Да и мене породилните болки ми почнаа прво во кичмата. @espana мислам на ехо абдоминално не се гледа чепот.Туку ти сега наспиј се.Откако ке се роди бебето нема наспивање во следните 2 години
Ќе го видиш на гаќи, не на ехо Тоа е мукозен чеп, значи лигав-мукозен, со малку крв. Мислам нема начин да видат дали ти паднал чепот, сама ќе претпоставиш ако видиш слуз со различна боја од вообичаено.
Zenski a mukozniot cep prvo ispagja pa se otvaras ili kako??? Sega se javiv na dr mi rece da pojdam na ctg arno ama malava nemam kaj da ja ostavam pa mi rece eventualno utre da idam vtora bila i neznam sto da pravam.bolkive ne mi se nepodnoslivi , vaka koga sedam mi e ok a i nikakov sekret nemam
Mene me iznervira malku mojata maticna sto mi dade upat pred eden mesec i rece deka sigurno kje se porodam do 4ti, bidejki imam kalcifikati na postelka i vekje zrela 3 stadium, a togas bev 36ta nedela... i vo Cair isto pred 3 nedeli mi rekoa deka mi e zrela postelkata i si bev vo iscekuvanje 3 nedeli, a bebus aber nema Ajde svekrva mi vika kje bide do 4ti, mene ne mi se veruva, mislam kje si cekam uste...
Болките ке се зголемуваат и шират постепено.Мене во првата бременост чепот не ми падна(или не го видов) Со втората 5 часа од првите болки ,ми падна.Отидов на лекар бев само прст отворена и ме вратиа дома.Тек вечерта во 1 фатиа јаки болки .Во 2 ме примиа,во 4 наутро се пиродив.Ајде ако е бебето со лесно и брзо да се породиш.Денеска е баш убав пролетен ден
Ќе биде @mariz и тоа многу брзо! Нема и да си свесна кога ќе ти почнат болки, ќе се породиш, и ќе се гушкаш со бебуш. Ќе ти фали мешко после.
Јас сабајле на бришење на тоалетната видов точкиче крв, незнам како да ви објаснам како трага мала од пенкалце,минијатурно, а немав секрет, па се мислам што ли беше.
Pa moze bebus ti lezi na nekoj nerv i zatoa te boli. Moja drugarka cela bremenost ja bolese levata raka ps znam odese na masazi.
Zenski ve poslusav i preska bev na ctg.kontrakcii si pokaza i eden prst otvorena.doktorkava utre mi e vtora smena i mi rece u 2 da odam ..taka da moze i utre da e denot
I sakam ama pa samo sto vlegov vo 38 nedela..prvata kerkicka ja rodiv 2900 se nadevav vtorovo povekje ama izgleda i toa tolku..ajde samo so lesno na site i zivi zdravi
Epa zenski eve sum i jas posle neprospiena nokj....... Bev zavcera vecer na ctg I proverka, ctg super, eho super, otvorena prst I pol no bez kontrakcii.....I se OK se do vcera sabajle koga rano kaj 7 sabajle dobiv OGROMEN napad na bubreg( vtor pat Vo bremenosta- poradi kamce sto si poslo ) e bas ova pri kraj mi trebase vcera cel den na infuzija, antibiotici, spasmex i nekolku ctg. Spiev vo bolnica i sabajle me pustija doma bidejki kontrakcii nema na niedno ctg, uste imalo vreme, a drugiov roblem strashna rabota.....urologot veli vo dvata imam kamcinja i mora da izdrzam dur se porodam, pa posle ke baram care, se mislea da me porodat denes za da go olesnat zastojot vo bubregot, sto dopolnitelno i bebceto golemo go pravi, no se premislija da zacekame uste nekon den da vidime kako ke bide se....mnogu sum zagrizena, umorna, istostena od bolki a tek sto sledi neznam Edvaj cekam da se olesnam i bebce da ne go macam so mojava maka, i posle da baram chare i za mojov problem, ali mnogu mi e tesko, samo sakam da bide se vo red i kolku sto moze pobezbolno....sinceto da si go vidam zivo i zdravo.....daj boze so lesno kaj site
Mamicki,da prasam i jas nesto,vcera i denes bebcevo mi e mnogu mirno,go osekam mnogu poretko od porano,ne deka ne mrtka ama onaka poleka,porano koga me klocnese duri i bolka osekav,a sega nekako e porazlicno,pocesto osekam kako srce koga otcukuva,taka vo edno isto mesto, i cat pat kako mrtka,misliteli deka treba da se javam na lekar,i porano znaese na den dva da se potsmiri,ama sega deka naskoro vleguvam vo 9ti i me zagrizuva poveke.
Ubavo rekov jas pred mene kje raskazuva nekoj Mene me bolese preeska napred stomakot, kako stipenje nekoe, a placentata mi e na preden zid pa moze od nea mi bilo... inaku imam nekoe zuborkanje dole bas kaj vaginata kako da mi mrdka nesto, sto e rabotava neznam, a inace imam mnogu iscedok malku pozolt od obicno i okolu gakite vodicka, valjda ne se podmocnuvam neznam :/ Jas sepak kje cekam do Ponedelnik ako ne bide denovive So lesno na site ajde, eden kup sme mesecov
Ivanuskaa,kako sto te razbrav ti si pred samiot kraj,sto e dobra vest,kaj i da e ke istrpis,pa kako sto kaza podocna ke mu ja mislis za kamencinjava,edinstveno sto ti treba,e ubavo da se odmoris i naspies,da si soberes sila za golemiot den,mislam deka nemas potreba od grizi,lekarite veke se zapoznaeni i stom te pustile doma,znaci nemas mesto za panika,si znaat tie kako treba