Ајде со лесно. Нема подобто од вакво изненадување. Немаш многу време за паничење . Брзо ќе се гушкате со бебе И онака се движев како желка првите 2-3 дена. Плус не паѓа туку така, си се подзалепува. И јас во болница не носев.
Во позитивна смисла ми беше ххаххахаха дај боже вака да е )))) Леле не ве знам ама сите ве осеќам и се молам сите лесно да поминеме ❤️
Гаќи обични бапски носев, влошки вир ставав. Мене ни во болница не ми рекоа за мрежасти гаќи дека треба да се носи.
Nikakvi gakji, samo vir uloski na tebe i povekje lezenje prvite 10 dena obavezno mienje dole na saat dva so mlaka voda, nikako mnogu topla
Мене ми беше вака првиот пораѓај, немав време за мислење и стварно нема поубаво. Дур си се свестил што се случува, веќе породена Затоа се чудам кога читам за паника, а знам дека и мене ќе ме фати исто на крај. Додуша јас сум со хипопластична матка и срцевидна, па може пак ќе ме изненадува порано, да немам време да мислам. Се некако така ми влече паметот
Се породив јас Бебка се роди 2750 кг i 54 см долга. Царскиот ваљда помина добро, будна сум. Боли раната и тоа што ме стискаат на матката Се тресев во салата како лист Ќерче тато ја зеде прв, јас ја видов, кукла моја. Уште се освестувам, ама која разлика од првиот царски. Ќе пишам подоцна, да ме преместат во соба.
Денеска напнав во темава Јас кај што се пораѓав, насабајле за визита седиш без гаќи ,додека помине тоа, после си облекуваш нормални гаќи,вир влошки и си тераш Така сите правеа, мислам и сестрата така ни кажа
Од се ова што го читам последниве месец два баш тука во оваа тема дојдов до заклучок дека сите сме паничарки невидени, за се нешто трчаме на дежурен, те контракции, те лажни болки, па многу мрда бебето, па слабо мрда бебето, и на крај кога навистина ке почне процесот на раѓање сите раѓаат 2-3 дена па некои и повеќе.