Ајде мајка без паника. Ти барем си ми оставила впечаток на силна. И да дошло време, тоа е. Ќе биде се во ред
Мешковци како стоите со апетит? Сеуште неам завршено со оброк веќе мислам на следниот. А си јадам на 2 часа, не дека трпам, среќа па не накачувам.
Да,баш како што ти кажа Фана Напнуваш како за какање. Мене на пораѓај ми излегоа уште неколку внатрешни и надворешни. Не се сеќавам ама сигурно уште 2,3 плус беа. Исто и јас немав проблем со столицата. Ама докторот убаво ми рече, од тежината ти р, бебето притиска,кога ќе се породиш ќе ги излечиш.. @fana Не се плаши, ти пуштам среќа
Во која болница се следеше ти? И не се секирај, може уште попаметно така изненада да те задржи. Јас петокот такви болки имав па се смороја за некој час. А боље ќе беше да ме задржеа, одколку сеа со договорен ден.
Не Ок, не ко шо сакам јас ... За бебе спремно е се. Јас ништо буквално. Арно аптека во болницата има да слезам влошки да си купам ако треба Фала девојки Ќе пишам тука обавезно
Дали ние што не сме пред пораѓај смееме да јадеме урми? Знам дека помагаат да омекне грлото на матката и се јадат пред пораѓај. А јас инаку ги обожавам и сега не знам дали смеам да си каснам некоја или е ризично?
Дали внатрешните те болеа? Како знаеше дека имаш внатрешни? Иначе цела бременост имав надворешни хемороиди и се повлекоа по пораѓај. Е сеа ме боли внатре чат пат, некоја тупа болка. И имам крв после празнење. Искрено се надевам дека се хемороиди, пошто стварно не знам веќе уште што треба да ми се деси..
Внатрешните мислам ме болеа само кога одев во вц. Крв не ми течеше, ама знам дека можно е да тече. Можно е да ти се внатрешни хемороиди. Јас искрено не знам дали ќе ме болеа и кога не одев во вц, зашто тие надворешните цело време ме болеа, не знаев што ме боли повеќе, дали долу раната, дали хемороидите. Кога одиш во вц имаш болки?
Девојки ве читам и решив да ве прашам, во која недела ви се јавија хемороидите. Дали е можно да ги имам уште од почеток, бидејќи имам такви симптоми?
Можно е ако си на почеток, од тврда столица да се јават. Нема правила. Со првата бременост во 8ми ми се појавија прв пат, од тогаш ми се појавуваа и кога не бев бремена, ако напнувам малку повеќе, ама се средував со маст и ми поминуваше. Сега ми излезе во 6ти месец и најверојатно ќе си го носам до крај...
Сипаниците откако ќе избијат не се заразни. Доколку си била со некој додека е инкубацијата има шанси да префатиш. Но доколку ти се прележани немаш простор за паника. И НЕДАЈ Боже, дефирмитетот кај бебе се создава уште кога е ембрион т.е кога де зачнува. Деформитети се склоп на гени од двајцата родители кои носат гени од нивни родители, баби/дедовци , или пак плус минус хромозоми. Извини вака ама нема логика размислувањето на свекрва ти, не се плаши. Најдобро за секоја трудница е да биде на дистанца од вируси, инфекции и слично, ама и да се разболи не треба да се паничи. Без нервози и со лесно.
Пробај со оваа ако не ти е пробана. Другарка за 2-3 дена ги среди. Од аптека Росавита мислам беше во Битола. Вршеле и достава мислам дека.
Хелоу мешковци Јас само што се вратив од преглед, со бебко се си е како што треба, со главчето свртен надоле, пораснат 2440гр. Е дека скоро цело време сум со болки во препони и срамна коска на секој преглед барам да ми мерат и должина на грло на матката, денес ми измери 28мм и ми вика као не е страшно ама не е ни баш сјајно, инаку сум 33+3. Колку ви беше на вас во овии недели? Ме фаќа малку паника, со првото се породив во 35 недела и како поминува време се си мислам дека пак ќе се породам порано.
Ajdee fana neka te zadrzat tebe deneska a mene utre amaan jas utre vo 9 sabajle sum vo remedika i veke stavrnoo sakam da zavrsam so ova ko balon sum duena 38 nedel dosta e
Фала ти. Ја ставав оваа пред да останам бремена, многу ми помагаше. Сега со овој хемороид не, не знам веќе што не купив. На крај се откажав од хемииве и само кантарионово масло мачкав малку да ми е полесно, бар немам болки како претходно.