И ние што носиме маски не сме заштитени ако сите околу нас не носат. Нема шанса никаква да се заштитиме сега, само се молам да не се фати пред пораѓај па да ме пуштат од Бт до Скопје.
Јас се сомневам на една таква безобразна што беше на цтг до мене у Ремедика и што си ја извади маската зашто не можела да диши дека ме зарази. Што дека ја 3 години се пазев како ѓавол од крст. @Joraa ако си почнала со цтг па и да не си ќе треба да одиш на гак да праиш во ковид одделот. Се надевам дека ќе почека бепка за да ти помине изолација и со негативен тест да си се породиш во Ремедика. Бидна што бидна сега е најбитно да не паничиш. Крвна слика со димери направи?
Јас кога прашував во Ремедика дали може во друга лабораторија да се направи пцр, ми рекоа ги признаваат сите освен од Никоб. Ти пишувам во случај да планираш и ти таму па да си знаеш, провери си во секој случај дали го признаваат.
Знам тоа. Ме интересираше дали воопшто има симптоми. Некако ова со коронава 2години ми здосади веќе да ви кажам искрено. За некои резултати дури се сомневам дека се точни, кога имаше по 1000 позитивни дневно, се корона им беше. Знам многу без симптоми позитивни испаднаа. Затоа прашав дали има симптоми. Ми е страв да не ме пишат позитивна
Да,а те разбирам. Со Коронава ќе си живееме. Не знам зошто тестираат и по болнициве. Денес во Систина, пола од тие што беа во чекална ги беа извадиле маските. А и плус сега се е Корона, затнат нос, кивање, болки во грло. Аман веќе.
Da be a jas bas si maskaa bre so desifenkcija na race jas panicarkaa za kovidot Sto da ti reca ne zna stvarnoo kaj go zedovv 4 meseci sum krevet wc ova nedela se opustiv i bev 2 pati apteka 1 vo prodavnica tolku od moe izlguvanje i deneska etee.. a bas deneska nemav nikakovv simptom i zatna ne sum veke inace sigurno Jane ke mi vikase deka se somnevat nesto… insega se vustuvam loso deka pojdov do east gate da kupam barem rekov alistata sto ke e izvam od bolnica sama deka sve online mi e kupenonod toa sto sum bila so serklaz i toa so maska so svee a mi e loso sega ne pa vo bolnica koga znam kolku luge so potrebi imat tuka so mene
Треба да си живееме со неа и тоа е тоа. Сега овој сој што е слушав од доктори дека како обична настинка бил. Тогаш што е разликата? Само името.
Знам како се чувствуваш, комплетно истото ми се деси. Нема што да се обвинуваш, биднало што биднало. Ковидот кај тебе е поминат веќе, тоа е доброто, лошото е што 7 дена изолација се рачунаат од позитивен тест. Во меѓувреме цтг и прегледи ќе мораш на гак. Не се нервирај и не паничи. Стисни заби и издржи 7 дена.
За кого како. Не за сите е настинка за жал, ама да, за повеќето многу полесно се поминува од претходните соеви.
Девојки, Ивановски ми препиша инфузии со Лендацин или Медахон, 5 - 7 дена и вагинални полигинах, пробиотик и чај од брусница и увин чај. Нели се многу јаки овие антибиотици, некако страв ми е да ги примам, а од друга страна страв ми е и од бактериите, не знам што да правам, денот ми е страшен.... Ако примала некоја вакво нешто ве молам нека сподели.
@le.soleil а за 7 дена дава негативен тест овој сој сега? Зошто во првите бранови мм и по 14 дена беше позитивен.
Во текот на денот, обично до вечерта имаш резултат. Имаш и опција за неколку саати ама поскапо е така.
Толку трае изолацијата сега. Нели кога ќе ти заврши изолација веќе не те тестираат пак пошто тестпт може да покаже пак позитивен ама ти веќе не можеш да го пренесуваш вирусот. И нормално излегуваш од изолација и се враќаш на секојдневни активности. Вака барем беше јас кога бев во изолација.
@Erika.greeneyes а за пораѓај нема да бараат негативен тогаш? Или со сертификат за прележаност. Не знам како оди, многу страв ме фаќа.