@jelo јас пијам Хемовит преку еден ден. Во деновите кога го пијам, не земам пренатални бидејќи во него има фолна и Б витамини.
Zdravo decki Jas sum taze porodena, mailot na 24ti ke pravi 11 meseci, a megjuvreme sum povtorno bremena 6ti mesec mnoooooooogu porazlicna bremenost, zensko ovoj pat. Stomakot mi e ogromen a samo 4,5kg sum popravena i nosam mnogu nisko. Imam bolki postojano. Primav i utrpgestan i dobrostan. Vekje ne nekollu dena. Prijavuvam cudni bolki postojano no doktorive insistirat deka e se ok so bebeto. Posledno vo 20 nedela na skriningot cervix bese 33mm. Bebe odgovara na merkite tocno. Sakav da prasham dali nekoj ima vakvo iskustvo?
Ќе ми објасни некој што значат тие врвчиња на цтг-то, контракции мислам како заоблени требаше да изгледаат. Иначе бебуш е доле ниско, не ни моеше главчето да го измери како што треба, па ваљда затоа излегува дека заостанува 5 дена по мерки м?
Мене до сега таа долната линија секогаш ми била мирна. Ова кај тебе да не се лажни контракции? Тие што се разбираат нека кажат. Што рече матичната?
Рече дека си е ок цтг-то. А јас не дека осетив нешто па да ми се стегнува стомакот. 35+6 - 2502 гр, а според мерки 35+0
Како сте со притисок? Овие два дена ми е низок со тапи мигренозни главоболки, се мислам да се напијам електролити, можеби нешто минимално да сум дехидрирала бидејќи често уринирам… Буквално не можам од кревет да се поместам, млитаво и омалаксано се осеќам
Утре сум пак на цтг па ќе видиме Јас директно на вистински ќе одам хаха. Имав едно време болки ама кога одев на цтг се смируваа и затоа не ги регистрираше.
Јас друго да прашам Вие што сте 37+ како терате? Јас од спална до дневна едвај стигам. Кичма ме боли, доле ме боде, едвај станувам, едвај седнувам. Вртењето во кревет навечер ми е олимписка дисциплина веќе