Жени со кичмиве што правите поточно крстот доле. Од вчера почна ама денес веќе е многу, јас дека лежам поголемиот дел од денот и како ќе станам или седнам малку не се издржува, треба да полежам па да потпомине. магнезиум земам редовно 31+4 сум
Па подобро да не носат новороденчиња во Ковид оддел. Тешко ќе е сигурно, ама неколку дена ќе се само, побезбедно е за бебето така.
Купив козметика на Валеда, шампон, млеко за тело и нешто за газе. Ваљда. Ќе сликнам до после дали сум погодила. Купив цуцли и шише. Исправ креветче. Алишта на ред. Си купив и влечки. И торба бе. Со Unicorn e Срам ми е со куферчето да одам, ми рекоа само основни работи да носам. Туку, да ве прашам, ланолин од кога мачкате? Може да почнам нели?
Сакам да ги видам влечките. Дека појќе пати ги спомна. Мислам на онакви влечалки ко на Јелена, ме папучи за дома, ако убо разбрав.
Зависи од состојбата на мајката. Многу од мајките си идеа дома без бебе, па се враќаа по некој ден да си го земат. Јас се породив во петок, ме пуштија во понеделник.
Ова е некоја сериозна работа, вчера и денес отприлика ова време навечер десната нога не ми функционира. Не можам да застанам на нога, подуена ми е како со пумпа да ја пумпал некој. Доле на стапалото. Отокот ме боли на мал допир. Не можам да издржам. 2017та имав среден перикарден излив на срцето, ова со отекувањето почнува да ме плаши. Инаку 23та недела сум.
Мешиња пиете некој пробиотик? Јас не пиев досега ама овие неколку дена како подуен го осеќам стомакот, осеќам тежина и гасови. Кој пробиотик може да го земам? Или може било кој?
Не се плаши, оди утре и испитај се што треба, притисок, димери, крвна слика, урина, скриен шеќер можеш исто, секако до 28ма недела се испитува. Инаку што имам читано трудници, а и од искуство на блиска претежно десната нога им е отечена. Најверојатно повеќе се користи па тежината оди на неа повеќе.
Јас почнав да мачкам дома кога дојдов,кога веќе почнаа да ме болат брадавиците од толку влечење.. пред тоа не ми текна да мачкам.
Како сте мешиња Јас се чуствувам многу емоционлно. Јас порано не бев ваква личност ретко солза да пуштам инаетлива борбена до крај во било која ситуација или кавга со мм. А сега сите емоции ми се пута 5 пати зголемени. Прво еве ќе го земам пример мм кон него ми се најмногу сменети чувствата, љубовта како прв пример многу повеќе не дека пред тоа не сум го сакала само сега некако чуствувам некој мир во душа и повеќе потреба од него, второ при мало недоразбирање мислам срцето ми плива во солзи чуствувам болка во гради буквално, гласот ми се менува како за и веќе солзите се тука. Дури немам храброст да му искажам како се чуствувам, а го гледам му е чудно како да не ме разбира, мажи Знам дека е од хормоните ама како друга личност сум до кога ќе биде вака период ли е
Sega me Pregledaa pak vikat 2 cm si nisto ramo ti e tebe da ne ti davame djabe imekcii za bolki koga bebeto e vo red imat voda da cekame bolki sami da idat… izgleda ke oda doma i taka su pri kraj so kovidot ke cekam uste 2-3 dena i ke pojda pak remedika…. Lelee istoria se napraiv
ИСпитав сите параметри за тромбоцитите и димери имам испитано пред некоја недела и се е во граници на нормала. Сега исконтактирав интернист, таму остана да поминам....не сакам да се враќам на такво место но дајбоже да не е до толку работата