Proveri se najubavo, i jas bev 5 prsta bez da znam. Nishto ne custvuvav. Otidov na eho i ctg, nishto ne mi rekoa nitu vidoa. Im kazav samo deka dole imam jaki bolki nekolku dena, me proveri so raka i mi vika a ti ne si za doma 5 prsta si otvorena ke te zadrzime za poragjaj
Isto i jas. Iskreno do 10 prsta nishto ne setiv, nishto mnogu pobolni menstruacii sum imala. Bolki pocnaa od koga mi stavija provokacija zoshto ne se simnuvashe bebeto.
Искрено, сега за сега ми е битно да препознаам кога треба да идам во болница А за понатаму дека врска немам што ме чека, за сега немам некој голем страв, ќе видиме дали ќе бидам на исто кога ќе влезам и во 9ти
Izdrzi do vtornim, stiskaj. Ako primetish deka vekje odenjeto ti e tesko radi bolki dole, kako da ti se siri karlicata ne znam kako da objasnam pojdi porano. Mene do sam kraj primer vodenjak ne mi pukna, oni mi go puknaa pred poragjaj
Женски за низок хемоглобин кои апчиња/сируп или слично ви помогнаа? Мене матичната ми рече хемовит да земам па сакав да ве прашам дали некоја има искуство со истите или да земам некои други?
Nemoj da se plasish ako ti e prvo dete. Nemash od shto da se plashish, ne znaesh kako ke bide. Realno ne ni znaesh od shto da se plashish ako nemas iskustvo prethodno bashka sekoj poragjaj e razlicen, nema dva isti. Moze kako pesna ke pomine. Jas stalno si vikam peshterskine lugje cim proshle se toa vo nikakvi uslovi za nas nema gajle. Site isto sme doshle na svetov, drug nacin nema i nemoj da vikash koga ke se poragjash, cuvaj ja silata. Glupa sporedba ama si cula nekoe zivotno da vika na poragjaj, ne. Samo cuvaj ja silata i dishi pravilno. Ke te vodat doktorite ponatamu shto kako
Епа мн е интересно како сите имаат различна прикзнс и како секое женско тело е различно и никогаш нема да се знае до крај ајде здравје да издржам до вторник ))
Devojkii poslednoo i ne ve zamara haha, komecno resia ke mi davat sega provikacia sum samo 3cm otvorena kazete mi sega od prilika posle kolku vreme se poragat? Aufff nemate pojma kakva pancarka sum jas mislam Ke begam od prozor
Дали тие болки ти прекинуваа или беа константни тие неколку дена. Пример денес те боли 1 саат и толку, утре пак? ❤️
Мене моментално ме боли кога одам, нс моменти кога лежам. Ама кога одам како да ме сече доле као да ме распрува, па ќе престане па ќе стасам до КАМ па пак така па после скроз ќе исчезне.
Прво дете ми е да, и за тоа за самиот чин на породување за сега сум искулирана, може ќе ви звучи смешно А воглавно сум паничар, ама некако за ова за сега гледам да не си стварам предвреме притисок, бидејќи како што кажа, секој пораѓај е приказна за себе. Само бидејќи сум со серклаж се молам да издржиме со беба уште три и пол недели до 36+ и да отидам на време во болница кога ќе дојде време Фала ти за советите
Да си ги кажам јас маките, може ќе има некоја со совет. Имам пишано дека имам анксиозност и панични напади, ама сега се плашам да не е нешто друго. Минатата недела бев под голем стрес постојано, главно за мои хипохондрични мисли и скоро секој ден имав по мали палпитации на срцето. Е сношти пред спиење малиот си ја удри главата и многу се исплашив, го чував 2 саати игравме и ко си легна конечно мене страшна аритмија и тахикардија ме фати. Значи 5 минути не можев пулсот да си го средам, неправилно и пресилно чукаше. Не знам дали беше паничен напад или е некој проблем, се напив верапамил ама веќе бев во паника влезена и ништо не помогна. Мислев готово умирам. Тргнавме за в болница, ама прво во Плодност заминав среќа мојата докторка беше, ми мереше притисок и екг, се во ред само тахикардијата од страв. Диазепам од 2мг ми рече да се напијам и ако не се смирувам одма на интерно. Ја виде и бебушка, таа порасната сите мерки за 2 недели понапред, а скриен шеќер немав. Не искоментира ништо, прочитав на извештај јас точно 34 недела, а таа за 36 одговара и 2750 грама. И за неа се исплашив ама среќа го пушти срцето нејзиното немаше тахикардија, се е во ред. И сега сум во страв константен да не ми се случи нешто. Ми рече верапамил редовно да пијам и да не паничам, уште малку има до пораѓај. Дали има некоја искуство со аритмија и тахикардија? Знам @flower30 дека имаше, дали така наеднаш те фаќаше како неправилно да работи и силно? Кога во денот верапамилот го пиеше? Изумив да прашам од паника. Дајте ми некој совет што да правам, многу сум исплашена.
Баш ми е мило што првиот скрининг помина и се е во ред. За ковидот и малиот не се секирај, не значи дека ќе фати. Ние зимово прележавме, јас и мм со симптоми и температура, малата цело време со нас, и ништо, никаков симптом немаше. Така да не значи дека тој ќе фати сигурно. Ти посакувам побрзо оздравување.
Poslednite bolki mene 3 prsti otvorena koga bev bea na tocno 8min okolu 30 min stegashe kako menstrualni bolka ni da sedam ni da lezam ni da dvizam nisto ne ja smiruvashe taa bolka bash zapisuvav na 8min 2 dena taka denje nokje bez prestan I ojdov me porodija so provokacija