Абе се збудалив , триста мисли ми идат. И седам сега вака гледам и ме удри на психа, па реков да се олеснам тука хахаха ...
Жени, Се справувала некоја со бактерија во урина ентерококус додека е бремена ??? Ми ја најдоа случајно, немав ништо, пиев антибиотик, и после 1 недела заедно со ковидот почна да ме пецка, чешка од кај што мочкаам... мн ме нервира
Повеќе течности, чај од брусница, увин... Исто брусница имаш и на Џејмисон таблети кои помагаат доста. Чајот свари го и на топлово ако не ти се пие топол излади го во фрижидер, јас така правам. Почекај и направи уште една уринокултура, ако е пак позитивна ке се консултираш со матичниот за антибиотик уште една доза.
Мешиња здраво, седењево дома и лежењето значи стварно убива најмногу, вчера излегов од дома и одма се чуствувам подобро, од сабајле бев во комшии на закачување венче за свадба, 1 саат ама супер ми дојде, сменив, се умешав во луѓе, син ми среќен месеше блага погача со други деца. Навечер бев на роденден, исто супер поминавме. Денес ке идеме на свадба, мислев да не одам ама дефинитивно за психава ми треба да се дотерам и да излезам меѓу луѓе, подобро се чуствувам дефинитивно, ми требаше де фокус малку, се надевам дека нема да ми излезе низ нос шетањево.
Да се пријавам дека уште не сум родила Исцедок кафеав и денес, ама болки никакви. Со синко почнаа за неколку часа, момава ќе чека изгледа. Секако и нарачав за излегување, па нека биде подоцна, таман да стаса. Денес да купам уште некои ставри, да ја испеглам и готови сме, скроз. Торбата ми стои до вратата и чека
Денес бев на цтг. И се зареков нели до сега на цтг немав ни лажни, денес покажа лажни контракции. А јас не ги осеќам. Од кога почна цтг да ви регистрира лажни?
Имам 3 цтг до сега и на сите има детектирано лажни контракции. Првото ми беше во 35та, еве сум уште малку 38ма
Ништо не ми објасни матичниот само дека тие се лажни контракции. А бебево на цтг ви се случува да е успано, моево обавезно мал дел од цтгто е успано па ќе се разбуди а некогаш цело цтг е успано.
Не знам, не бев на преглед. Чекам болки, водењак... За чеп не одат на лекар и реално може да се цади долго време.
Konsultiraj se so doktor , inaku jas koga se ukochuv paracetamol i bedoksin mi davaa za da mi se pushti ... i tushirajse pochesto , opushta topla voda tamu ama ne mnogu zeshka ...
Не ми кажале дали е успано или не, јас по пат за секој случај пијам кока кола и јадам благо. Инаку постелката ми е на преден ѕид и не го осеќам толку многу, затоа не знам кога мрда кога спие.
Denes mi stigna rezultati vtori , ja nema bakterijata veke ama odvreme na vreme imam peckanje cheshkanje ... ama doktorkata me uplashi deka mozi da se povtori trebalo 10 dena antibiotik , a jas samo 7 dena pijav
Ми почнаа болки некои минимални ваљда менструални ама не се со стврднување туку константни. А на цтг кога бев не ги осетив. Има некоја друга со вакви болки ?