Кандидата ја покажува или на брис илина уринокултура....јас сум со неа од време на време,таа предизвикува чешање и црвенило, одмивај се како што кажа Мариз со сода, а навечер со камилица..ако за неколку дена не помине, оди на лекар.
Zdr NA site jas pisuvam odvreme navreme no postojano ve pratam I citam.Pred 3 dena mi se pojavi bolka vo polovinata samo vo edna tocka e I koga odam posebno koga ke zastanam na levata noga bolka ta se siri NA leviot del od gazot I prodolzuva nadolu kon levata noga kako nekoe struenje.Koga sedam sum dobra ama koga odam iskrivena sum celata.Ovaa prv pat mi se slucuva nikogas do sega sum nemala problemi so kicmata sega znam deka e sigurno od bebeto se siri
Raste I zatoa.dali nekoja imala vakvo iskustvo I dali ke mi pomine.Se plasam malku posto bolkite stanuvaat mnogu pojaki posebno navecer.Pozdrav do site majki I vi posakuvam so lesno
јас исто имам чешанје, ама си знам од што ми е, ја иритирав кожата од нов брич и сега влакната растат, и ужасно чеша... мислам колку поголеми се се повеке чешаат, незнам што да превземам, се мијам со камилица, ставам крем, несмеам повторно да се избричам, утре ке направм уринокултура се надевам ке биде негативна, пред 1 месец правев беше во ред, и не ме чеша вагинално внатре, туку баш околу усните, каде што допираат влакната на слузнуцата, некогаш заборавам, ама посебно навечер... уф
Aj da ckrtnam i jas nekoja zalba nekoja falba.. CTG dobro,krvna slika dobra,leukocitite padnale na dvanaeset ipol(tolku trebalo).Vo mokraca ketoni no najverojatno deka do denes piev antibiotici za da simnam leukociti.Koj znae potocno neka mi kaze. Ptocitav vo nekoj post,mislam dek @espana bese,isplasena deka bebceto na tonovi tahikardicno. Mene vo Skopje me stavaa po cetiri pati dnevno,za pet dena se bese do kaj 170,ovde na klinika isto.Samo kaj maticen koga bev utroto pokaza 200.I mene toj isto mi kaza.Bebe tahikardicno deka ne celosno zrelo.Ne mu kazav deka e prv pat.Ke vidime sledniot kako ke e ama nema prostor za panika. Nekogas nasata voznemirenost deluva i vrz niv. Inace go vidov i skavceto so koritce,pa i ne e taka malo.Go belezav za kupuvanje . Kolickata taa sto mi se dopadna komplet so transporter i tasnicka,ne mi ja sobira vo bagaznik.Morav da belezam druga.Sakav da bide takva sto rackata da se vrti za da mozes koga e bebceto pomalo da bide svrteno na kaj tebe. Krevetce najverojatno od montaznite.Drvenite mi se nekako glomazni i ne mi odgovaraat zaradi prostorot. Lulka mnogu ubava isto taka bendisav,isto taka ne e drvena tuku e montazna i ne e mnogu skapa,2700 den. Taman za vo dnevna. Alista na pola isprani,uste drugata polovina,pa da vlezeme vo devetti i da cekameda se porodime. Aj da ne pisuvam za nelagodnostite sto gi cuvstvuvam sekoj den ...citam skoro sekoja gi ima. Pocnav da se banjam sekoj den,neznam dali ne cini ama ne se izdrzuva zaradi potenjevo pred se. Iako sum doma,vtor pat izlegov za na lekar so se vika i samo od edna prodavnica odbiram se,mnogu brgu malaksuvam i mi studi odozdola.Em mi studi em kako da ke ispadne sinko.Taka se cuvstvuvam.
Труднички, ете влезена сум во 30 недела и морам да прашам има ли некој искуство со несоницата? Мислам ова веќе не е нормално, преќу ноќ спијам 3-4 часа максимално, се будсм во сред ноќ и толку, не можам да презаспијам. Преку ден ако легнам спијам кратко и тоа ко да не спијам, ко будна да сонувам Некако ме загрижува ова, период ли е, што ли е? Инаку, многу сум и зафатена, можеби и тоа влијае, ама сепак изморена сум, како телово ми издржува само? Стомак ми е огромен и јас сум оооогромна, едвај се движам, бргу се изморувам, грбот ме убива и така... што ќе биде до крајот
Eve me mene so ista maka... Na pocetokot do kaj 25ta nedela spiev kako zaklana i toa rano legnuvav, nakaj 11 stanuvav. Od koga pocnav da stanuvam pocesto za vo wc nikako nemozam da zaspijam posle toa, nekogas kje se pomacam i kje uspeam, eve denes ne uspeav pak vo 5 stanav, a vo 12 zaspav i nema spienje... :/ Kako bebe nekoe si toplam mleko, go pijam nabrzinka taka toplo i se vrakjam na spienje... Ako uspeam, uspeam ako ne cel den utepana sum...
