Јас со син ми користев Џонсон тие виолетови со лаванда, гелче за бањање, и млеко за тело. За газе оргинал павловичева маст,и на лице чат пат го мачкав од маста. Никогаш не доби осип, ниту по лице, ниту пеленски фала богу, со тоа почнав и не му менував скоро до година ипол, после зимав и бекутан.
Ќере многу проблеми со кожата имаше, само нешто и излегуваше. Не знам колку купки, млека за тела сменив, последнава комбинација испадна добра. Е сеа што има мака од павловичевата и се јавува црвенило, па само ја бришам со тупфер и ставам памперс, ако приметам црвенило, флогоцид, веледа за пеленска регија или мијам со хиперманган. Ептен осетлива кожа има. Ај ваљда бебево нема да е такво
Памперсите од бејби лов некако се многу крути. Плус кога ќе се измочкаат некако тврди се многу, не знам како да објаснам баш.. Памперс премиум според мене за почеток се најдобри Виолета марамиците топ. Со друго немам искуство
Виоплекс спреј на своја рака си купив тогаш.Ставаш нешто ти? Два спреја потрошив. Се преродив.. за 5 дена почнав да седнувам на гз инаку само стоев или лежев, ни да се движам мн не можев.. А да и ми дозволија вентор да пијам.. А имаше една со мене, со второ дете исто сечена доле, немаше гајле.. си седеше си шеташе.. ми рече со второ било полесно, веќе местото е растегнато и полесно се поднесувало сеченото..
Jas so maliot od pocetok samk so mustela sapun go banjavme i go mackavme so mustela hidra bebe, i mustela za pelenska regija na gazeto. Nikogas fala mu na gospod ne sme imale problem, prezadovolna sum. Isto i za bebushot nov toa ke zemam. Edno bubuljice nemal, ni tocka.
А тек бебе ко ќе се роди Најслатки ми се кога ќе го кренам враце и цело како колаче се витка се тегни Топење ( Да ги смириме малце паничарките )
Девојки здраво Прво да ви честитам за новородените сонценца Нека се здрави и живи и од бога благословени 7+2 сум пред пет дена правев испитување за Торч ми рекоа за седум работни дена резултатите. Меѓутоа сум многу преплашена Имав два спонтани во 2012 и 2016 и сега после толку години останав природно бремена без никаква терапија дури да се чудиш но така требало да биде. Дали имате искуство со торч дали доколку има некоа од инфекциите освен IGg мора да се прекине бременоста? Бидејќи многу што знам и никогаш не го правеле ова испитување. Многу сум испаничена
За тие што имат веќе родено. Дали и кога сте дома користевте мрежасти гаќи после пораѓај? Да знам дали да купам.
Не. Носев високи гаќи до папок. Породувањето беше со царски рез. Нека споделат искуство тие со спонтано породување
Целта на торч е да се намали ризикот од спонтани со навремена антибиотска или друга терапија таму каде што е потребно. Мислам и Македонија дека е стандардна пракса да се вршат анализите. Т аксоплазмоза О(others) кај мене во германија секоја бременост испитуваа ХИВ, Сифилис, Кламидија.. R Рубеола C Цитомегали вирус H Херпес вирус Нема што да се плашиш од ова испитување, навремено, на почеток од бременост, се проверува твојата здравствена состојба.
Со првото носев само во болница, природно породена, дома продолжив со обични но долго користев Вир влошки, бидејќи другите ме потеа многу. Со второто породена царски, носев гаќи високи до папок. Додека бев во болница, без гаќи бев.