Негде ко да прочитав на форумов дека пролом вода помагала за киселини исто така бадеми мислам помагаат и една моја колешка јадеше сусам мислам дека малу од малу и помагаше.
случајно улетав во темата, ние ја имаме 7++ е бебе, маста и ја вадиме на количката и дома спие во неа и на одмор ја носевме не купивме летна многу е убава, ама тешка е како тенк, тоа и е мана
Moeto milsnje za ovie go znaes, jas od denta ko pocnav da gi pijam ovie eve do den deneska cerviksot ne sto ne se namalil pa i se zgolemuval teram 38 nedela so 24 cm a koga hinpocnav apcinjata mi bese 10…mene petrova, simonida i maticniot mi gi preporaca trite ama isto mi spoknaa deka novi bile zatoa mozda ovie uste je gi znaat. Gi piev do 32 nedela i gi prekinav
Добар ви ден милички, денес слушнавме срценце за прв пат и пресреќни сме, и се друго е во ред еве и јас се опуштив малку. ❤️
Ние вчера го слушнавме Исто пресреќни сме најубавиот звук на цел свет. На сите ви посакувам лесна бременост
Добар ви ден душички јас имам некое прашање и целата сум во паника вчера кога влегов да се бањам се беше нормално со топла вода се натопив и наеднаш снема вода и ми дојде ладна оддеднаш го повикав мм и тој среди потоа пак 2 мин топла и ладна измрзнав во када и на крај 3тиот пат со ладна вода се исплакнав незнам ни ја како брзински сабајлево видов некој исцедок беложолт без мирис и си викам можеби не сум се исплакнала убаво па некоја инфекција си направив и денеска викам ке се истуширам раат да не бидам недоплакната кога пак истиот случај но мм е на работа па немаше кој да ја рестартира топлата вода и сега надвор седам на 40 степени се топлам дали ке му наштети на бебчето тоа што се бањав со ладна вода дали има место за паника 9та нед сум во благодарам
Штом ти се свиѓа толку и можеш да си ја дозволиш, да си ја земеш и да си го направиш меракот Ништо не може да се случи
Нема да му наштетиш на бебчето што си се истиширала до ладна вода и јас од почетокот па до сега се бањам со скрос млака вода дури накај ладна..дури во рана бременост на мене ми беше препорачано од докторот да не се туширам со многу топла вода е сега незнам ништо околу тоа дали е добро или лошо што седиш на +40 степени
Здраво мешиња, излегов позитивна на ковид, психата ме уби, 26та недела сум, нагон за во вц, кратко трајни болки во стомак препони и вагина, незнам дали е нормално овај период или нешто од ковидот..
Девојки земав резултати од брисеви и уринокултура. Цервикс и уринокултура ешерихија коли, вагинален брис ентерекока. Се пренервирав и си преплачев, ги имав пред бременост, ги исчистив, зошто сум со ивф и сега пак. Матичниот ми рече да ги повториме за да бидеме сигурни, да не пијам антибиотик залудно, ама јас мислам дека тоа е тоа, зошто не се нови, сум ги имала до сега. Што да пијам на природна база и најважно умирам од страв да не се направи штета на бебиња или не дај боже на цервиксот нешто да се крати од ешерихијата. Значи без памет останав, ве молам споделете ако имате искуство.
Нема потреба да плачеш, бебињата осеќаат дека мајка им плаче. Мора да земеш антибиотици и инсистирај на нив. Бактериите имаат поголема штета од антибиотикот. Искуство немам со тие бактерии, но можеш да земаш таблети од брусница и вагинални пробиотици да ставаш. Ќе биде се во ред, ништо нема да им се случи на бебињата.
Со лесно нека е. Не верувам дека болките ти се од ковидот, најверојатно од бременост се. Како се чувствуваш? Гледај повеќе течности, супи, овошје и витамини внесувај. Се ќе биде во ред, само смирено
Сега за сега во ред е , се чуствувам омалаксано но ќе помини се надевам со лесно. Денес по препорака на гинеколог испитував д димери, крвна слика и чекам резултати па ќе видиме како ќе биди, дали ќе треба терапија. Малку сум скептик за антибиотиците доколку треба да ги пијам, но тоа е што е , како ќе речат така. Ти благодарам на прашање ❤️
Јас имав околу 28/29 недела Поминав со еден ден омалаксаност и тт од 37,5-37,6. Заради темперарурата пиев парацетамол два пати. Бидејќи кашлав и да не се спушти надоле ми дадоа 10 дена панцеф. Немаш гајле и да ти дадат антибиотик не е страшно и јас се плашев па се консултирав со еден куп гинеколози сите рекоа слободно да си пијам антибиотик. На крајот на краиштата на брисеви ако недај боже ти најдат бактерија секако би пиела антибиотик. Земи повеќе течности како што ти рекоа, мирувај и ако не ти е солена сркај ја супата со петел Знам дека е паника, јас секој ден мислам дека пак ме закачил ама со лесно нека поминува
Јас не за друго туку тест треба да правам нареднава недела за во Ремедика. Викам уште да покаже позитивен фали па на Гак да се пораѓам. Денес и д димерите дека високи и филм си направив готово.
Иста сум и јас. Викам ако сум малер до толку да ми покаже позитивен да се отрујам. А и мене последниов месец ми се покачија на 2800 и баш докторот од систина во петокот ми рече во оваа крајна фаза нормално е до 3500 да одат. Ама се нервирам што цело време сум на клексани и на крај рипнаа и сеа се филмам дека тромбови ми се прават по нозе
Да не е многу за почетокот на 60 степени да ги пуштиш? Јас ги пушетив на 30 ама мојата машина пере 2:15ч на 30 степени и гледам од се по малце се има подсоберено…
Мислам дека се гледа на ехо, во однос на постелката каква е. Ама не значи дека ако имаш корона, ќе се покачат. Мене не ме афектираше воопшто од тој поглед.
Јас до сега на трансфузиологија проверував и таму мислам дека се поточни резултатите. Сега не знам што му текна на матичниот комплет крвна слика во лабараторија демек со едно боцкање да не ме боцкаат и на трансфузиологија. И не знам колку се веродостојни резултатите. Еден доктор на гак ми рече па нормално е пред раѓање си. Матичниот вели нека ти препишат клексани. И ајде сега секој различно. Криво ми е цела бременост 1000 и сега толку да се покачат за еден месец.