Da da svetlo kafeni se :/ Mesevo em spusteno, em se grci cat pat, gotova sum... Vcera mnogu me bolese vaginalno, pa mu vikam na mm abe da ne se porodam do utre i sirot od strav nemozese da zaspie Aktivna sum tuka, pa koga kje dojde denot site kje znaete hahaha so mob vo race sum celo vreme, veruvam deka i od bolnica kje vi pisam odma
Mariz, i da znaes deka ke te cekame da ni pises,kako ke pomines, i kako ste so bebusko,pa da ne hrabres nas ostanatiteneka ti e so lesno,bog neka bide so vas.
Kako sto trgnalo moevo, da ne raskazuva nekoj drug pred mene ama ajde imam nadez, jas mislam deka kje bide nedelava... Prvo mislev porano da me bide vo Mart, ama April ubav mesec e, baska datum so ednocifren broj mi e nekako poubavo, pa uste da e 04.04. najubavo i jas sum 04 Fala inace, obavezno kje vi pisam
Женичκи, κаκо сте? Вчеρа бев на 4д и се е супеρ, κаκо што вели доκтоρот. Малκу ме замисли затоа што ги исκоментиρа поκачените леуκоцити во моκρачата. Ме пρаша дали имам чешκање или пецκање долу. Таκво нешто немам... Има ли неκој исκуство со ваκво нешто? Сипρетпоставувам се сомнева на баκтеρија/инфеκција. Нели?
Претпоставувам дека се сомнева на инфекција или бактеријата, така да за да мирно спиеш и не му ја мислиш направи си една уринокултура и ќе видиш дали има нешто Позз
Ah i mene veke denes me faka nekoja safra. Sakam da setam ama dole me pritiska i preponite me bolat a doma ne mi se sedu na soncevo, pa mi se spie i me mrzi nisto ne mi se pravi i seto toa prosledeno so filmovi sto i kako ke bide i seto toa e = totalno cuknata so pesnata place place pa se smeee e o eheeee blesava si ili ne
Добра песна баш за нас и мене ми се станува ,па сакам низ дома да фатам нешто, да одам до Стружанка откога викам да купам тетра пелени и уште некои работо...јас сакам,ама неможам, многу ме притиска надолу, и дека спуштенка повеќе под папоков тој дел од стомаков ми е тежок и едвај одам, си го држам ,да не ми тежи
Mami.. Kraen termin mi e 9.6.. Sakav da prasam od iskustvo, kakva obleka (bodi, pizamcinja, trenercunja, neznam sto drg treba- ama me razbirate ) da kupam, so kratki ili dolgi? Mh?
Јас се породив крајот на мај и да ти кажам дека пуштавме парно и во јуни. Бебето сеуште нема терморегулацијата и му треба топло. По мое земи си боди на долги и на кратки, јас пижами почнав да му облекувам некаде после третиот месец. Од облека најпрактични ми се видоа дводелните или целосни шпихозни без ногавички (стапалца) од причина што брзо растат.
и јас имам покачени леукоцити во мокрача, ама мене мојот доктор не обрна некое внимание, како да е ништо то, го прашав рече дека е нормално за трудница, а пак матичниот општ доктор, ми рече да пијам чај од брусница, или пак да јадам сува брусница...
женски како ви е крвта, јас да се пофалам дека ми е супер и тоа благодарение на аронијата.. пред 1 месец ми беше 107, сега пред некој ден направив крвна слика и ми се дури покачила сега ми е 114 хемоглобинот, дури и железото мио е многу добро, не пијам никакви лекарства други, само аронија јадам, е сега не секој ден ама во неделата 2, 3 пати,, по една мала рака, ја има во маркетите замрзната пакувана по едно кило, мислам дека беше на фунги флора, така се вика фирмата, ја чувам во замрзнувач, и кога сакам да јадам, вадам по една рака ставам во чинија, се одмрзне и ја јадам, малку е необична за јадење, ама ке пројде, се само да е добра крвта..
Значи од аронијата ти се појача крвта така? И кај мене е се послаба и послаба од 112, на 107, и сегга последно 102 Сакам да си ја појачам на природна база а цвекло нешто не ми се јаде а аронијата ми се свиѓа, замрзната така? Секој ден ја конзумираш и кое време од денот на гладно на сабајле или нема врска кога? Позз
Хм... чудно. Па и не беа поκачени κој знае κолκу... Тρеба бρисеви да ми земе за оκолу 3 недели. Ќе видиме тогаш. Тебе ти зедоа бρисеви? Ќе поκаже на нив аκо има нешто ( дај боже да нема). А чај можеби тρеба да се пие. Штета сигуρно нема ....
Женски, јас дојдов од ЦТГ, и виде докторов доволно плодова вода, постелка добра си го храни бебево, и вика ќе си чекаме уште Бебето е над 3 кг.Малку ме замисли дека бебево имаше тахикардија, вика тоа е дека мајката вознемирена,напната...инаку јас цела ноќ не спиев навистина сум напната периодов, само мислам во главава нешто Ама мислам го згрешија местењето, три сестри ме местеа разместуваа, тоа прекинуваше, неможеа да го фатат дека мрткаше...и сега во петок кај докторов пак
Etee dzabe sekiracii za taa plodova voda, a kolku mu bea otlucaite na bebeto? Zatoa sto eve jas sega koga bev vo 40ta nedela 150, 160 se kacuvaa, ednas samo se spusti 130... Ama nisto ne rekoa doktorite valjda normalno e, sto znam :/ Inace bolnickiot upat mi e do 6ti, pa ako ne se porodam do togas kje moram da vadam nov... Ah ova moe bebe
Тоа е нормално до кај 160, два пати кога бев беа до 140, 150, сега над 170,180, ама ти викам некако ме испоместија,едвај го најдоа...не ми беа баш сигурни, ај ќе видам петок
здраво идни мамички, како сте?Јас за железо пијам капсули хефарол, од 350 мг, по една нвечер, ама пред и после 2 часа не се конзумира млеко и млечни производи, и ми го покачи железото колку толку, 102 ми е, а иначе изметот е црн катран јас нешто последните денови неможам да спијам, се будам 2-3 пати во нокта и по 15 минути се вртам, лево десно, додека не заспијам пак..леле страшно си велам може огранизмот се привикнува на нокното буденје, кога ке треба да стануваме на 2 часа
Mamicki ve citak sekoj den ama denes si imam maka t.e.s.t ovie nekolku dena pa si vikam da se posovetuvam so vas,imsm nekoe cesanje odvreme na vreme vaginalno i nekoe blago crveniloa! mokraca ispituvav pred nedela dena i ne pokaza nistoa! imala lu nekoja od vas vakvo iskustvo i dali e mozebi nekoja poseriozna infekcija?
Mozno e da e kandida, no taa ne e mnogu opasna. Odmivaj se so soda bikarbona ili so caj od kamilica i pij si cajce od brusnica... Ako te cesa povekje napravi si brisevi, da znaes sto imas... Zatoa sto nemoze od nisto da cesa, jas mislam deka sepak e kandida, jas ja imav i nea ne ja pokazuva vo mokraca mora brisevi da napravis...