Ама нови бебиња имало тукаааа Нека се здрави и живи џиџвиганите Се раситна и Јули, стасавме и ние во Август Освен шо имав болки во стомак и контракции други маки немам фала богу, ни кичма ни колк ништо пу пу пу многу ми е различн оваа брееменост. Доста се фалам, да не се истркалам од утре вкревет
Јас овој го нарачав. 58+15 за достава. Имаше убави коментари и многу нарачки на овој модел. Уште не е стигнат. Се надевам ќе се погоди
И овде е многу жешко жени едвај издржувам. Не сум ослободена скроз, ама доброто е што работам до 12 сега
Немам болки, онакви силни. Лежев и се смирија. Додека не ме фатат или евентуално да ми пукне водењак, дома ќе чекам. Може и со денови да чекам после чепот. Читам не оделе веднаш после чепот.
Mene mi dadoa vcera kraj 1 provikacia i do 12 na polnok imav bolki ama samo do 5cm se otvarav i veke ne mozev 12 saati so bolki pa mi dadoa edna infuzija glucose pisuvat i sun zaspala do sega i sega nemam vise voopsto bolki ne znam sto e sledno sega :/
Женски и јас сабајле во 3 си отидов ремедика на дежурен, тој притисокот доле пак исто не поминуваше и трк. Ефремовски ме прегледа затворена сум арно ама на цтг има активност не е во интервали вика тоа е добро ама има. Баш ги сеќавав и јас стегањата како нелагодност кога се правеше на цтг планинката. Дома на лежење пак и но спа и магнезиум тоа е. Срцето ми лупа од страв незнам како да се смирам вака поголема беља можам да си напраам. Вие што сте имале лажни контракции по колку време уште сте терале, јас сум од утре 32 недела и ми вика док.бар уште една две недели да се издржи ама и дека не се знаело што може да биде. Среќа вика инекциите примени ти се Давајте утеха
Од 27ма недела имав контракции, силни ама нередовни (некогаш и поредовни ноќно време) и доста често. Се породив во 38+5, со царски затоа што не излегуваше бебето. А претходно се стискав броев недела по недела и се радував на секоја помината. Така што одмарај повеќе ќе биде се ок.
Воопшто да не се секираш. Од 33та недела точно го чувствував истото што и ти. На Цтг контракции и тоа некои беа и на точни интервали. 2 недели апла строго мирување, до тоалет станување само, јадење во кревет, а после почнав по 5-10мин. на тераса и на крај воопшто не мирував... Пиев магнезиум, ставав утрогестан. Контракции такви имав булвално до крај али бебе си остана во стомак до 38ма недела. Еве и други на форумов што сме тука негде до недели, толку имавме страв од предвремено породување а сите скоро си дочекавме 37 38ма недела.
Фала ти мила, одмарам јас и онака на патолошка сум цела бременост и тоа ме нервира и покрај толку одмарање пак ова сега
Се запознав со една девојка на цтг, ми кажуваше во 32-33-та недела добила контракции за пораѓај. на болница и дале магнезиум (и можда уште нешто, стварно не се сеќавам), после тоа одмарање, еве ја во 38ма недела уште не е породена
Добро утро! Бебе мое утрово ме поздрави со такво слатко преместување во стомак, некое грбче ли беше, некое газе ли беше, се намести на едно место па се премести на друго па околу папок се тртка сега од десна страна. Си викам бебе мое и на мама у беше поубаво на одмор ама бек ту риалити, мора да дојде у тој ден. И еве го од десна страна не мрда, си седи тука, убаво му е. Ова е прво вакво осеќање убаво, претходно беше ко меурчиња. Иначе на одмор стварно беше премирно, нит мака имав, нит ми беше тешко, само еднаш многу ме заболеа нозете ама дека бев ифрит лута на мм и стоев долго на нозе, па си легнав и ми помина. Вчера само што дојдовме дома, седнавме да испиеме кафе со свеки и се јави, почна да претка. Сега ме чека средување на се што треба да се среди од одмор и многу перење. Имам 3 дена да доведам куќата во ред и после ако продолжат мерки ќе седам пак дома, ако не на работа ја труд. Овде ме дочекаа комарци врие, а апаратчето го забораивме во Грција, епа пратив маж одма сабајлево да домкне едно. Иначе врз тоа уљето за стрии не фаќа аутанот и исто ко да не сум се мачкала.