес многу почесто мокрам и многу повеќе, а немам нешто многу течност испиено… Два пати менував и веш, неосетно ли тече вода не сфаќам што се случува, немам некои болки или симптоми други… баш чудно што знам
@pikachu2 исто се маткам за пари што треба да ми се исплатат со месеци, башка што и други нефер и незаконски работи ми направија. Исто како и ти, едвај чекам да отидам на породилно и да раскинам договор со нив. Претеризам е ова што се прави во приватните фирми
Може да се потиш, да имаш зголемен исцедок, нормално за времево... Мада јас бев да проверам да не е плодова вода и се беше во ред... Така да сега навикната сум, си менувам веш и тоа е.
Zdravo Dali nekoj znae poso svekrvami e malce poveke od sto treba plashliva slusnala deka bremena zena ne smee da ima kontakt so dete koe ima sipanici bidejki bilo fatalno za plodot se ragjale deca so deformitet, dali nekoj znae za vesto vakvo dali e vistinA.... Vi blagodaram
Дали има некој искуство со количкава? Гледам имаат доста попусти, ја сакав Maxi cosi Lila ама моментално не е достапна. Ме интересира дали вреди за парите, зошто реално вакви сетови има и за 15-20 000.
После 19ч треба да одам на цтг кај докторот што ќе ме породува. Не знам зошто имам впечаток дека ќе ме задржи.... Имам болки во кичмата и некое чудно чуство во стомакот .... Не бројам на колку време ме боли оти ми е страв
Ако ги немаш прележано варичелата како дете , во бременост и не е така наивно да ги фатиш , ако ги имаш прележано тие ствараат траен имунитет ј немаш гајле.