1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Честиткиии:l:

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Што направи ти? Беше ли пак на контрола?

3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Честитки.
    Живо и здраво да е мажулето.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.830
    На Rubiii и The_Doctor им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Добро утро и честитки на новите мами.

Јас дојдов да се пофалам/пожалам. Помина првиот скрининг и се е во ред, пренаталниот и исто покажа дека се е во ред и дека баткото ќе има братче.

Е не успеав убаво да се израдувам на цела позитива, зошто од денес сум официјално ковид позитивна;(. Ме држи цела ноќ некоја глупава температура од 37,5 ама болките во грб и колкови кои и онака беа тешко издржливи, сега се страшни. Од 1 ноќеска, се вртев и превртував и никако да фатам позиција и да дремнам повеќе од 15 минути без болка. И изгрејсонце дочекав и сите чавки ги избројав низ прозор. Две ипол години се пазев и успеав сега да закачам. Нит знам каде, нит од кого. Деновите ми се сведени на носење и земање дете од градинка, ако влезам во маркет нешто да испазарам исклучиво со маска. Додуша деновиве и по лекари и контроли одев, ама никогаш нема да знам од каде закачив.
    Сега и за мали се секирам. Среќа у несреќа последно без маска го видов вчера утрото кога го носев во градинка. После тоа беше кај моите, па надвор и кога дојде јас веќе се осетив дека не сум арна и ставив маска, а ноќеска си спиеа сами со татко му.

Сега останува да се надевам дека брзо и лесно ќе помине се.

На mal.ecka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Cloverrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    1.238
    Ако мислиш за водењакот си појдов кај матичниот со лента провери рече само имам зголемен исцедок.
    Ама сега во пон. ми доаѓа докторот и мислам дека ќе клекнам на колена да ме задржат и да го извадат бебево, толку ми е тешко овие два дена, не е реално ;(

@Rubiii Честито мајка :inlove::inlove:

На Rubiii, fana, The_Doctor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    1.238
    Колкав сака нека биде ич не сакам царски, решена сум до крај да пробам природно да терам, што и е друго работа на сестрава доле… :rofl::whew:

На Bebulleee, Doktor F, Bebetoo и 2 други им се допаѓа ова.
  8. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    50.868
    Честитки, да сте живи и здрави

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.130
    Допаѓања:
    111.100
    Честитки на новите бепчиња, да се живи и здрави сите! Го читав оној Ненад Лазаров, он имаше пишувано дека трудни после 26та треба да се пазат од Ковид. Ама не ми е он многу веродостоен па не знам зошто баш таа недела. Јас имам 2 пати сигурно со тест прележано и еднаш мислам беше Ковид ама не правев тест јер немаше некое време баш баш и тогаш веќе бев трудна, прво тромесечје. Вакцинирана со 2 дози. Искрено мислам дека сега веќе е бизнис ковидов, а реално поминува кај поголем дел лесно. Знам дека кај некои не поминува баш лесно, имам во фамилија ептен блиски 2 случаи од кој еден заврши лошо. Сепак скоро па 6м сме слободни и без маски, на повеќето места, се покажа и докажа дека најголем ризик се овие што патуваат, воведи ги тестовите пред и после патување и ајт на здравје. Досега моиве блиски сите се заразиле на патување, во авион, од патувалци дојдени од друга држава... и затоа сметам дека треба да се направи на граница/аеродром и 3 дена после патување уште еден тест, да се направат подостапни истите и ајт на здравје, се дур владее чумава, односно дур не излезе некоја друга болештина, недајбоже.

Јас сум иначе пак у муд апам се живо и диво, нервозна и никој не ме разбира на светов. Се карам со мм, со мајка ми, со дете... се ми смета... уште некој саат кај мајка и едвај чекам дома да си дојдам. Ми идат 2 блиски свадби, да сме само читави зошто и двете ми се драги и сакам да одам, а ми следи и преглед следната недела односно соочување со реалноста, колку сум качила на одмор килажа.

На Rubiii и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    15.772
    Јас ги имав истоте симптоми и поминаа за 1 ден. Повеќе течности и повеќе лежење
    Со лесно

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Елена сестрата те исплашила за разни видови на сипаници. Си испитала за рубеола, а низ градинки и кај деца е варичела почеста, не дека не постои рубеола. Во ред е да се пазиш, ама сепак бременоста трае 9 месеци, не може да се допазиме од се. Само господ нека не чува

12. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Еве маж само принесува нешто:D
    Јачекам матичнава да видам што ќе каже кога да направам една кс и за болкиве што смеам да пијам, почнуваат да стануваат неиздржливи, нит раздвижување, нит седење ниту лежење помага;(. Пиев магнезиум директ и не ме пушти ниту малку.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.130
    Допаѓања:
    111.100
    Магнезиум со парацетамол. Тоа комбо мене ли го кажаа за болки.

На JuLleE и Ano им се допаѓа ова.
  15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    15.772
    Можеш парацетамол да се напиеш. Јас и поткашлував па да не се спушти на плуќа ми дадоа и 1 доза панцеф (10 дена)
    А магнезиум директот мислам дека е слаб, прашај дали можеш 2 одеднаш да земеш. Мене ми дозволија тогаш за време на ковид. Пиев и вит Ц од 1000 и Д3 од 2000

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.830
    @Ano со лесно да поминува:(
    Кога нема никакви мерки , ќе се чудиш од каде си фатил. И ние така , мислевме синко донел од градинка, а излезе он после нас позитивен. Не го мисли , децата полесно поминуваат. Ние фативме делта, овој омикронов е полесен.
    Исто бев трудна 7-ма недела.

Значи прогнозата не ми беше успешна, батко ќе биде :l: Шо убаво, сигурно е среќен баткото :inlove:

На JuLleE, Coco31, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.385
    @Rubiii нека е живо и здраво :inlove:
    @Ano со помин :hug:

На Rubiii и Ano им се допаѓа ова.
  18. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Јас ја земав медела калма и бибс цуцли, ама сакам да земам и бибс шише после зашто калмата не била за адаптирано а од кај да знам како ќе биде дај боже да не ми ни треба

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Да да, земи едно и такво. Па после ќе видиме што ќе прифатат

На GoldenFrida и Ano им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Фала женски. Еве искомуницирав и со матичната и со гинекологот и начелно тоа е тоа. Само да поминува побрзо

Не, ама битно се да е во ред :). Баткото уште не сме му кажале. Со ова коронава не може ни ние да се израдуваме. Јас сум исплашена, ама мм 5 пати повеќе од мене:drunk:

На JuLleE, AngelOfArh, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.