и мене тоа ме интересира, последно кога бев за брисевите во 35 да ми земат докторката ми рече бебето било спуштено да ме следеле на два дена на цтг….јас испаничив, во 36 недела отидов на цтг како шо ми кажа матичната се си беше мирно, кажав дека сум по препорака на матичен за да почнам со цтг и со рака ме проверија дали сум отворена..незнам како може ако нема индикација на цтг, да те проверат дали си отворена.. @Rtulka бидете живи и здрави
Мене докторот што ќе ме пораѓа во 36та недела ме прегледа вагинално а имав мирно цтг, мислев дека штом влезеш во 9ти веднаш прегледуваат дали си отворена
Nistoo nemam voopsto dojdov tuka demek za pregled 2 ctg mi napraia skross nisto kaj dvete e ajdee so raka da te pregledame vikat au ti si 3 cm veke otvorena i vodenjakot omeknat mislam rece ama puknat ne e i me hospitalizira ovde ama ne zna nisto drugo si sedam a nemam nikakvi bolki , ostaj pa nemat i kogo da prasa tuka da znaa sto e planirano so mene vaka sedam cela zbuneta
Не сум била на скрининг сеуште. За една недела сум на контрола и тогаш ќе се договориме со Др да ме прати за скрининг. Од вчера со главоболка се занимавам, не се напив ништо против болка до сега, ама уште малку ќе мора ако продолжи. Другото во ред, мокрам на пола час, ми се здосади одење до вц. Ти како си?
Мене ме немаат со рака проверено. Само гледаат цтг мирно и толку. А и не знам колку е добро да се проверува со рака толку рано, зошто може да го убрза процесот на пораѓај ако ти буричкаат.
Гледај до кај 13та недела да го направиш скринингот. Главоболка, не знам шо апче треба, прашај доктор. Одмарај спиј, масирај глава ќе помине. Јас со мачнина, јадам колку да наполнам стомак, некако уморна сум, ми се лежи повеќе.
Имав многу болки само и поради тоа отидов и ме прегледаа ми кажаа дека сум отворена, прво бев 1.5цм, во наредните денови се отворив уште толку и потоа ставив три утрогестан таблети, мирував до средина 37ма и еве сега не трга за жива глава
Јас имам болки сма издржливи мислам кога одам мислам дрка ќе испадне ама така ме боли ама јас сум имала поголеми болки бо менетруација лелеле до 26ти јули ќе се мрднам
Дечки еве сум, Се породив утрово во 8и 35 Царскиот помина перфектно, ептен сум задоволна. У сала не се ни осеќав дека сум на операција. Не стигнав да пишам, дур да одговорам на 100 позиви. Бебево се роди 4200гр
Фала ви на сите. На интензивна бев 2часа и после во соба. Одма дојде маж ми на посета и ни го донесоа бебето и си поседовме заедно 2 часа. Се осеќам како да не сум се породила утрово.