Bas super, ajde so lesno i natamu. Masala bebceto , ubavica taa i plus slikce imas. Jas nemam slikce od januar mesec hehee no ovie sto gi imam den nema a da ne gi poglednam. imaj ubav den...
Немој веднаш со такви црни мисли... Се разбира дека ќе има промени на почеток, тоа е бременост... Убав термин имаш на 14-ти, ако сега си 6-та недела (кога доби последен пат???) тогаш ќе си 8-ма и најверојатно ќе има и срцева акција. Позитивни мисли само! И ако не си почнала со фолна, почни одма . Поздрав
Ако нешто научив од форумов и од труднициве (а научив многу) е да не читаш глупости по нет, туку да уживаш во тоа што ти се случува во моментов. Убава мисла и расположение (тешко е секогаш да си пресреќен, магичен ама мора така). Подуеност, болка, штрекање, се осеќа и ќе се осеќа. Ти посакувам се со лесно да ти биде.
Не можам да редактирам за да прашам што ме интересира па ај ново Кога почнавте да го чувствувате бебе дека мрда. Минатата недела како црвче осеќав ама препишав дека може да е ширење на кожата па затоа, во сон завчера ме разбуди некоја тапа краткотрајна болка ама си викам нормална е. Си велам да не си замислувам нешто, да не промашувам нешто, дали е рано...?
Можно е да го осеќаш бебе Не е рано, секој различно почнува да го осеќа, јас дури накај 23-24 г.н почнав дури викам дали со мене нешто не е во ред, дали го мешам клоцањето со кркорење црева и тогаш веќе бев сигурна дека тоа е тоа. И јас цела бременост понекогаш имам краткотрајна болка ништо страшно, си пијам магнезиум еднаш во денот и поминува А јас на почетокот мрдањето на бебето го осеќав како меурчиња во стомак и како бранови и како пуканка да ми пука внатре нежно Уште е нежно бебе со ударите па ќе видиме натаму Инаку јас сум 27 г.н Позз
Gore kaj sto ti e prebaruvacot pisi kiselini ke ti izlezat site postovi za kiselina,jabolkite i ladno presno mleko pomagaat mnogu..
А мене па на 21 ми закажа. Ехо и брисеви. Ќе бидам 36та недела... Купив чај од Vitalia 60 % брусница, подобар е отколку кесичка нели? А колку да пијам знаеш ли?
Ви благодарам мамички, многу ми е полесно сега Ќе пишам секако за прегледот , едвај чекам Еве ветувам само позитивни мисли одсега
Мајки, пред една недела си закажав ехо на приватно за денес. Денес бев, и на крај ми вика дека се е во ред со синчето... јас за 2 месеца ќе се породам а не знам што носам. На државно ми рекоа дека е женско а на приватно машко. Е ај сега. Вие што мислите? Што и да е, само нека е живо и здраво. Уште малку останаа...
Да, може да е бебето Јас почнав да го осеќам во 17та гн. Ќе видиш, за една недела мрткањето ќе биде појасно.
Ajde nareden pregled kje si znaes so sigurnost, da ne kupis se na rozevo, a da izleze navistina masko
Eve me...nisto od poragajottaka i si mislev a neka poceka uste malku. Ctg praev ok e.imase malku bolki ama ne strasno.dr me pregleda plodova e ok samo se zagriziv mi vika sitno bebe okolu 2500.vikam kako tolku koga pred tri nedeli mi merese 2600nee mozno ic da ne stailo Ama nesto aparatot ja zezase a moze i ona ne znae vas da barata so toa Kako i da e vo sreda pak sum na ctg ako vo meguvreme ne se sluci nesto
vo takva dvoumica i jas sum heher mene licno voopsyo ne mi e vazno dali ke e masko ili zenSko. Mene do 5- ti mesec mi kazuvaa masko, posle izleze devojce i sega vo ponedelnikot drug doktor , ne maticnata mi veli bebeto e masko. Jas si imam kupeno se za devojce i sega ako e masko navistina odnovo ke treba da kupuvam. Postarive zeni site mi velat~ stomakot ti e topce hehee masko nosis. Sega sto saka neka e samo da e zivo i zdravo , ako treba i odnovo se ke kupam.
Kjuti puknav vekje od dosada i cekanje, termin kraen mi e utre... Bebe aber nema vo Pon mi rekoa da odam dokolku ne bide denovive, sto kje mi pravat neznam, dali kje probaat so provokacija ili kje me cekaat uste neznam, zatoa sto bebus e vekje 3500 sigurno inace eve sega imam nekoi bolkicki dole kaj stomakot, imavme gosti vikam dali da kazam ili da si kjutam da cekam, si otidoa gostite mu kazuvam na mm toj pa se potrese odma no ne se nesto jaki, ama kako sto primetuvam postojani se
си знае твоево изгледс кога треба изгледа и оно има календарче внатре и си става х уште колку има за до надвор
Јас пак имам контракции од четвртокот, преседов на клиника, ама не осеќам ништо. На ЦТГ ги покажа. НИ милиметар не сум отворена, бебето си е добро, си мрда...Ме вратија дома. Ме прегледаа две докторки, ми викаат ќе родиш во термин, еве утре ми е термин, ама ја болка не осетив ниедна. Дури таа што ми праеше ЦТГ ми вика дај боже да имаш среќа да се отвориш, а да немаш болки, па да те боли само кога ќе излегува бебето... Во понеделник сум пак на клиника, да видиме мажево дали ќе излегува или ќе чека Велигден