Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Pa i jas si velam sigurno nema mnogu prostor ko porano,ama pregled dur na 17,daleku mi e, i zatoa me zagrizuva,lelee,se nesto da mu ja mislime,ako ne e edno drugo ke e:whew:

2. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Fala na ubavite zborovi....milicka i tebe ti posakuvam se najubavo da ti ispadne :* ke probam da odmoram, nokeska se ispomisliv deka sakaa da me induciraat denes so provokacii pa bev zagrizena kako ke bide se plus bubrezni bolki i plus porodilni, no ete ne bidna deneska i daj boze da bide so lesno denovive, pri kraj sum moram da se izboram i izdrzam. :)

espana and bella.s like this.
  3. espana

espana Популарен член

@Ivanushkaa , читам и што да кажам, човек да не е на раат, ако се опуштиме малку,одма нешто да не потсети дека треба да сме на штрек....штом ти ја знаат ситуацијата и те следат ќе биде се во ред.Ќе се роди живо здраво бебето и ти ќе си средиш со камчињата,има мн.чаеви,билки, се ќе пробаш...ајде доколку можеш одмори се и опушти главчето...(ако можеш).
    @bella.s , и јас мислам дека веќе е нормално да не го осеќаш мн.како порано со ударите, само поместување како планинка испакнување и така ,нема место за клоцкање.
    @mariz, има многу месецов за мекици, ама ајде ти прва, зашто едвај чекаш :)и јас мислев порано ќе биде , ама докторов вели по Велигден :) најважно е да сме добри ние, да ни се родат живи,здрави бебиња, а кога...е тоа кога одлучил Господ.

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Mamicki , daj kazete mi sto planirate ili sto ste kupile za vasite bebcinja koga ke izleguvate od bolnica?
    denovive si odat tolku brzo, eve uste malku ni ostana...pozz

espana likes this.
  5. espana

espana Популарен член

Јас ставив и слика од тоа што ми е планирано за од болница, комплетчиња што се со шпикозни, тие долни како панталончиња и бенкиче, каоче, ракавички, боди, и кебенце се со Мини Маус, плус плико бело розевко зашто сигурно ќе биде ладничко за со едно кебенце тенко.

makedonkamak likes this.
  6. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Bas da ne si raat mila, no gospod e golem i se molam se losho sto doagja, brzo da proagja.....moram da se izboram kako i drugi so se borat so svoite maki....
    Inaku i jas edvaj cekam, od naredna nedela ja teram 40 i veke sum nestrpliva da go gushnam :) pa se ke istrpam sto treba....moram vaka da razmisluam :inlove: ajde uste malku ke imame ubavi pisuvanja tuka

7. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Мила, искрено немам видено, сега ќе пролистам наназад. Ве читкам кога можам и ете пропуст сум имала кај што си постирала сликче.
    Јас овие неколку дена сум во масовен шопинг за бебчето. Ми остана уште некои ситници, вклучувајќи го и тој дел за облеката за излегување од болница.
    По продавниците за детска облека најчесто ми нудеа некои фустанчиња налик на мали венчаници со чипка, светки, циркони, тул и што не. Ептен кичерај,сепак бебнце е во прашање, некако не ми беше логично со таквиот избор. Прашање на избор и вкус е , но ова ми беше премногу.
    Јас изнакупив се за девојче, но на последната контрола повторно ми рекоа можеби е синче. Сега ако е вистина синче :D:D:D:D:D:D:D

Angel.Heart, Maceto123, awl and 3 others like this.
  8. menelele

menelele Популарен член

Bella s te citam i isto ko ja da sum pisala i mene denes taka mi bese mirno i se sekiram i na kraj blago kasnav i go razmrdav. :D
    Mariz i so tebe se slozuvam so zuborkanjevo samo mene mi e desno pod jajnikot. :D
    Ivanuska ja i ti epten sme blisku mene mi rekoa sega kraen termin 12 ama ja mislam aber nemam za poroduvanje. Ja minatata sreda bev na lekar i mi rekoa pregled za dve nedeli a togas ke bidam 39+3, pa vikam samo ja ne odam na ctg i eho a vie site odite. Neznam sto da pravam. Ajde samo gospod site da ne cuva i so lesno. I da kazete po kolku pracinja kupuvate obleka bodi, apikozni neznam sto drugo i koja golemina. Ja nesto sitno imam kupeno i usteee si cekam, moze zatoa i bebus vika ovie ne se spremni uste ke pocekam:D

9. espana

espana Популарен член

Имаш право се си е до вкус, ама јас си сакам баш бебешки работи, памучни , за фустанчиња има време :)тоа е мое мислење...

makedonkamak likes this.
  10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Денес последен ден од 28 недела и повторно преглед кај матичниот гинеколог.

Првен ми правеа цтг, ама бебчево размрдано, постојано им се изместуваше...па наместо 20 минути дупло не фати. Пукнав најискрено...