Dobro utro mamicki i idni mamicki, jas denovive sum epten zbuneta i taka po malku nervozna. Ne od strav za poragjaj, tuku da ne ne mu tekne na bebus da iskaca, pa da me poragjaat so provokacii ili nedaj boze carski (ic nesakam carski)... 39+5 sum, citav deka do kaj 42 ima nekoi sto se porodile, znam i moja drugarka ja porodija 42 prvo i probuvaa so provokacii, pa ne se otvori i poradi toa carski... ama nejzinoto bebe vo 42 bese 3500.. moevo sega e tolku :/ Cekam do 04.04 pa ako ne se porodam odam na 06 na kontrola i neznam sto kje bide :/ Malku cudno mi e sto so zrela postelka 3ti stepen sum vekje 3 nedeli :/
јас искрено како што пишав не ја конзумирам секој ден, во неделата 2 до 3 пати, а уште поубаво е ако е секој ден, препорачливо било на гладно, ама јас насабајле не можам ја јадам, ја јадам навечер место вечера,,и јас цвекло одамна не сум пробала, некако душата не ми го сака,,пробај аронија и она е малку тешка за јадење ама мене ми помогна за крвта да ми се покачи,,поздрав
марис мојот 1 термин за првото дете ми беше до 1 април, а се породив на 5, така да не се секирај имаш уште време, даваат до 1 недела фора ако не се породиш сама, ако не уклучуваат провокации, и јас со провокации се породив, ама јас од четврток почнав со болки со 2 прста отворена, тешко се отварав, се отварав 3 дена, па во сабота се породив и тоа вечерта во 10.. 3 дена со болки а ич отварање немав после со провокација се отворив за 2 саата,, е сега секој со своја приказна, секој е различен, не се секирај уживај во овие денови..без нервоза и напнатост, се ке биде во ред..
јас сеуште не сум змала брисеви, ми рече докторот кога ке влезам во 9, ке одам накај 20 април, тогаш влегувам во 9, не е страшно чај од брусница , не се секирај..ти си изгледа 1 недела пред мене..
@Sky-butterfly izgleda nesonicava e kaj site,vidi po cel den sme niz temava ...znaci koga spieme koga drugi obvrski terame? Sala na strana,moze ne mi e nesonica no tesko zaspivam,em od misli em od cesto mokrenje... Valjda e normalno.Jas sum neli pretezno na lezenje,pogotovo vo bolnicata koga bev pa pak ne spiev. No nemoj da se premoruvas,reduciraj nesto od obvrskite.Mada ti mi se cini imas i pogolemko,taka da djabe sovetuvam okolu toa nema reduciranje.
Не мисли многу. Како ќе биде-така. Јас се породив во 42 недела...никаков знак за пораѓање, ниту болки, ништо...Провокации не помогнаа и завршив со царски . Исто како тебе викав - не сакам царски никако, но сега па се молам и за второво со царски да се пораѓам . Важно да бидете добро и двајцата, и брзо да се опоравиш после тоа. Како и да е, во државните најчесто инсистираат на природно...Па да се надеваме дека ќе биде како што сакаш ти
jas сум влезена во 31 недела, и последните 2-3 дена се будев на 2-3 часа и неможев да заспам,ама вчера не спиев намерно дента, иако многуми се спиеше, и си легнав доцна, и спиев нормално, за чудо... само еднаш се рзбудив
@mariz, уживкај, опушти се, како и да се породиш, да сте живи и здрави, ама најважно ти се ближи големиот ден @galapce, за тахикардија, докторов рече не е страшно, ама мајката мора да се смири, а како ????барем јас мојава напнатост ја контролирам , ама неможам потполно што да правам.Ајде утре сум пак на цтг, ќе видам како е . Докторов ми спомна дека треба да се јавам порано од термин за контрола, ако: 1.Осетам истекување на многу млаз вода 2.Осетам болки,контракции 3.Ако видам на бришење густ секрет со кафена или црвена крв,тоа бил мукозен чеп. Има ли некоја од веќе станатите мамички искуство со паѓање на чепот...? А за спиење не паметат кога сум спиела убаво, мирно цела ноќ.На почеток милијарда филмови, на средина(поради тоа што ми се случи)пак само лежев мислев , се гледав да не сум прокрварела, сега возбудата и стравот испомешани....ајде има време, ќе се наспијам
Мене мукозниот чеп ми падна во сабота а се породив во понеделник. Болките ми почнаа вечерта сабота према недела, но гинекологот кога ме припремаше последните неколку недели пред пораѓај, ми рече дека по паѓањето на мукозниот чеп може да поминат и до 7 дена па да отпочне процесот на раѓање. Инаку кај мене беше кафеавкаст секрет, но не обилен.
Mene od vcera mnogu me boli pozadi karlicara a mislam i deka malku se spusti stomakov.sinojka i na dva pati imav kontrakcii koi na kraj zavrsija vo wc so kakanje.duri mi bese strav da kakam Neznam bolkite od pozadi dali se nekakov znak ??? Se muslam na dr.da i se javam pa utre zadutre ako e na smena edno ctg da napravime a i vaginalno da ne sum otvorena. Jas ja teram 38 nedela.i so cepot nemam iskustvo, mozam za pukanje na vodenjak da vi kazuvam
@mami blue Болка назад во кичмата може да е знак дека се отвораш. Не чекај до задутре...ако и денес имаш болка одма оди...Колешка моја така цел ден имаше болки (на работа беше), па кога отиде на лекар (за секој случај) испадна дека е 2-3 прста отворена...