Јас мислам дека лавовиве и лавициве уште не родени маста ни ја извадија, ама ај ...да ни се здрави и живи и ние со нив
Честитки мајка Кога ќе можеш пиши како помина @anggell бремена си мила? Со лесно да го износиш Мене госпоѓицава ме здроби,мава де во ребро де долу во канал..денес додеКа се бричев долу некако другарка ми страшно изгледаше..се прашувам дали е можно да се види дали си отворена не знам зашто вакви работи ми доаѓаат на памет, ми изгледаше чудно ко да сум отворенаБог да чува сум знамм. Со првото ич не се замарав. Ама со ова од пусти страв.. Вчера малку имав стресен ден, трчав во раце со ќере по скали,т.е слегував...па вечерта долу ме болеше, ама еве денес нема ништо.
Погрдо никад ми нема изгледано. Мислам не дека има убава дунда ама сега е страшно. Дали ради сета зголемена циркулација па земањето на брисеви со спекулум ми беше толку болно м? И еве уште од сега го мислам тој прегледот за тоа дали сум отворена.
Да, можно е од тоа да е, отечено е цело место. Јас вторник сум за брисеви, од сега се спремам психички
Опушти се и не мисли на него. Како кога пиеш некој грозен сируп замисли дека е, мора да помини, замижи и готово, помалку од спекулумот ќе те боли
И мене одамна ми е таква,потечена. Па и потемна боја има На колку време се бричите? Многу брзо подникнуваат. И мене ми е страв од тоа, наредна недела не ми бега тој преглед. Како што се бориме за брисеви земање сигурно и сега така ќе биде Е јас среќа ги поминав брисевите. Ама многу болни ми беа овој пат мене пак со спекулум ми земаа.
Па на 3 дена.. макс 1 недела повеќе од тоа не можам да се трпам со влакна Да и потемна и потечена аман, греота гинеколозиве што гледаат, јас си се исплашив од мојава
Јас на 2. Ама сега како што очекувам веќе да се породам скоро секој ден, од пусти страв да не ме бричат таму
A zoshto so spekulum vi zemaat ??? Dosega mene bez , aj ke vidam na poslednive naredna nedela sum , ama nema da mu dadam da mi stavi ...
Ааа штом ми пукне водењак или ме фатат болки одма ќе почнам дома да се средувам, макар во када да се породам Нема шанса одма да одам во болница, 20 мин не играат голема улога на почеток на болките
Гбс брисот за стрептокока се зема надворешно и тој е без спекулум. Ама микробиолошките се редовно со спекулум. За жал.
Јас минатата недела ги правев последните , стави спекулум зема што требаше вклучувајки го и тој за стрептокока и то је то од кај го земала незнам ама знам дека за другите мора со спекулум , како впрочем и секој предходен пат
Па да. А членката погоре пиша дека до сега и земале без што и мене лично ме зачуди арно да можеше без. @Freckles.