Кој малер сум значи.. Се јавив за утре да потврдам за брисеви, се договоривме во 35та ама немав точен термин и матичниот не бил тука. Дури за 4ти август ми закажа сестрата. Се мислам дали да одам на приватно во Плодност на цтг само, бев на преглед пред 4 дена таму се беше во ред, ама тогаш си мрдаше многу. Ќе се види на цтг дали е во ред бебето така? Утре сабајле ќе одам за д-димери па ќе прашам дали ќе може така. До четврток нема шанси да издржам без никаков преглед.
Нема врска, прв вагинален преглед имав на денот ко ме породија 39+4 . Сега за второво ќе видиме утре ќе одам упат да земам за кај докторот шо сакам да ме породи.. дали само ехо и цтг или ќе има и лотарија ќе видиме
Брцањето не е ништо, ама стискањето на матката е болно. Боли раната, жената до мене врска неколку минути и се породи. Еве ја, ко нова. Јас трпам болки. Инаку ќе примам 7 дена инекции против згрутчување. После ќе ме станат. Маж беше цело време во собата до операцијата. Третманот малтене приватна болница, со своја бабица. Жал ми е што ние ова го немаме во државна. Утрово ме разбудија, цтг, па клистер, па ме избричаа пак, па туширање и на спремање. Пак цтг, преглед вагинално, дојдоа анестезиолог, докторката, ми пуштија за контракции за да ја припремат матката. Не почнаа додека не дојде маж ми. Будењето сосема поинакво, ни нозе ни раце, не ми беа парализирани. Си дојдов побрзо на себе. До мене седеше маж и бебе. И бабицата. Потоа ме изми, ме пресоблече и ме префрлија во соба. Јас и првиот пат имав убав третман, нормално плаќав и фаќав врски. Овде на маж му реков барем едни чоколатца да им донесе. Третман кој секој го заслужува и не треба да го плаќа. Немам ниедна врска. Само сакав да направам споредба. И во исто време ми е мака што ние ги немаме тие услови. Бебе спие, а јас морам сама да се свртам и да се напијам чај. Хорор.
Мора да брцнат. 8цм ми ставиа епидурал ми го прснаа водејнакот, јас ни б од болки. Се чудат сите околу мене како немам ни некој слаби… само да не се укочам на пораѓај да не соработувам ми е страв инаку до сега се е прелесно фала богу
Ти жено да не заминеше на контрола дома ќе се породеше шала. Супер што не трпиш болки, за брзо ќе се олесниш. Дај боже на сите да ни биде вака лесно
Vi se slucilo li da vi se zeski stopalata? kako da sum gazela po zesok pesok se osekam, mi zezi odozdola, me bolat koa gazam. I nozete kako zdrveni mi se koga dvizam. Podolg period lezam, miruvam, ovie nekolku dena stoev taka podolgo na noze.... inaku d dimeri mi se vo red.
Нема врска. Ја бев многу активна, со еден тодлер дома немав седнато ни одморено цели 9 месеци, трчав, скокав од кревет, по скали, не бев застаната. Не се отворив ни еден цм. А додуша ни со првото не се отворив. Исто. Ич не уживав во бременоста, само бебето си го сакав. @JuLleE живи здрави, во љубов да расте. Уживајте сега.
Во Топанско има 2 бурекџилници и мене лично ми се мн вкусни. Се наоѓаат на самата автобуска послле кружниот.
И тоа кога легнав на бокс му викам сега ќе сум 6 прсти и ќе ме задржиш, аха вика така се раѓа.. ме прегледува вика кој те виде, никој велам, жено 7цм си јас те задржувам од каде знаеше толку Чекам да слези малку, високо е поставен, до сега ќе родев