Па после прегледот. Стандард должината на цервиксот 3.8, плодова вода добро, а бебчево 1.500грама.
    Пред само недела ми се чини беше 1.100 кај другиот лекар, се прашувам дали е можен вака голем скок во тежина. Ама не ми е ни важно.
    Се беше во ред, нормално.
    И јас сум рипнала со тежина, плус 5 од почетните, сега сум 62. На висина од 172 не се приметува многу, а и се е за среќа во мешето. Ама и тоа не ми е гајле...си јадам и мака немам.
    Нареден преглед пак детални испитувања на крв и за скриен шеќер.
    Инаку сум успорена снимка, најчесто поради болките во половината а и навечер веќе подолг период станувам по еднаш за во веце.

И најважното монтиравме детската...ми се исполнува душата кога ќе влезам и ќе ги видам стварите.
    Наредна недела и ќе зедам да исперам постелнини, ќебенца и сите тракатанци да биде полично.
    Облека планирам после 32 недела ама интересна случка имав денеска.
    Синоќа сум сонувала како сум купила едно нежно розе џемперче за малата. Прво стануавње сабајле одма тоа му кажувам на мојов. Прееска во салонот за мебел каде што бевме минам низ одделот за бебешки работи и го гледам истото џемперче^_^.
    Психа.
    Одма си го купив:inlove:.

Останатото ќе почека, рано е.

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@danichap постелнината нема потреба сега да ја переш само си создаваш дупла работа вака пред да се породиш повторно ќе треба се да переш зошто до тогаш ќе собере прашина.

За скриен шеќер кај мене прават преглед околу 24-26 недела и само на трудници кај кои има причина за преглед, тие со дијабетис во семејството или такви како мене што предходно родиле бебе поголемо од 4 кила.

Maceto123 and danichap like this.
  12. Love23love

Love23love Активен член

Zdr uste ednas na site.Sakav da ve prasam dali nekoja piela tableti za zelezoto I kako e poubavo da se pijat navecer ili nasabajle

13. bella.s

bella.s Популарен член

mnogu od nas piele,no zavisi od tabletite,kako pisuva vo upatstvoto i kako ti kaxale vo apteka ili lekarot,jas gi pijam napladnina ama od pricina sto nautro pijam tableta koja netreba da se mesa so zelezoto,a inaku doktorkatai kaza mozam da gi pijam vo koj bilo del od denot,ne e bitno pred ili posle jadenje bidejki vo sekoj slucaj se asorbirale ubavo i nepredizvikuvale gadenje i slicno.

14. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Здраво мамички... Бремена сум околу 6 недела, на 14.04 имам закажано на гинеколог за да може да се потврди бременоста.Тоа што ме загрижува е подуен стомак, кога седам свиткана ми смета стомакот како да сум 6 месец,а нели е рано да се познава .Читав некаде кај некои било знак за вонматерична бременост:worried:Некако сум замислена и заплашена,имала ли некоја вакво искуство, не можам да дочекам до прегледот.

15. mariz

mariz Форумски идол

Dobro utro mamicki, jas deneska pak ranobudnik vo 7ipol stanav, a vo 2 zaspav... Nemozam da spijam od sto sum vozbudena, ama seuste nema nisto :D vazno jas dezurna sum na forumov hahaha, imajte site ubav den...iako ova vremevo promenlivo malku ne zafrkava :)

16. mami blue

mami blue Форумски идол

Aj da se javam i jas:)
    Nokeska sum spiela ko trup.ednas imav kontrakcii no podnoslivi.malku imav bolki vo kicma i preponu.denes sum poarna od vcera taka da neznam sto da mislam.bolku nemam osven slabi vo kicma.vo 2 sum kaj doktorkata pa koj znae sto ke iskoci na kraj.se se mislam dali e pravo vreme da me zadrzyvaat

Kiflicka05 likes this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Ne se sekjiraj oni najdobro si znaat, komsika moja kontrakcii dobi vo 36ta i bese otvorena 2 prsta, pa so preporaka da sedi da odmara istera do kraj, do 40ta nedela :) Samo so lesno, zdravo zivo bebce samo pa i sega da bide ic da ne se sekiras :)

Kiflicka05 and mami blue like this.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Znaes i sakam denes da bide ama i ne sakam ako moze uste da se tera.deka Dr mi e na smena toa najvise me smiruva zosto drugo e koga si imas nekoj tuka..ama aj ke vidime sto ke kaze..oni valjda najdobro si znaat

mariz likes this.
  19. espana

espana Популарен член

Еве ме и мене, сега си дојдов ,бев на цтг дека во средата се сомневавме во точноста на записот, и сега се си беше супер, си имам и слика од бебуш, точно 3 кг. е, контракција ниедна, слесен преглед среда :)

20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Значи подуван стомак на многу се јавува во рана бременост, а не само кај вонматерична бременост, така да немој веднаш со црни мисли. Доколку ти е далеку 14.04 за преглед и неможеш да чекаш и за да не се нервираш закажи си порано преглед и иди види си, сите сме биле исти додека да дојде прегледот милион мисли низ глава...Со среќа и чекаме да пишеш кога ќе дојдеш од преглед :*

SpangeBob likes this.