@Erika.greeneyes почна да пушта димни сигнали, онака мрзливо не ко што знаеше до сега. Кога ќе се роди нека спие, сега уште малце нека прави џумбис во стомак мајкава да биде мирна. Докторот тек во понеделник ми е на работа и тогаш ќе одам, ако издржам до тогаш да не отидам вонредно
Da si se pofalime nie deneska odime domaa veke i 24h samo ke se guskame ,,,, lelee na sitee vi e posakuvam ova ogromna sreka ❤️❤️
Во врска со отворањево читам некој 4цм, некој 7. Некој ич. Што влијае врз тоа? Дали е вистина дека колку е поактивна трудницата се мисли на пешачење искачување скали побрзо се отвара од тие пример што се на лежење повеќе?
И моево е мрзливо и денес. Сабајле мрдаше малку посилно, ама сега пак така ко вчера. Ќе се мрднам до утре. Која недела си?
Пред една недела матичната ми рече одмарај повеќе почнат е процесот, јас не и поверував и бев турбо… посебно викендов не застанав, вчера се породи золва ми бев ептен активна, не знам дали придонесе нешто движењето..
Jas mislam deka vrska nema. So maliot pesacev sekoj den bez utka po 4-5 km i se poragjav 2 dena posto tesko se otvarav od 5 prsta nagore
Мене не ми се крути. Ни парфимирани. Имаш мало пакување со 13 пелени, пробај види. 100 и нешто ќе да беа
Мене со првото, го надносев до 40+ недела кога ме примија за пораѓај, дури тогаш ми брцнаа. Абер немав. За второво - 37ма за преглед, дека второ.
Да се јавам и јас... 34+2 сум, од вчера одкако заврна некои жештини ме облеваат притисокот вчера 90 со 60, доле бебе натиска болки во коските сакаш ли... (матичната последно ми кажа дека е многу напикано доле со главчето) .. Друго, вчера кога бев во вц забележав како мало парченце делче мукозен чеп 100% беше тоа.... И сега се ми е мисла си викам барем да влезам во безбедна зона а инаку пред некој ден ми мереше и цервикс 2,5 cm ми беше... Дали некоја била вака слично да споделии..
Мене ич не ми фали, ама ич. Секој ден треси се за нешто, ме утепаа лажни контракции од 16 та недела . Едвај чекав да се породам
Normalno e cerviksot da e tolku na kraj, ss spremas za poragjaj. Sigurno ke izdrzis ne se ni somnevam, a i da se porodis ne e strashno voopshto cim si 34 nedela vekje bezbedno e, 35 terash. Ama nema nishto. Jas moze dve tri nedeli pred poragjaj brishev partali, ke si se regenerira cepot dont worry