Па малце биле скратени ама не било страшно. Јас не го видов извештајот ова по тел ми го кажаа и мат.гинеколог и трансфузиолог
Не грижи еве јас скоро цела бременост сум на антибиотик. 3 пати бев многу болна, последен пат во Април имав некој стомачен вирус и закачив стрептокока во мокрачата, од тогаш еве до пред една недела бев на антибиотик и конечно еве вчера ми стигна резултат чиста е уринокултурата.
Штом не се скратуваат веројатно е ок. И кај мене се со терапија цело време благо скратено и за сега го третираат како во ред и не зголемуваат терапија.
@Mamule јас прележав во 28ма недела трудна варичела сипаници и имам здраво право 5г девојче сега. Варичела е опасна доколку се фати пред 12та недела и пред пораѓај. Пред 12та е опасна бидејќи до тогаш се развива се кај бебето, а пред пораѓај е опасно да не фати од кога ќе се роди бебето и да прележува толку мало, нежно... Другите сипаници (тие се ретки многу, искоренети скоро и ги нема), се опасни за плодот во било кој период од бременоста да се фатат.
Zdravo devojki, jas posle spontan vo 12 nedela ( pred 4 meseci), povtorno sum bremena , samo sum zagrizena zosto sega na 5ned + 3 dena pravev eho, imase sakus 8mm, betata mi beshe dosta visoka (4200) ama ne mozea da vidat embrion. Doktorkata rece i deka moze da e rano, a moze i da ne se stvori ic, imal li nekoj slicen slucaj da se gleda samo prazen sakus ovoj period?
Ti spomnav i mene deneska mi napraia pcr test i kako sto znaete ovie 3 dena bas ne sim bila arna site simptomi na kovid gi imav ama fala bogu pomina 5 ne mi se javi nikoj znaci negativna sum a bass poludev pd stres do preeska za ne daj boze nesto ama izgleda virus e slicen na kovid. Sitee koski me bolea temperatura zatnat nos ama eve fala na gospod nisto
Ми дадоа во болница примероци за реклама на бекутан, виолета и памперс. Маж купил Слипи пелени, а на мекици добов бејбилов. Значи мешиња се пробав. Виолета и Бекутан се крути, Слипи се топ за цената само лепенката послабо лепи. Одлепиш еднап, нема залепување пак. Од сите пелени, само памперсот мирода на кисело гом*е. Слипи и Бејбилов се помали од Виолета и Бекутан 1. Досадно ми е дома, се гледа нели?
Мене точно ова ми се случи. Истово ко вас си го викав и за жал се погодив малер раширено е срањето доста ако сте при крај бидете си повнимателни и пазете се. Не би посакала на никој да се пораѓа со ковид на Гак
Тебе ти е досадно со бебе, а ние со стомациве што да кажеме? Се мрднав, незнам како го пополнуваат другите времето ама јас неможам ништо да правам, не излегувам, не шетам само се мрднувам по дома и 300 филма вртам во глава
Истоо му викам на мм да имам јаже мислам ќе се обесам од досада. Не се трпи веќе седењево дома и се потешко ми станува
Лошо. Не сакам да зборам детали, има доста што се пред пораѓај па да не правам стресови. Само ќе повторам, пазете се Јас и се пазев, не знам ни кај закачив, спремна бев да се кладам дека пцр ќе биде негативен и покрај високата температура од што знам колку никаде не бев освен на цтг.
Исправ, испеглав, најдов реквизити од прво дете и тоа се се испра се стокми. Се мислев дека ќе испадне нешто порано ќе се породам ама ништо, ќе си чекам уште изгледа
Јас првото го раѓав на ГАК така да можам да претпоставам што било. Ајде битно поминало, да сте живи и здрави сега чувајте се