Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Galapce jas vo treti bev 3 dena vo bolnica i odvaj izdrzav,a mozam da zamislam tebe kolku tesko ti e bilo,ama ostana uste malku,mislam deka najstrasnoto go pomina,odmaraj si poveke i ke bide se vo red,a ova za prepotuvanjeto imam citano po net deka e normalno vo bremenosta..

На menelele, galapce и espana им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ja sum mrtva nenaspana.nokeska ic ne spiev i sega sum koma.so dusa go cekam denot, a bebus bas kloca li kloca i ja ko mariz vikaj aj puknimi go vodenjakot i pravac na poraganje zosto vaka cekajki so bolku so paganje na cepovi ic ne mi e poznato.treba i so dr. Da se cujam si vikam da sum dva tri prsta otvorena neka me zadrzat.jas se plasam nokno vreme da ne me strefi kaj ke go ostavam detevo.panika me fakja po malku

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Се те сфаќам, иста сум не спијам од една страна дека неможам да најдам позиција, но од друга повеќе од некој страв, чекам да помине ден за ден...преку ден лежам и на секоја промена се плашам....а за препотување не ми кажувај, станувам се бришам со пешкир врат до гради жива вода,кога му кажав на др.вика дека е од што сум с,клет, мн.размислувам, се нашали а може и има вистина ,само мислам,главава ја ,,запалив,,....ама ми се случува и вака во тек на ден да ме фатат некои топли бранови,наеднаш ми е мнннногу топло,ама тоа е пусти хормони :)
    Еве сега се средив,утре сум на цтг, па како е Господ никој не .....

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Majki jas od sto se potam kaj vratot imam iskoceno kako novi sitni mali cudni topcenca, onaka koga kje se pominam so raka kako rapavo mi e :/ Bas i na mm mu kazav, vika da be stvarno imas nesto.. vaka vidni mnogu ne se...
    inace stanuvam sabajlevo i nekako cudno odma go osetiv stomakot, eve me cesa sega pak... Ne da mi se spustiiil, preku nokj ej.... Cela raka na ramno mozam da stavam pod gradi :D

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Дошол моментот и мене мајка ми ми вика кога цела дланка ќе ставиш под гради на рамно, ќе се породиш :)Мене од вчера ми се спушти ниско стомаков,се изненадив беше скрос горе и вечерта оп долу :)

На SpangeBob, joy1, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Kaj mene nema aber od spustanje na stomakot..bebe samo menja polozbi.go sledam se mi bega na desna strana pa nekogas tolku mi e smesen stomakov..od leva nema nisto se se pomesrilo na desno..a imam primeteno i maz mi koga zbori epten mrda:)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Imam edno dukserce so bebe i coming soon pisuva na nego, porano kaj stomakot bese coming soon, bas deka i pupakot mi e iskocen tuka bese i pupakot ispaknat kaj natpisot, sega nadole pupakot... Coming soon vo prazno e gore haha :D

На espana и mami blue им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    После денешното искуство си дадов чесен збор дека ниту една капсула железо не ставам веќе во уста:tmi:.

Ниту пораѓај не ме плаши веќе:rofl:.

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Зашто,какво искуство, да не си пишала а јас сум испуштила ?

10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Не е за пишување :tmi:.
    Спорадичните ефекти од железото...ај што повеќе од саат окапав во тоалет и од памет се вадев да не прокрварам од напон или притисок во стомакот, па и гргнав повратив од телото што ми беше под стрес.

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Офффф, душичка.....ајде ,поминало, легни си,опушти се малку...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    mislam deka i drugi od vas se imat pozaleno deka nemozat da go pijat zelezoto,deka e gnasno,jas ovie sto gi upotrebuvam se najnormalni kapsulki,kako i site dr,voopsto nese gnasni,no neznam dali ke se najdat kaj nas,tecnoFER 30,se vikaat,dovolna e edna doza za da go sredat zelezoto.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Ич не се гнасни...па и да беа ќе стиснев заби неколку секунди.
    Туку предизвикуваат маки и болки со саати што траат(барем јас така реагирав на нив):(

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Mene Tothemata ne mi napravila problem do sega... iako e odvratna za pienje :/

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Danicahap ne razbrav dali imase zapek ili tecna stolica. Zosto ja pijam sirup i bas mi ja regulirase stolicata, ama od minatata nedela me fati zapek a se ko prethodno jadam pa mislam deka bebus ptitiska na debeloto crevo i od toa mi e. Zatoa denovive sto se ne ispomesav so jadenje za da se opraam - mas. maslo leneno seme suvi slivi jogurt abe se naednas :sweat:

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас ,за среќа, дополнително железо не земав, супер ми беше железото(нешто и мене да ми е супер ).А кажете ми сега овој месец проверувате крвна слика?

17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Mariz i jas imam takvi ja mn ne se potam ama imam na vratot mene mi e strav da ne se onie virusni li kako gi vikaat taka ko svetlo kafeni mi se. Ama daj se da pomine pa ke mu ja mislime. A ako ti se spustilo meseto znaci gotovo e te isprakame so lesnoooooooo :party:

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Menelele za zapek i kivite se mnogu dobri,po 2,3 na den,moze ke ti pomognat..

19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Запек;(.

Од самиот почеток на конзумирање на капсулите приметив голема промена и ми се појавуваше истиот...ама не беше до волку лошо и си викав вреди да се издржи.
    Ама после денов не сакам да се изложувам на додатен стрес и напор па прекинувам. Инаку почнав со околу 15 хемоглобин, а беше паднат на околу 12.
    Сега сум 28 недела.
    Земав ferro sanol duodenal.

Ќе се консултурам за евентуална промена на капсулите или целосен прекин.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dani sto i da ti dadat za zelezo i hemoglobin ke e isto.Bar kaj mene bese.
    Jas preskoknuvav cat pat.
    Mi se normalizira zelezoto,no piev obavezno i kakao.Neznam
    dali od toa ili odkako pocnav da primam OHB12 inekcii dva pati nedelno.
    I mene mi doagase da se otkazam od toa sto mi go davat za da opravam zelezoto no jadev poveke kivi,suvi slivi,veruvale ili ne i fantata mi se cini mi pomagase za stolicata.
    Isto taka,odkako mi gi prepisaal Lendacinot zza vaginalnata flora,koi se pijat nautro na gladno,i tie mi pomognaa za redovna stolica.
    Ajde i ova eminlivo,ke izdrzis.

На menelele и danichap им се допаѓа ова.