Јас вчера. Цтг не регистрираше ни лажни контракции. Само еден прст сум отворена, мускулно ме боцнаа бускопан и ми рече докторот дека се местело бебе, односно наместено е веќе. Болките не ми беа баш слаби.
Јас минимални болки без стврднување. Што ти викаат за ова? Мене уште не ме прегледале дали сум отворена. За кога ти закажаа следно цтг?
Болки си имам од 31ва недела.. А менструални болки и болки во јајници имам од некни 35недела сум. Стврднувања си имам и тие беа со болка, сега не се. не сум отворена цервикс 4.9
И 10 дена да пиеш може да се повтори, 7 дека е доволно антибиотска терапија или една доза, не знам кој антибиотик си го пиела и колку е пакувањето, ама како и да е. Инаку течности повеќе, обична вода ако можеш и брусница земи си.
Јас имам во принцип малце понизок притисок, тоа ми мене нормално. Но на почеток на бременост, и после при крај околу 8ми месец имав вртоглавици, омалаксаност, ако станам нагло од кревет мислам ќе се онесвестев, ако стојам подолго исто губев свест како да ми се сечат нозете, и ако не се придржам за нешто или да седнам мислам буквално ќе паднам.... И сето тоа кај мене беше поради мнооогу ниско железо. Ми дадоа Тотхема ампули и ми се среди. Затоа види крвна слика и железо, може до тоа да е
Ништо, матичната ми тече дека се е во ред дека е нормално и дека бебето има тежина и да не се грижам и ако сака да се роди. Дека лажни контракции може да има и со недели, да не се грижам дека се е во ред
Јас немам никакви болки долу. Ни контракции. Толку е напикано горе, ребрата ми ги искрши. Ама затоа цело тело ме боли, едвај мрдам. Најмногу мака имам со желудникот и дијафрагмата, буквално ми горат ко оган. Бев и кај матичната општа, гледаше екг и ми рече најмногу од што е горе бебето имам мака со срцето. После 7-8 навечер да не јадам, а преку ден мали оброци. Имам и киселини, од се што ќе каснам. По цели ноќи не можам да спијам, штом легнам на перница се гушам, морам да сум седната малку. Не знам како ќе издржам навистина ме фаќа паника за срцето, и цело време пред плачење сум. Дај кажете како да го слезам подолу
Devojkii dojde na svet mojata princeza, ako do preeska samo se zalev sega vikam da znaev deka ova e tolkava radost 100 pati ke gi pominav pak, carski se porodiv bebce e 2.400, Fala vi mnoguu sto me trpevte 9 meseci i mi dadovte ogromna podrska. Na site vi e posakuva ova sreka sto e imam jas deneska❤️
@Joraa честитки, да е здрава и жива! @Black girl да и затоа не е препорачано да се лежи на грб во бременост, особено во последните месеци. Матката притиска на главната вена што носи крв до срцето. Мене ми е тешко секако да сум легната рамно, мора крената на неколку перници.
И мене исто, како да се гушам се осеќам кога ќе легнам.. ко нешто да ме притиска и без воздух останувам.