Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Честиткиии:l:

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    776
    Што направи ти? Беше ли пак на контрола?

3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Честитки.
    Живо и здраво да е мажулето.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.421
    Допаѓања:
    126.038
    На Rubiii и The_Doctor им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.616
    Добро утро и честитки на новите мами.

Јас дојдов да се пофалам/пожалам. Помина првиот скрининг и се е во ред, пренаталниот и исто покажа дека се е во ред и дека баткото ќе има братче.

Е не успеав убаво да се израдувам на цела позитива, зошто од денес сум официјално ковид позитивна;(. Ме држи цела ноќ некоја глупава температура од 37,5 ама болките во грб и колкови кои и онака беа тешко издржливи, сега се страшни. Од 1 ноќеска, се вртев и превртував и никако да фатам позиција и да дремнам повеќе од 15 минути без болка. И изгрејсонце дочекав и сите чавки ги избројав низ прозор. Две ипол години се пазев и успеав сега да закачам. Нит знам каде, нит од кого. Деновите ми се сведени на носење и земање дете од градинка, ако влезам во маркет нешто да испазарам исклучиво со маска. Додуша деновиве и по лекари и контроли одев, ама никогаш нема да знам од каде закачив.
    Сега и за мали се секирам. Среќа у несреќа последно без маска го видов вчера утрото кога го носев во градинка. После тоа беше кај моите, па надвор и кога дојде јас веќе се осетив дека не сум арна и ставив маска, а ноќеска си спиеа сами со татко му.

Сега останува да се надевам дека брзо и лесно ќе помине се.

На mal.ecka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Cloverrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    700
    Допаѓања:
    1.564
    Ако мислиш за водењакот си појдов кај матичниот со лента провери рече само имам зголемен исцедок.
    Ама сега во пон. ми доаѓа докторот и мислам дека ќе клекнам на колена да ме задржат и да го извадат бебево, толку ми е тешко овие два дена, не е реално ;(

@Rubiii Честито мајка :inlove::inlove:

На Rubiii, fana, The_Doctor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    700
    Допаѓања:
    1.564
    Колкав сака нека биде ич не сакам царски, решена сум до крај да пробам природно да терам, што и е друго работа на сестрава доле… :rofl::whew:

На Bebulleee, Doktor F, Bebetoo и 2 други им се допаѓа ова.
  8. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.358
    Допаѓања:
    51.276
    Честитки, да сте живи и здрави

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.814
    Честитки на новите бепчиња, да се живи и здрави сите! Го читав оној Ненад Лазаров, он имаше пишувано дека трудни после 26та треба да се пазат од Ковид. Ама не ми е он многу веродостоен па не знам зошто баш таа недела. Јас имам 2 пати сигурно со тест прележано и еднаш мислам беше Ковид ама не правев тест јер немаше некое време баш баш и тогаш веќе бев трудна, прво тромесечје. Вакцинирана со 2 дози. Искрено мислам дека сега веќе е бизнис ковидов, а реално поминува кај поголем дел лесно. Знам дека кај некои не поминува баш лесно, имам во фамилија ептен блиски 2 случаи од кој еден заврши лошо. Сепак скоро па 6м сме слободни и без маски, на повеќето места, се покажа и докажа дека најголем ризик се овие што патуваат, воведи ги тестовите пред и после патување и ајт на здравје. Досега моиве блиски сите се заразиле на патување, во авион, од патувалци дојдени од друга држава... и затоа сметам дека треба да се направи на граница/аеродром и 3 дена после патување уште еден тест, да се направат подостапни истите и ајт на здравје, се дур владее чумава, односно дур не излезе некоја друга болештина, недајбоже.

Јас сум иначе пак у муд апам се живо и диво, нервозна и никој не ме разбира на светов. Се карам со мм, со мајка ми, со дете... се ми смета... уште некој саат кај мајка и едвај чекам дома да си дојдам. Ми идат 2 блиски свадби, да сме само читави зошто и двете ми се драги и сакам да одам, а ми следи и преглед следната недела односно соочување со реалноста, колку сум качила на одмор килажа.

На Rubiii и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    18.519
    Јас ги имав истоте симптоми и поминаа за 1 ден. Повеќе течности и повеќе лежење
    Со лесно

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.922
    Елена сестрата те исплашила за разни видови на сипаници. Си испитала за рубеола, а низ градинки и кај деца е варичела почеста, не дека не постои рубеола. Во ред е да се пазиш, ама сепак бременоста трае 9 месеци, не може да се допазиме од се. Само господ нека не чува

12. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.922
    На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.616
    Еве маж само принесува нешто:D
    Јачекам матичнава да видам што ќе каже кога да направам една кс и за болкиве што смеам да пијам, почнуваат да стануваат неиздржливи, нит раздвижување, нит седење ниту лежење помага;(. Пиев магнезиум директ и не ме пушти ниту малку.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.814
    Магнезиум со парацетамол. Тоа комбо мене ли го кажаа за болки.

На JuLleE и Ano им се допаѓа ова.
  15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    18.519
    Можеш парацетамол да се напиеш. Јас и поткашлував па да не се спушти на плуќа ми дадоа и 1 доза панцеф (10 дена)
    А магнезиум директот мислам дека е слаб, прашај дали можеш 2 одеднаш да земеш. Мене ми дозволија тогаш за време на ковид. Пиев и вит Ц од 1000 и Д3 од 2000

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.421
    Допаѓања:
    126.038
    @Ano со лесно да поминува:(
    Кога нема никакви мерки , ќе се чудиш од каде си фатил. И ние така , мислевме синко донел од градинка, а излезе он после нас позитивен. Не го мисли , децата полесно поминуваат. Ние фативме делта, овој омикронов е полесен.
    Исто бев трудна 7-ма недела.

Значи прогнозата не ми беше успешна, батко ќе биде :l: Шо убаво, сигурно е среќен баткото :inlove:

На JuLleE, Coco31, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.145
    Допаѓања:
    124.592
    @Rubiii нека е живо и здраво :inlove:
    @Ano со помин :hug:

На Rubiii и Ano им се допаѓа ова.
  18. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Јас ја земав медела калма и бибс цуцли, ама сакам да земам и бибс шише после зашто калмата не била за адаптирано а од кај да знам како ќе биде дај боже да не ми ни треба

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.922
    Да да, земи едно и такво. Па после ќе видиме што ќе прифатат

На GoldenFrida и Ano им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.616
    Фала женски. Еве искомуницирав и со матичната и со гинекологот и начелно тоа е тоа. Само да поминува побрзо

Не, ама битно се да е во ред :). Баткото уште не сме му кажале. Со ова коронава не може ни ние да се израдуваме. Јас сум исплашена, ама мм 5 пати повеќе од мене:drunk:

На JuLleE, AngelOfArh, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.