Јас имам. Ненормална е. Мораше да ми креира упат за 2 скрининг, заради грешка со мој термин, па прво ми стави гел на стомак па зема да креира упат и ме остави да чекам со гел на стомак, крај на Декември со скроз отворен прозор карши мене (за да луфтирала заради вируси), Ме смрзна и ме настина, ми урлање зошто сум дошла без маска владееле грипови (зборам за 2019та, немаше уште ковид), па кога конечно почна прегледот се и сешто ми изнакажа, дека детето ќе има даунов синдром, пол ми згреши, уште и беше дрска што и искоментирав дека претходно двајца доктори го виделе полот, па после ми збореше нешто ќе имало бебето проблем со срцето. Едвај излегов од ординација, цела преплашена. Отидов на две други мислења на приватно со детето беше апсолутно се во ред. Така што, кај неа НИКОГАШ ПОВТОРНО.
Закажа? Заврши работа? Ќе ми избегаш и ти изгледа Само јас ли ќе го бркам август?!? Уфффф не се трпи веќе
Браво алал да ти е, долго време си со болки.... Со лесно само, дај боже утре да те задржат и да си се породиш!
Ајде супер. Ќе се олесниш. Главоболките попуштија. Не се толку јаки, сега повеќе ко тапо да ме тишти, ама многу поретки се овие два три дена фала богу.
Не, третото. Првото и второто беа по 4-5 дена плус од термин. Со третото 37ја раситнив, имав уште 2 недели и 5дена до термин колку што ме држи сеќавање. Кога се породив со третото, првото беше 2.5г, второто 1г 1м.
Женски постелнина за креветче како оградичка што е во машина ја перете и на колку степени? За вакво нешто прашувам.
Ne uste utre cekame da ne pustat doma i deneska sum pod stress.. prvo za nikde ne sum me bolit sve edvaj dva cekori da pram i vtoro me fatil toa panikata auu dali ke zna da e cuva da e hrana sto ke pra ako placit itn itn…ama vo generoano da vi kaza deka sum mnogu zadovolna od GAK ne zna kako e gore ama tuka kaj kovidot e podobro od remedika veruvajte. Abe cisto abe personalot sitee se vrv. Ljubeznibsekoe vreme nad glava ti se mi prast masaza sekoj den me hranat mi davat ogromna podrska za sve. Sekoj den novi carcafi novi spavaki, malku ke ofkam nesto odma se tuka odma inekcija ili bilo sto za bolki vikat nemat zosto da trpis koga imat resenie.doktorite po 2-3 pati na den ke idat na proverka na pregledi lele nemam zborovinda go opisa osobeno so kolku strav dojdov tuka posle se sto imam slusnato deka prat tuka. Deneksa izlese od bolnica edno devojce sto bevme zaedno vo soba vidov sleze nekoj od bebunjata gore e ucese kako da mu dajt da cicat pa da go oblakat da go banjat. Abe ne zna sto da kazam plus jas praev serklaz vo remedika i mozam slobodno da kazam deka razlika od tuka i tamu e samo jadenjeto tamu bese so meny i sve. I mozda gllupo e sto ke kazam ama vika fala na gospod ispadnav pozotivna na kovid si stediv najmalku 2.300 evra. I da napomenam denar im nemam daeno na nikoi tuka. Sega se trudam da pesacam Po malku da mozam da ozdravam od carski oti vakaa se plasam kako ke odam utre doma
Другарки пред пораѓај како сте со градите? Левата некако чудна си ја осеќам, ко со блага болка. И пупките не можам во прслук да ги поднесам. Нешто млечниве жлезди дали е можно да реагираат и да се спремаат за доење?
Леле не збори еве мене исто левата, под пазуви до позади ко некое печење, болка а не е болка, 300 филма свртив у глава последниве 5 мин Искрено се надевам дека млечните жлезди си работат веќе. Пред некој ден баш се стиснав гледам на двете гради протече колострум
Горе има помалку персонал на повеќе жени. Има ,,добра" и ,,лоша" смена хахах. Со првите станавме пријателки едвај ги чекавме. И за помош и за шала. На крај веќе кафе ни нудеа. Само храната мене ужас ми беше дека немав ич апетит. Се уклучувам во темава ко доктор на визита, да видам која родила.
Ojj kazi mi ti mene mislam deka bese carski kogaa ke stanam kako covek ? Hahah lelee 15 min mintrebat da stanam i da legnam a vaka koga odam osven sto me oecit ranata nisto drugo. Ama pa menfakat strav od utre kako ke go sreda bebeto koga jas sama ne mozam vloska da smena (
Добро е, вајда природата си го прави своето Јас па дека не трпам ни стик ни дезодоранс да ставам единствено сода, а прееска се ладев со влажни марамчиња оние на виолета што се 99% вода викам што ме задеси сеа
Мене ме болат па грутки, па ово оно, и почанв со филмот, ама се спремат за доење. Ваљда. Ама јас паничарка сум Јас пак на ЦТГ, нешто со бебето, прво беше тахикардично сега пак не можат да фатат тонови. Ај упм. Спие сега. Јас најверојатно утре ќе раѓам. Барем се наспав. Прспиена сум и уште ми се дреме.
Ајде издржи до утре и сонце ќе те огрее. Мене минатиот пат едната сестра ми направи фрка на цтг неможеше да го најде бебето, ме утепа од вртење и на крај ме стана ми вика ај прво кај докторот - живот ми скрати. Среќа дојде другата сестра и одма го најде ми вика бутнато во карлица...незнам што да речам веќе
Се собравме паничарки.. Јас еве бројам удари на апликација, многу ми е бавно некако, си мрда таа ама не удира како претходно ко мрзлива некако овие дена. Првото мислам до крај исто беше со движењето. Пред 3 дена се беше во ред и протоци и плодова ама морам филмови да правам јас. Вторник пак ќе одам на ехо, па се надевам се е во ред. Кај вас како се движењата? 35та сум скоро